Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το τέλος ακινήτων


Συζητήθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητάει να ανασταλεί η υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012, αναμένεται η έκδοση της  σχετικής απόφασης.

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 79χρονου συνταξιούχου


Την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 79χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ως δράστης, ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος Μαροκινός, ο οποίος διέμενε σε ένα από τα διαμερίσματα που διέθετε προς ενοικίαση ο άτυχος ηλικιωμένος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ακούει συνέχεια στο μυαλό της το τραγούδι «Happy Birthday»


Η 84χρονη Cath Gamester πάσχει από ένα περίεργο σύνδρομο που ''χτυπά'' 1 στους 10.000 ανθρώπους άνω των 65Η Βρετανίδα ακούει συνεχώς, σε επανάληψη το τραγούδι των γενεθλίων και άλλα 5 τραγούδια.Το... playlist που την ταλαιπωρεί κάθε λεπτό της ημέρας της περιλαμβάνει τα τραγούδια: Silent Night, Abide with Me, You'll Never Walk Alone, Land of Hope and Glory, αναφέρει το BBC.

Πρόταση νόμου κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για προστασία ευπαθών ομάδων


Πρόταση νόμου για την προστασία ευπαθών ομάδων κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στουρνάρας: Σημαντική η αναβάθμιση αλλά δεν εφησυχάζουμε


Στουρνάρας: Σημαντική η αναβάθμιση αλλά δεν εφησυχάζουμε ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Πολύ σημαντική αλλά χωρίς να επιτρέπει εφησυχασμό χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's.

Ξεκινούν προγράμματα κατάρτισης άνεργων επαγγελματιών

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Περισσότεροι από 63.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μείνει άνεργοι και από αυτούς οι επιδοτούμενοι είναι μόλις 4.000, ενώ πολλοί επαγγελματίες συγκεκριμένων κλάδων αδυνατούν να δηλώσουν την ανεργία τους, καθώς αντιμετωπίζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να χάσουν την άδειά τους.

ΑΣΘΕΝΕΙΣ Κόβουν τα φάρμακα ελέω κρίσης


«Δεν θα ξεχάσω έναν ηλικιωμένο, γύρω στα 80, ο οποίος έπασχε από διαβήτη. Παρά το γεγονός ότι ήταν ασφαλισμένος, τα χρήματα που έπαιρνε από τη σύνταξή του, δεν του έφταναν για να ζήσει».

 Της Νικολέττας Μπούκα

Ερώτηση Χρυσής Αυγής για το αφορολόγητο βουλευτών


«Προκλητικά χαμηλή η φορολόγηση των βουλευτών»

Εν καιρώ μνημονίου, με χιλιάδες συμπατριώτες μας να αυτοκτονούν από απελπισία, με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους Έλληνες τα βουλευτικά προνόμια παραμένουν ανέγγιχτα.

Η φτώχεια άρχισε να χτυπάει και τη Γερμανία


Αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων στην Γερμανία που εγκλωβίζεται στην παγίδα του χαμηλού εισοδήματος, παρά τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει η χώρα ως μεγάλη οικονομική δύναμη, προειδοποίησαν σήμερα ειδικοί για θέματα φτώχειας.

Δικαστική απόφαση γλιτώνει 34 υπαλλήλους από τη διαθεσιμότητα! Τουλάχιστον προσωρινά..



Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών έβγαλε σήμερα προσωρινή διαταγή υπέρ των 34 εργαζομένων του δήμου  Πατρέων,  οι οποίοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά   μέτρα, για να μη μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

«Λαμπάδιασε» διώροφη μονοκατοικία στις Σέρρες


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε παλιά διώροφη μονοκατοικία στο Ν. Σκοπό του δήμου Εμμ. Παππά στις Σέρρες, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τυλίχθηκε στις φλόγες σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους του μικρού χωριού, που φοβήθηκαν να μην καούν και τα δικά τους σπίτια.


