Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Συλληπητήριο τηλεγράφημα K. Παπούλια στον πρόεδρο των ΗΠΑ για το μακελειό στο σχολείο του Νιουτάουν


 Συλληπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα με το οποίο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του ελληνικού λαού και τη δική του, για την τραγωδία που βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την φονική επίθεση ενόπλου στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν.

Κέρκυρα-Πανθρακικός 0-2 και ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-0


 Με νίκη έκλεισε ο Πανθρακικός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας για το 2012, καθώς η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη επιβλήθηκε στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας με 2-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, τελευταίας για τον α΄ γύρο. 

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Βρέθηκε νεκρή κάτω από τα Ενετικά τείχη


Στα τραύματα της υπέκυψε μια γυναίκα, περίπου 55 χρόνων, που βρέθηκε κάτω από τα ενετικά τείχη στο Ηράκλειο, στην αρχή της Λεωφόρου Ικάρου, στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου, στις 6 το απόγευμα.

Νέα ένοπλη εισβολή στις ΗΠΑ αυτή τη φορά σε νοσοκομείο


Μία μόλις ημέρα μετά το μακελειό σε σχολείο στο Κοννέκτικατ, νέα ένοπλη εισβολή έγινε σε νοσοκομείο στην περιοχή Αλαμπάμα. Ειδικότερα, ενας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα νοσοκομείο της πόλης Μπέρμιγχαμ, στην Αλαμπάμα και τραυμάτισε τρία άτομα προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού που βρισκόταν στο χώρο.

Η Ελληνίδα που έσωσε 18 παιδιά από τον μακελάρη του Κονέκτικατ - Τα έκλεισε σε ντουλάπα για 45'


Άνθρωποι που δεν ήθελαν, αλλά η μοίρα τους ανάγκασε να γίνουν τα πρόσωπα μιας τραγωδίας που συγκλονίζει όλο τον κόσμο. Δυο γυναίκες που είχαν την ψυχραιμία να σώσουν 38 παιδιά από το φονικό αμόκ του 20χρονου Άνταμ Λάνζα στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ. Και οι δυο, ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο: έβαλαν τα παιδιά στη ντουλάπα!

Συννεφιά και βροχές την Κυριακή


Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις   στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του   καιρού   για την Κυριακή.

Γιαννιτσά-Σκύδρα: Το κέντρο του κόσμου

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΛΑ

Η Πέλλα γέννησε τον μεγαλύτερο Eλληνα όλων των εποχών κι εκείνος φρόντισε να ταξιδέψει το όνομά της μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Σήμερα η Aνατολική Πέλλα μπορεί να μην είναι το κέντρο μιας αυτοκρατορίας, καταφέρνει ωστόσο να ξεχωρίζει χάρη στους ανθρώπους της και σε καλεί σε ένα ξεχωριστό ταξίδι από τα Γιαννιτσά και τον Λουδία μέχρι τη Σκύδρα

Γερμανία. 25χρονος σκότωσε τον πατέρα του, τη σύντροφό του και τραυμάτισε τον αδελφό του!


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του νεαρού που τον χαρακτηρίζει “εξαιρετικά επικίνδυνο”.Εναν 25χρονο που κατηγορείται οτι σκότωσε τον πατέρα του, τη σύντροφο του πατέρα του και τραυμάτισε τον αδελφό του αναζητεί η γερμανική αστυνομία.


Συνάντηση αρχηγών την Τρίτη


Συνάντηση αρχηγών την Τρίτη

Το βράδυ της Τρίτης θα κάτσουν εκ νέου στο ίδιο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου η τρικομματική κυβέρνηση να θέσει τους επόμενους στόχους της μετά την εξασφάλιση της εκταμίευσης της κρίσιμης δόσης από την τρόικα.

ΛΕΣΒΟΣ. Πνίγηκαν 18 λαθρομετανάστες - αναζητούνται 10 ακόμη


Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

Χειμωνιάτικες εικόνες



Τι φόρο θα πληρώσουν μισθωτοί-επιτηδευματίες-συνταξιούχοι - Αναλυτικά παραδείγματα


- Καταργείται το αφορολόγητο  β- Αλλιώς φορολογούνται μισθωτοί και συνταξιούχοι και αλλιώς οι επιτηδευματίες  - Από 10% έως 33% η επιβάρυνση για εισοδήματα από ενοίκια-   Φοροαπαλλαγές   τέλος για στεγαστικά, ασφάλιστρα, ενοίκια κύριας κατοικίας, δίδακτρα σπουδών  

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έδωσαν σε... μακαρίτη δώρο Χριστουγέννων!


Σύνταξη μέχρι και πρόσφατα «έπαιρνε» συνταξιούχος του Δημοσίου, ο οποίος είχε αποδημήσει εις Κύριον από τον Μάιο του 2011, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η σύζυγός του είχε ενημερώσει δύο φορές τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου να διακόψουν την πληρωμή, εντούτοις η καταβολή της σύνταξης όχι μόνο δεν διακόπηκε, αλλά ο θανών «πληρώθηκε» το επίδομα Χριστουγέννων του 2011, το επίδομα Πάσχα του 2012, ενώ φυσικά «πήρε» και βεβαίωση αποδοχών για τη φορολογική του δήλωση.

Ο λογαριασμός της Εφορίας για το 2013


ΔΕΚΑ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ

Πρόσθετα βάρη στις πλάτες μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών έρχονται το 2013 με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση υπολογίζει έσοδα 2,3 δισ. ευρώ. Εργαζόμενοι με ετήσια εισοδήματα κάτω από 25.000 ευρώ θα έχουν ελαφρύνσεις

Παρατείνεται η απόσυρση παλαιών ΙΧ μέχρι το 2013


Παρατείνεται η απόσυρση παλαιών ΙΧ μέχρι το 2013ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Τέλος στην αγωνία των εισαγωγέων, εμπόρων αλλά και καταναλωτών θέτει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτη στη Βουλή βάσει του οποίου παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης παλαιών ΙΧ και για το 2013, ενώ αλλάζει και ο Φόρος Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.