Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Είχε κρύψε στο βαν... 28 μετανάστες - Δύο συλλήψεις διακινητών και στην Ορεστιάδα

28 μη νόμιμους μετανάστες μετέφερε ένας 52χρονος, μέλος κυκλώματος διακινητών, ο οποίος συνελήφθη στην Εγνατία οδό, στο ύψος του κόμβου Βαϊοχωρίου  Βόλβης. Αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν στήσει μπλόκο στο αυτοκίνητο, τύπου βαν, που οδηγούσε ο ελληνικής καταγωγής διακινητής και στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί, η καταγωγή των οποίων είναι από τη Συρία και τη Σομαλία.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τεσσάρων άγνωστων συνεργών του, που φέρονται ως μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Οι αλλοδαποί είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια από περιοχή του Έβρου και τελικός τους προορισμός ήταν η Αθήνα.


Δύο συλλήψεις διακινητών στην Ορεστιάδα

Δυο Σύριοι διακινητές συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης,

τη στιγμή που αποβίβαζαν από βάρκα πέντε συμπατριώτες τους που είχαν περάσει παράνομα από την Τουρκία.

Ταυτόχρονα με τη σύλληψη των δύο διακινητών, οι αστυνομικοί απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα μας άλλων 30 Σύριων μη νόμιμων μεταναστών, που περίμεναν στην τουρκική όχθη για να περάσουν.

Οι διακινητές, ηλικίας 24 και 16 χρόνων, που αντιστάθηκαν στην σύλληψη, επιχειρώντας να διαφύγουν, θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η βάρκα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε.

Newsit.gr