Αδίστακτοι έκλεψαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα παιδιών από νοσοκομείο


Η «Χρυσή Αυγή» καταθέτει τις θέσεις της για τον Ελληνισμό


Σε πολυσέλιδη ανακοίνωση της αναφέρει:
«Για την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού
Προτάσεις για τη λύση του ελληνικού προβλήματος, την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, τη δημογραφική άνθηση και τη γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού
Στο τέλος μίας εποχής

Έξι τραυματίες σε τροχαίο στην Στυλίδα


Σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας οι επιβαίνοντες των δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο το μεσημέρι της Δευτέρας στο ύψος της Στυλίδας, λίγο μετά το λιμάνι στο στένωμα προς Καραβόμυλο.

Κυκλοφορεί το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013

Πόσες οικολογικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, δίκτυα ανταλλαγών και συλλογικότητες που προωθούν την αυτοδιαχείριση και την άμεση δημοκρατία μπορούν να χωρέσουν σε ένα Οικολογικό Ημερολόγιο;

Δωρεάν δικαστική συνδρομή σε υπερχρεωμένους καταναλωτές


Την έναρξη προγράμματος δωρεάν δικαστικής συνδρομής σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που διαμένουν στην Αττική και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο, ανακοίνωσαν η Ένωση Καταναλωτών-Η Ποιότητα της Ζωής

Ελεύθερο ωράριο και καταναλωτές



Του Τάσου Αβραντίνη

Είμαι υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Επτά ημέρες την εβδομάδα, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι έμποροι πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι πόσο και πότε θα εργαστούν. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και θα ωφελούσε τους καταναλωτές.

Ο Ραμσής Γ' δολοφονήθηκε, σύμφωνα με νέα έρευνα


Το μεγάλο μυστήριο που κάλυπτε το θάνατο του φαραώ της Αιγύπτου Ραμσή ΙΙΙ και κρατούσε επί χιλιετίες, φαίνεται ότι έλυσε η επιστημονική.  Το μεγάλο μυστήριο που κάλυπτε το θάνατο του φαραώ της Αιγύπτου Ραμσή ΙΙΙ και κρατούσε επί χιλιετίες, φαίνεται ότι έλυσε η επιστημονική κοινότητα.

Η Ελισάβετ για πρώτη φορά στο υπουργικό συμβούλιο

Η Ελισάβετ για πρώτη φορά στο υπουργικό συμβούλιο
ΝΤΑΟΥΝΙΝΓΚ ΣΤΡΙΤ
Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συμμετέχει για πρώτη φορά η Βασίλισσα Ελισάβετ που φωτογραφήθηκε με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τους υπουργούς της κυβέρνησης, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών.

Θρίλερ με πτώμα γυναίκας που βρέθηκε να επιπλέει στον Πηνειό

Το πτώμα μιας γυναίκας ανέσυραν πριν λίγη ώρα άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας από τον ποταμό Πηνειό  .Σύμφωνα με το Thessalianews.gr το περιστατικό έγινε περίπου στη 1 το μεσημέρι όταν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία να μεταβεί στο ύψος της γέφυρας του Πηνειού λίγο πριν τη Γιάννουλη Λάρισας και κοντά στο αισθητικό άλσος της πόλης.

Απίστευτο! Η ελληνική κυβέρνηση έχασε την προθεσμία και δεν ζήτησε δωρεάν χρηματοδότηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές στη Χίο από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου!


   Γιοχάνες Χαν σε Νίκο Χουντή: «Δε λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης σχετικά με τις πυρκαγιές στη Χίο. Παράταση της προθεσμίας δεν είναι δυνατή»

«Χρυσή Αυγή» Παρά τη δόση και τους πανηγυρισμούς καλπάζει η ύφεση και η ανεργία


Η δόση των τοκογλύφων που χαρίζεται σε τραπεζίτες και εργολάβους δεν σταματά την ύφεση, ούτε σώζει τον λαό από την ανεργία. Η εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου στους πιστωτές και η εκμηδένιση της εθνικής παραγωγής είναι η μόνη προσφορά της συγκυβέρνησης στην οικονομία της χώρας.

