Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Στον αντιεξουσιατικό χώρο εκτιμάται ότι ανήκουν τρεις συλληφθέντες ληστές

Στον αντιεξουσιαστικό χώρο εκτιμάται ότι ανήκουν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την προ ημερών ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 20 και 21 ετών, και μία γυναίκα, 22 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 25χρονος, που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, η 4μελής εγκληματική οργάνωση από τις αρχές του μήνα φέρεται ότι είχε 'χαρτογραφήσει' πιθανούς 'στόχους', όπου επρόκειτο να 'χτυπήσει'. Οι 'στόχοι' αυτοί αφορούσαν κυρίως σε σούπερ μάρκετ στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε διάφορες ΔΟΥ της πόλης.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περούκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης βιβλία και φυλλάδια, με αναρχικό περιεχόμενο. Ένα από τα βιβλία το υπογράφουν ως εκδότες-συγγραφείς «τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ συνδρομή παρείχε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Λήστευαν ΔΟΥ και υπεραγορές τροφίμων

Οι τρεις άντρες την περασμένη Τετάρτη εισέβαλαν σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην περιοχή της Ανάληψης, όπου με απειλή όπλων άρπαξαν 1.725 ευρώ.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου και διέφυγαν.

Ακολουθούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην περιοχή της Πυλαίας, όπου συνελήφθησαν ο 20χρονος και ο 21χρονος, ενώ διέφυγε ο τρίτος συνεργός τους.

Επίσης, στο σημείο της σύλληψης, εντοπίσθηκε τσάντα με το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια.

Στη συνέχεια συνελήφθη και η 22χρονη, της οποίας ο ρόλος ήταν η καταγραφή και η επιτήρηση καταστημάτων – «στόχων», στα οποία τα μέλη της σπείρας σχεδίαζαν να διαπράξουν ληστείες.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων, μεταξύ των οποίων:
πιστόλι, και επτά φυσίγγια
τέσσερις περούκες
δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
δίκυκλη μοτοσικλέτα
ηλεκτρονικοί υπολογιστές
κινητά τηλέφωνα
κάρτες κινητών τηλεφώνων
βιβλία – φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου
το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ


Επιπροσθέτως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,5 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία ανήκουν στον 20χρονο, κατά δήλωσή του.




Ethnos.gr