Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κλείνουν τα σχολεία στη Νάουσα λόγω έλλειψης πετρελαίου

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνης ΕΕΚΕ Μακεδονίας – Θράκης

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Νάουσας κοινοποίησε την απόφαση του για αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολείων του Δήμου Νάουσας για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου λόγω έλλειψης πετρελαίου και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ πριν από λίγες ημέρες το 4ο Σχολικό Συγκρότημα Νάουσας είχε κλείσει για τον ίδιο λόγο με απόφαση των γονέων.


Εδώ και αρκετές ημέρες σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος οι θερμοκρασίες βρίσκονται κάτω από το μηδέν και τα προβλήματα με το πετρέλαιο θέρμανσης που σημειώθηκαν και την προηγούμενη σχολική χρονιά, επανέρχονται με την ίδια οξύτητα.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις:

«Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, από τη μία, ρίχνουν τόνους κροκοδείλιων δακρύων όταν κλείνουν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία λόγω απεργιών ή κινητοποιήσεων και από την άλλη, οδηγούν τα σχολεία στην πλήρη ισοπέδωση.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια βιώνουν καθημερινά καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας: προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, κενά σε καθηγητές και δασκάλους, τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα με σημαντικότερη την έλλειψη πετρελαίου.

Η «δημοσιονομική προσαρμογή» της κυβέρνησης και της Τρόικας κλείνει την πόρτα του σχολείου στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να δώσουν, όπως οφείλουν, άμεση λύση στο οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης πετρελαίου που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Νάουσας, αλλά και της υπόλοιπης Βορείου Ελλάδας.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ν’ αγωνιστούν για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσης της δημόσιας παιδείας, της πολιτικής που ισοπεδώνει το παρόν και το μέλλον της χώρας.»

Το Γραφείο Τύπου