Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τραγωδία στα Τέμπη με έναν νεκρό και 13 τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών στο ύψος των διοδίων, όταν Ι.Χ αυτοκίνητο επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που κατευθυνόταν προς τη συμπρωτεύουσα και συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα με βουλγάρικες πινακίδες που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση η νταλίκα ανατράπηκε και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε πάνω της.
Νεκρός είναι ο 47χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, ενώ τραυματίστηκαν η σύζυγός του και οι κόρες του, 17 και 7 ετών. Το επτάχρονο κορίτσι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λάρισας.
Tραύματα φέρει και ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας, καθώς και ένας επιβάτης του ΚΤΕΛ. Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επέβαιναν συνολικά 18 άτομα.
Από το ΚΤΕΛ έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι επιβάτες και 15 από αυτούς μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο, με ελαφρά τραύματα.
Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική και δεκαοχτώ ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία. Επί ώρες άνδρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν εκεί με δύο ειδικά εξοπλισμένα οχήματα προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κυρίως του λεωφορείου, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διακόπηκε και διεξαγόταν μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ ουρές χιλιoμέτρων σχηματίστηκαν και στα δύο ρεύματα.
Να σημειωθεί ότι το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος της εθνικής οδού μετά τα παλιά διόδια, κοντά στο σημείο όπου είχε συμβεί το πολύνεκρο τροχαίο με τους μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας.

protothema.gr