Απεργίες σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρένα


Χριστουγεννιάτικη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον σιδηρόδρομο ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Απ’ την Κοκό (Αργεντινή) και την Κική (Βραζιλία) ποια να διαλέξει;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η συστηματική προσπάθεια απομάκρυνσης της χώρας από τον φυσικό της πολιτικό, οικονομικό και δικαιικό χώρο καταντά εξοργιστική.

Όλο και πιο πολύ δίνεται από κάποιους η εντύπωση πως αν μπορούσαν να… κόψουν την Ελλάδα, να την αποσπάσουν από τον ευρωπαϊκό κορμό και να την μεταφέρουν κάπου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής, θα το έπρατταν ευχαρίστως.

Η παλιά ξενομανία έχει δώσει τη θέση της σε μια ύποπτη και μεθοδευμένη προσπάθεια να στραφεί ο ελληνικός λαός κατά της ηπείρου στην οποία ανήκει και κατά της Ένωσης που του έχει προσφέρει πολλά.

«Χρυσή Αυγή» Άμεση απέλαση των Συριζαίων που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας


Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα.

Παπαδιά:''Ο παπάς με σπάει στο ξύλο'' - Παπάς: ''Τα φαντάζεται''!


Στα δικαστήρια κατέληξαν η παπαδιά και ο συζυγός της, μετά από μήνυση που του έκανε - Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον ιερέα ..

Ο Σαμαράς «λάδωσε» τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας


Παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα η χθεσινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.
Την ώρα που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η βουλγαρική αποστολή έμπαιναν στην αίθουσα VIP, εμφανίστηκε κατάκοπος αγγελιαφόρος που ενημέρωσε τον Αβραμόπουλο ότι είχε δέμα για τον Βούλγαρο.

Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας ζητά η Κομισιόν



Την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και τη μετάβαση σε έναν επαγγελματικό στρατό θέτει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ρώσοι αλιείς έφαγαν τις σάρκες του συντρόφου τους για να επιβιώσουν


Δυο Ρώσοι αλιείς οι οποίοι σώθηκαν το Νοέμβριο έπειτα από τέσσερις μήνες που είχαν χαθεί στη ρωσική τάιγκα —σε δάση κωνοφόρων των ψυχρών περιοχών— αναγκάστηκαν να φάνε από τις σάρκες ενός συντρόφου τους για να παραμείνουν στη ζωή, δήλωσε σήμερα μια πηγή η οποία πρόσκειται σε έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση.

Βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του συνταξιούχου στη Θεσσαλονίκη


Ενοικος ενός εκ των διαμερισμάτων που κατείχε ο 79χρονος συνταξιούχος καθηγητής φέρεται να είναι ο δράστης τού εγκλήματος με θύμα τον ηλικιωμένο άντρα που αποκαλύφθηκε το πρωί στις 40 Εκκλησιές της Θεσσαλονίκης.

Επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια. Βαθμιαία επικράτηση βορείων βορειοδυτικών ανεμών 5 με 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας.

Μας έβγαλαν ξανά κίτρινη κάρτα για τη φοροδιαφυγή – «Καμπανάκι» και από την Κομισιόν που «βλέπει»... πολιτική αστάθεια!


Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το τελευταίο Eurogroup όταν, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι άλλοι υπουργοί Οικονομικών ζήτησαν (αν όχι απαίτησαν) από τον Έλληνα υπουργό να «κάνει κάτι με τη φοροδιαφυγή».

Πάτρα:Το μεγάλο λάθος που έκαναν όταν έφυγαν τους κόστισε 80.000€!


Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού  στην Πάτρα, βγήκαν για λίγο, χωρίς το μυαλό τους να πηγαίνει στο κακό - Όταν επέστρεψαν προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτά που είχαν συμβεί...