Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Λιάπη

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Σε τέσσερα χρόνια με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ καταδίκασε το δικαστήριο το Μιχάλη Λιάπη, για τις πλαστές πινακίδες στο πολυτελές τζιπ του, ο οποιός δεν παρέστη στο δικαστήριο.
Ο εισαγγελέας νωρίτερα είχε προτείνει την ενοχή του πρώην υπουργού χωρίς ελαφρυντικά, τονίζοντας ότι η μετέπειτα συμπεριφορά του δείχνει άνθρωπο χωρίς κάποια μεταμέλεια.
«Αυτός ο πάμπλουτος άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό, έκανε πλαστογράφηση πινακίδων, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος που ρέπει προς το έγκλημα» ανέφερε ο εισαγγελέας.
«Όψιμη η αλλαγή συμπεριφοράς του να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, δεν επέτρεψε να τον ελέγξουν»,είπε, επίσης, ο δικαστικός λειτουργός.
Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία, από ανοησία… αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», όπως είπε ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά.
Τόνισαν μάλιστα ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος. Ανέφεραν, επίσης, ότι η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφείλεται σε απαξίωσή του αλλά στο γεγονός ότι «απ' έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του».

"Εθνος"