Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πάγκαλος: Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος!

Διευκρινίσεις μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς», έδωσε o Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Έχει πετύχει πολλά η ΕΥΠ. Κι άλλα που δεν μπορώ να τα πω» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Βήμα FM και πρόσθεσε: «Αν ανοίξω το στόμα μου θα γίνει... μύλος».

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Βήμα fm ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις των δύο αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Άγκυρα αφορούσαν την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Έθεσε, δε, δύο ερωτήματα: «Γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα» και «Γιατί στη διαμάχη [για τις παρακολουθήσεις της NSA] να είμαστε με τους Γερμανούς;»

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι».

«Παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε», είπε, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν ανοιχτά δύο σημαντικά εθνικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.«Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος», ανέφερε ο πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όσα λέει σήμερα είχαν γραφτεί πριν από 15 χρόνια στον τύπο.

newsbomb.gr