Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Εως τέλη Φεβρουαρίου όλες οι απογραφές συνταξιούχων


«Η χώρα σήμερα γνωρίζει για πρώτη φορά πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε σήμερα με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας.

Πρόταση της Χρυσής Αυγής για σύσταση προανακριτικής


Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανεξάρτητους βουλευτές για την συμπλήρωση των 30 υπογραφών που απαιτούνται για την πρόταση για σύσταση επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου

Με χιόνια και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια


Με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, βοριάδες και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνεια. 


Η επιδείνωση του καιρού φαίνεται πως αυτή τη φορά θα έχει διάρκεια.

Η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από αύριο το βράδυ από τη βόρεια Ελλάδα, με βροχές που σταδιακά θα μετατραπούν σε χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει αρχικά δύο με τρεις βαθμούς, ωστόσο με την επικράτηση βόρειων ανέμων, έντασης έξι με επτά μποφόρ, τα ξημερώματα της Κυριακής, το κρύο θα γίνει πιο τσουχτερό.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Άδικο και άθλιο το φορολογικό

Νέοι, αιματηροί φόροι για φτωχούς, κοινωνικά αδύνατους και πολύτεκνους. Αφορολόγητο για βουλευτές και ελαφρύνσεις για την πλουτοκρατία. Το νέο φορολογικό είναι καθ' όλα άδικο και άθλιο.

Επιδρομή Αράπηδων στον Προφήτη


Οι κουδουνοφόροι Αράπηδες στον Προφήτη του δήμου Βόλβης, αναλαμβάνουν δράση και «διώχνουν» την κρίση από την αρχή του 2013

 Για μια ακόμα χρονιά αναβιώνει ανήμερα των Θεοφανείων, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, στον Προφήτη, το έθιμο των Αράπηδων.
Οι εκδηλώσεις που έχουν την αιγίδα του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγία Παρασκευή-Ζωοδόχος Πηγή» Προφήτη, αρχίζουν στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, με παραδοσιακούς χορούς, από το τμήμα χορού του συλλόγου.

Εκλογές; Για ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς (του τουρισμού) 04/01/2013


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι καλές ειδήσεις από τον τομέα του τουρισμού, που δικαίως θεωρείται η βαριά βιομηχανία μας αλλά τα τελευταία χρόνια έπεσε θύμα της αλλοπρόσαλλης κατάστασης που έχει επικρατήσει στη χώρα – λόγω δυσφήμησης, πτώχευσης, βίαιης αναπροσαρμογής και διαφόρων παθογενειών, συμπεριλαμβανομένων και των συνδικαλιστικών – αποδεικνύουν πως τα προβλήματα δεν λύνονται με κραυγές και τα λεφτά δεν κόβονται από τον τοίχο. 

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως φέτος ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας είναι αυξημένος, με βάση τις κρατήσεις, κατά 1 εκατομμύριο άτομα (που σημαίνει αύξηση εσόδων κατά 1 δις ευρώ) και αναμένεται να αυξηθεί κι’ άλλο. 

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου, βουλευτίνας Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σχετικά με την αίτηση της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ για την υπαγωγή της στο άρθρο 99



Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παραδίδει στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο την συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, θυγατρική της ΑΤΕ, η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ που ιδιωτικοποιήθηκε το 2003 ζητά την υπαγωγή της στον προ-πτωχευτικό κώδικα (άρθρο 99) βάζοντας σε καθεστώς ομηρίας τους απλήρωτους εργαζόμενους και κτηνοτρόφους.

Αγιασμός των υδάτων στο δήμο Βόλβης


 Ο εορτασμός των Θεοφανείων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, στον Σταυρό, έδρα του δήμου και σε Ασπροβάλτα, Μικρή Βόλβη, Ν.Απολλωνία και Ν.Μάδυτο

 Η πρώτη εκδήλωση χρονικά διεξάγεται στη Νέα Μάδυτο, όπου στις 10.00 το πρωί στο «Πέτρινο», στον χώρο της λίμνης Βόλβης, πραγματοποιείται η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των υδάτων.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Ο Περιφερειάρχης της «Καρδιάς μας».

Της Άντζελας Πεϊτση 
 Το γενναίο του πολιτικό ανάστημα το απέδειξε για ακόμα μία φορά και μάλιστα στην πιο καίρια, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Προχωράει σε χρόνο ρεκόρ σε εσωπαραταξιακές εκλογές για την ανάδειξη νέου Περιφερειάρχη,χωρίς να χρονοτριβεί ώστε να εξαντλήσει το σύνολο των ημερών που του δίνει η προθεσμία χρόνου, μέχρι την καθαρογραφή της απόφασης έκπτωσης από το αξίωμα του.