Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ντινόπουλος για Στουρνάρα: «Γιατί δεν ψάχνει τους πραγματικούς φοροφυγάδες;»

Νέος γύρο σκληρής αμφισβήτησης του διορθωμένου ενιαίου φόρου ακινήτων φαίνεται πως ξεκινά, αυτή τη φορά από βουλευτές της Αθήνας και γενικότερα των μεγάλων αστικών κέντρων. Αυτό γιατί οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μετά από έντονες πιέσεις που άσκησαν οι βουλευτές περιφέρειας είχαν ως αποτέλεσμα να μετακυλιστεί το φορολογικό βάρος από τα αγροτεμάχια στα αστικά ακίνητα.
Ειδικότερα, ο κ. Αργύρος Ντινόπουλος κατηγορώντας ευθέως των κ. Στουρνάρα ξεκαθάρισε ότι «Στην Αθήνα, τα δικά μας μαντριά, είναι τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και κάποιοι φορολογούμενοι δεν εισπράττουν ενοίκια αλλά θα κληθούν να πληρώσουν νέο φόρο γι αυτά. Ελπίζω να δούμε τον συνήθως απόντα Στουρνάρα και να του τα πούμε».
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικων περι μη υπερφορολόγησης είπε «Είπε ότι ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος γιατί στα ακίνητα διακινείται μαύρο χρήμα άρα δικαιολογείται να υπερφορολογήσουμε και αναρωτιέμαι αν αυτό δεν αποτελεί ύβρη σε χιλιάδες νοικοκυριά που αγωνίστηκαν να φτιάξουν σπίτι το διπλοπληρώσανε και τους αποκαλούμε σήμερα φοροφυγάδες. Γιατί ο Στουρνάρας δεν ψάχνει τους πραγματικούς φοροφυγαδες;».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Η μεσαία τάξη έχει πληρώσει το 2013. Οι νοικοκυραίοι πλήρωσαν 3 ΦΑΠ, θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν χαράτσι - 2 δόση- και θα τους έρθει και ο ενιαίος φόρος. Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια της κυβέρνησης για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πετύχουμε το πλεόνασμα που με λύσσα αρνείται η αντιπολίτευση. Όμως να δούμε την κοινωνική διάσταση καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ότι δεν θέλουν αλλά δεν έχουν να πληρώσουν .Γι αυτό τον ενιαίο φόρο ακινήτων είναι αναγκαίο να δούμε τους φορολογικούς συντελεστές και το αφορολόγητο όριο και τα ξενοίκιαστα καταστήματα- διαμερίσματα μη ηλεκτροδοτούμενα. Στην Αθήνα τα δικά μας μαντριά είναι τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και κάποιοι φορολογούμενοι δεν εισπράττουν ενοίκια και θα κληθούν να πληρώσουν νέο φόρο γι αυτά».

protothema.gr