Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Και νέα εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα - Ποιούς υπαλλήλους αφορά


Με διευκρινιστική εγκύκλιο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθορίζει ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους.

«Ξήλωμα» 165 διευθυντών και υποδιευθυντών των εφοριών


ΕΚΤΟΣ ΣΔΟΕ Ο Ν.ΛΕΚΚΑΣ
Σάλο στο κλάδο των εφοριακών προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για αλλαγές περίπου 165 διευθυντών και υποδιευθυντών σε εφορίες και το ΣΔΟΕ.

Προσωρινή διακοπή των απεργιών στους δήμους της χώρας


Προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεων προκειμένου να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, ενόψει ενδεχόμενης νέας σύγκρουσης με την κυβέρνηση, στην περίπτωση που γίνουν απολύσεις το 2013, αποφάσισε το μεσημέρι η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρόταση για διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου


Διεύρυνση των ορίων εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και «πάγωμα» ή μειώσεις στο τιμολόγιο του ΚΟΤ εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.Επικαλούμενη την ανάγκη προσαρμογής στην οικονομική συγκυρία και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης ιδίως των ευπαθών ομάδων πολιτών η ΡΑΕ εισηγείται:

Ολοκληρώθηκε η απογραφή των συνταξιούχων


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας στη δημοσιότητα τον αριθμό των συνταξιούχων και το συνολικό ποσό που εισπράττουν από τις συντάξεις τους.

ΕΦΕΤ: Συμβουλές στους καταναλωτές για την αγορά τροφίμων, εν όψει των γιορτών


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων  ΕΦΕΤ  συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στην αγορά τροφίμων , κατά τη διάρκεια των γιορτώνΜε αφορμή την εορταστική περίοδο, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές τι πρεπει να προσέχουν όταν αγοράζουν τρόφιμα, για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Έκαναν απάτες για να ενισχύσουν τις οικογένειές τους!


«Φύκια  για μεταξωτές κορδέλες» πωλούσαν  μέσα από αγγελίες στο Ίντερνετ δύο νεαροί από το Ηράκλειο, οι οποίοι εισέπρατταν χρήματα από τα θύματά τους για να τους στείλουν κινητά τελευταίας τεχνολογίας αλλά τους έστελναν… παλιά που ήταν και χαλασμένα!

Δεκτό το αίτημα Στουρνάρα για το ειδικό τέλος ακινήτων, από τον Άρειο Πάγο


Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).
ΑΜΠΕ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στη Φοιτητική Εστία του ΠΑ.ΜΑΚ


Εντολή στην Αστυνομία να επέμβει στην υπό κατάληψη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής. Ο εισαγγελέας ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των καταληψιών και να αποδοθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. 

Πλαστό το βίντεο με τον χρυσαετό που αρπάζει ένα μωρό;

Αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι προϊόν μοντάζ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube
 και δείχνει ένα χρυσαετό  να αρπάζει ένα μωρό εκφράζουν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου που σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το γεγονός, το οποίο έκανε αίσθηση.

EKT: Δεκτά και πάλι τα ελληνικά ομόλογα


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει και πάλι τη χρήση των ελληνικών ομολόγων ως ενεχύρων στις πράξεις χρηματοδότησής της (δανεισμός τραπεζών), αίροντας την απαγόρευση που ίσχυσε από τον Ιούλιο.


Το έγκλημα σε βάρος της Χίου είναι έγκλημα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση Αποκαλύπτεται η εικόνα μιας κυβέρνησης άβουλης, ανεύθυνης και ανίκανης. Η εικόνα μιας κυβέρνησης μπάχαλο


Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις χθεσινές αποκαλύψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για τις πυρκαγιές στη Χίο, από το Γραφείο του ευρωβουλευτή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χρυσή Αυγή» Φθηνή παράσταση και αυτή η σύσκεψη των μνημονιακών αρχηγών

Για να χτυπηθεί η ύφεση και η ανεργία απαιτείται εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου - και όχι εκχώρησή του - και στροφή στην πρωτογενή παραγωγή με στόχο την ελληνική αυτάρκεια. Τίποτα δεν πράττουν οι μνημονιακοί παράγοντες της συγκυβέρνησης πέρα από φτηνές παραστάσεις και εμπόριο ψεύτικης ελπίδας για τον τραυματισμένο ελληνικό λαό.

