Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η "ακτινογραφία" των καταθέσεων στην Ελλάδα - Συνεχίζεται η επιστροφή χρημάτων


Συνεχίζεται η εισροή καταθέσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα σημείωσαν περαιτέρω άνοδο τον Νοέμβριο του 2012, με αποτέλεσμα το υπόλοιπό τους να ανέλθει στα 155,8 δισ. ευρώ (νοικοκυριά 131,1 δισ. ευρώ και επιχειρήσεις 24,7 δισ. ευρώ) από 155,1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2012, 154,2 δισ. ευρώ και 153,3 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο και Αύγουστο 2012, έναντι 150,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 και 172,7 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2011.

Παρατείνεται έως τις 18 Μαρτίου η λειτουργία 19 ΔΟΥ


Παρατείνεται έως τις 18 Μαρτίου η λειτουργία 19 ΔΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Παράταση έως τις 18 Μαρτίου στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ που λειτουργούν σε νησιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην κλείσουν τελικά οι εφορίες σε άλλα οκτώ νησιά και περιοχές, λόγω του μεγάλου ειδικού βάρους που έχουν στην είσπραξη των δημόσιων εσόδων.

Ισπανία: Βάφτισαν ...«Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς


Ισπανία: Βάφτισαν ...«Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σε ατόπημα των Ισπανών διοργανωτών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών Χάντμπολ 2013, σχετικά με το όνομα «Μακεδονία», με το οποίο αναφέρεται η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ Ανδρών της πΓΔΜ στην επίσημη ιστοσελίδα τους, παρενέβη η Ομοσπονδία Χάντμπολ Ελλάδος (ΟΧΕ).

Τα διαιτητικά αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης


Η κατανάλωση αναψυκτικών, ιδίως διαιτητικών, που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στους ενήλικες, ενώ αντίθετα η κατανάλωση καφέ με ελαφρώς μειωμένο κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ακόμα και η κατανάλωση διαιτητικών φρουτοχυμών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με την επίμαχη μελέτη.

Πολίτης συνέλαβε τον διαρρήκτη που τον τράκαρε


Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια διαφυγής δυο τσιγγάνων μετά τη διάρρηξη που έκαναν σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Αμαλιάδα. Καθώς έφευγαν με το αυτοκίνητό τους, τράκαραν ένα σταθμευμένο BMW και ο ιδιοκτήτης που έπινε αμέριμνος τον καφέ του σε μια καφετέρια, τους καταδίωξε και κατάφερε να συλλάβει τον έναν από αυτούς!

"Χρυσή Αυγή" Συνεχίζεται το σήριαλ “Βίλα Αμαλία” για εσωτερική κατανάλωση


Να πάψει επιτέλους το σήριαλ "Βίλα Αμαλία" που συνεχίζεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Υπάρχουν άλλες 10 παράνομες καταλήψεις ιστορικών και δημοσιών κτιρίων στην Αθήνα, άντρα αριστερών τρομοκρατών, που δεν τολμά να αγγίξει η κυβέρνηση.

Ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα


                Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή

Ενώ μέχρι χθες η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, επαναλάμβανε ότι, «δε θα γίνουν άλλες απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μετατάξεις», ότι «η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά σε μετακινήσεις προσωπικού», ότι «δεν υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 15.000 «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι μέσα στο 2012», και ότι «η κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων δεν συνδέεται με απολύσεις», ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, διαψεύδει τον Υπουργό κ. Μανιτάκη.

Πράγματι υπάρχει πολιτική στόχευση – από τον ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την φράση «ειδική και ξεχωριστή μνεία κάνουμε στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, επί Πρωθυπουργίας του οποίου η λίστα έφθασε στην Ελλάδα και κρατήθηκε κρυφή και αναξιοποίητη, γεγονός που χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής διερεύνησης και εκτίμησης», ξεπερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, στην δική του πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, το ζήτημα των ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά στη διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ. 

Το ΣΔΟΕ ανοίγει 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς


Εναν τεράστιο όγκο 9.620 υποθέσεων φοροδιαφυγής, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και προς την κατεύθυνση αυτή έχει ζητήσει το άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών.

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση σε κοπέλα που μολύνθηκε στο νοσοκομείο με τον ιό του AIDS


Χρηματική αποζημίωση 800.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 25χρονη -σήμερα- γυναίκα, που σε ηλικία 16 ετών, μολύνθηκε από τον ιό του AIDS, έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο διαπίστωσε μεγάλες πλημμέλειες και παράνομες πράξεις καθώς και παραλείψεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, από τις οποίες επήλθε βλάβη στον ασθενή.