Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Βλέπει μέλλον στην στέβια το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο για την καλλιέργεια και αξιοποίηση της στέβιας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας Καρδίτσας, παρουσία του Βουλευτή κ. Σπύρου Ταλιαδούρου και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Ιατρίδη.

Παρόντες από πλευράς του συνεταιρισμού ήταν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Κουλοσούσας, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Κοτίνας, ο γραμματέας κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καρδίτσας και σύμβουλος κ. Βασίλης Μπέλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι προοπτικές της καλλιέργειας στέβιας και της μεταποίησής της. Στο πλαίσιο αυτό ο συνεταιρισμός παρουσίασε τις προτάσεις του ως προς τις ανάγκες οργάνωσης της καλλιέργειας, την υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και τη σύνδεσή της με τη μεταποίηση, ενώ ζήτησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής των καλλιεργητών στέβιας σε επενδυτικά προγράμματα.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:«Η στέβια αποτελεί μια δυναμική, εναλλακτική καλλιέργεια με σημαντική προοπτική στη βιομηχανία τροφίμων. Η αξιοποίηση της πρώτης ύλης στη μεταποιητική βιομηχανία μπορεί να δώσει ένα προϊόν με υπεραξία και ζήτηση στις διεθνείς αγορές. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας Καρδίτσας συγκόμισε ήδη παραγωγή από 45 στρέμματα δοκιμαστικής καλλιέργειας. Στο ΥπΑΑΤ στηρίζουμε την αξιόλογη προσπάθεια του νέου αυτού συνεταιρισμού να προσθέσει ένα εξωστρεφές προϊόν στο αγροτικό καλάθι της χώρας».


newsbomb.gr