Ένας στους δύο Έλληνες ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό


Οι νέοι ειδικά άνθρωποι εμφανίζονται έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας   και ζωής. Ειδικά οι άνεργοι αλλά και άνθρωποι που έχουν εργασία δεν θα έλεγαν όχι σε μια επαγγελματική ευκαιρία του εξωτερικού.


Θεσσαλονίκη: Απαγωγή, ληστεία και ένας εκβιασμός που κράτησε 4 χρόνια!


Το δράμα του 36χρονου στη Θεσσαλονίκη  αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες - Το ζευγάρι των εκβιαστών  του είχε κάνει κόλαση τη ζωή...

Νικηφόρα έκλεισε το 2012 ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα


 Νικηφόρα έκλεισε το 2012 ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ νίκησε στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1.

Δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα


ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ

Φρενάρουν το ένα μετά το άλλο τα Πρωτοδικεία το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, «παγώνοντας» τις σχετικές αποφάσεις με προσωρινές δικαστικές διαταγές, που ισχύουν μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, οπότε οι εργαζόμενοι παραμένουν κανονικά στις δουλειές τους.

Ανακάλυψαν πλανήτη που μοιάζει με τη Γη


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πλανήτη με συνθήκες που θα μπορούσαν να ευνοήσουν την ανάπτυξη ζωής, ο οποίος γυρίζει γύρω από έναν ήλιο, όπως η Γη, ο οποίος είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Σε απεργιακό κλοιό το Δημόσιο



Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, εναντίον του μέτρου της διαθεσιμότητας. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τρίωρη στάση εργασίας -από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00- ενώ θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα μακριά από την ΕΕ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επανέρχομαι στο θέμα, διότι το θεωρώ πολύ σοβαρό και εκ του πονηρού:

Ακόμη και μέσα από το πρωτοφανές σύστημα κλεπτοκρατίας που στήθηκε στη χώρα, η Ελλάδα ευεργετήθηκε – και συνεχίζει να ευεργετείται – ποικιλοτρόπως από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

Μετά την είσοδό μας, στη χώρα έχουν εισρεύσει πακτωλοί χρημάτων (100 τρις δραχμές μόνο στη δεκαετία 1994-2004) μέσω αλλεπάλληλων κοινοτικών πλαισίων στήριξης, καθένα από τα οποία είχε μια συγκεκριμένη στόχευση ανασυγκρότησης συγκεκριμένων παραγωγικών και κοινωνικών τομέων της χώρας.

Η φωτογραφία της Αθήνας του '60 που έχει ξετρελάνει τους πάντες!


Κάθεσαι και την κοιτάς και την χαζεύεις! Χριστούγεννα στην Αθήνα Δεκέμβριος 1960. Η φωτογραφία είναι του σπουδαίου φωτογράφου  Κώστα Μπαλάφα και είναι στα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη.

Ενοπλος σκότωσε τρεις και αυτοκτόνησε


Τρία άτομα σκότωσε ένοπλος πριν αυτοκτονήσει στο σπίτι του στο Λόνγκμοντ του Κολοράντο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του συμβάντος.

Ποντάρουν στην Ελλάδα τώρα οι αγορές


Κέρδη πεντακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων απεκόμισε ένα από τα πιο ισχυρά hedge funds του πλανήτη, ποντάροντας ότι η Ελλάδα δεν θα εξωθηθεί σε έξοδο από την ευρωζώνη, σε πείσμα των τάσεων που επικράτησαν ολόκληρη τη χρονιά.

Ακινητοποιημένα τα τρένα σήμερα και αύριο


Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα και αύριο  οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηρόδρομου καθώς η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)  πραγματοποιεί 48ωρη απεργία.