Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Σε κινητοποιήσεις από σήμερα

Συγκεντρώσεις στα καταστήματα του οργανισμού κοινοτικών ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κατά τόπους σύλλογοι κτηνοτρόφων, έπειτα από σχετική απόφαση της πανελλήνιας ένωσής τους.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου τους, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και των εξισωτικών αποζημιώσεων, καθώς και για τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική). Τη σημερινή κινητοποίηση την έχουν προαναγγείλει από τα μέσα Οκτωβρίου, ζητώντας άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο τη διευθέτηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πανελλαδική συγκέντρωση στα Τέμπη και αποκλεισμό της εθνικής οδού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καταγγέλλει τη νέα φορολόγηση μέσω των αγροτεμαχίων και των ποιμνιοστασίων. «Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τίποτε άλλο να εισφέρουν παρά μόνο την κοπριά των ζώων τους για την καλλιέργεια και τη λίπανση μιας άλλης πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καταγγέλλεται για αδιαφορία, έλλειψη πολιτικής ευθύνης και συνεχή εμπαιγμό των κτηνοτρόφων. «Δεν θέλουμε η νέα ΚΑΠ να γίνει η ταφόπλακα της ελληνικής κτηνοτροφίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
"Μ"