Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μανιτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά μετατάξεις


Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις αλλά μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων  και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωρά στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών. 

Αύριο καταβάλλεται στους αγρότες η δεύτερη δόση


Αύριο Σάββατο θα είναι διαθέσιμη για ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών από τους δικαιούχους η δεύτερη δόση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες  .  Για όσους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Μακελείο με 27 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
ΕΝΟΠΛΟΣ ΘΕΡΙΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης ενόπλου που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα μέσα σε δημοτικό σχολείο, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News κάνουν λόγο για 27 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής από νέα καινοτόμα φάρμακα

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής από νέα καινοτόμα φάρμακα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «MSD»

Βραβεύτηκε και φέτος η εταιρία “MSD”, με το βραβείο “Prix Galien” (βραβείο Γαληνού) για την κατηγορία του Καινοτόμου Φαρμακευτικού Προϊόντοςστην Ευρώπη. Πρόκειται για την εταιρία, που με τις έρευνές της σε καινοτόμα φάρμακα, “σαρώνει” τα βραβεία “Prix Galien” τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Κώστας Κατσουράνης

Παρουσία του προέδρου Ζήση Βρύζα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα και αρχηγό της εθνικής, Κώστα Κατσουράνη. Ο Ζήσης Βρύζας είπε για την απόκτηση του διεθνή άσου αρχικά: «Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, όλοι ξέρετε για τι ακριβώς πρόκειται. Κρίθηκε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Είμαι χαρούμενος που σήμερα είναι δίπλα μου. Πιστεύω θα βοηθήσει μαζί με τους παίκτες να ?χτίσουμε? την ομάδα που θέλουμε».

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της


«Ξεριζωνόμαστε από την πατρίδα μας, αλλά τι να κάνουμε... Αφού η Ελλάδα δεν μας θέλει. Με άλλα όνειρα ξεκινήσαμε, αλλά στην πορεία αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε. Αν μείνω εδώ, θα πρέπει να περιμένω τέσσερα χρόνια, έως το 2016, για να ανοίξει η θέση για την ειδικότητα παθολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, που με ενδιαφέρει. Επιλέγω λοιπόν να φύγω στο εξωτερικό».

 Της Νικολέττας Μπούκα

Σαμαράς: Ξεκινάμε τον επόμενο μαραθώνιο


«Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χαλάρωση» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής προαναγγέλλοντας μάλιστα για την Δευτέρα συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Χρυσή Αυγή» Η τοκογλυφική λύση, αλλά και το νέο φορολογικό διαιωνίζουν το ελληνικό πρόβλημα


Ούτε τα δισεκατομμύρια των τοκογλύφων, ούτε η υπερφορολόγηση των αδυνάτων πρόκειται να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα. Απαιτείται άμεση άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας και στροφή προς την πρωτογενή παραγωγή με στόχο την ανάπτυξη και την ελληνική αυτάρκεια.

Παιχνίδια με τη φωτιά και άγνοια κινδύνου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την προηγούμενη Τρίτη – για όσους δεν το πρόσεξαν – το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 4,38 δις ευρώ από την έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, διάρκειας ενός και έξι μηνών, προκειμένου να μετακυλιστούν γραμμάτια που λήγουν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου.

Τα έντοκα γραμμάτια δια των οποίων η χώρα που λέγεται Ελλάς εξασφάλισε 1,25 δις ευρώ και λήγουν σε 26 εβδομάδες, έχουν τόκο 4,38%.

Ως γνωστόν, τα προηγούμενα έντοκα γραμμάτια είχαν εκδοθεί με ημερομηνία λήξης την 16η Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι στο μεταξύ θα εκταμιευόταν η δόση.

Γιατί δόθηκαν 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος το 2012 για ενίσχυση επιχειρήσεων στα Βαλκάνια τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας;


      Ερώτηση του Ν. Χουντή στην Κομισιόν  

Γιατί, το 2012, δόθηκαν 1,4 δις ευρώ από το Ελληνικό Κράτος, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για ενισχύσεις επιχειρήσεων και άλλες επενδύσεις, κυρίως στα Βαλκάνια, τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας; Αυτό το ερώτημα έθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σουηδία: Ετοιμάζεται το 23ο ξενοδοχείο από πάγο


Βρήκαν «θησαυρούς» στο σπίτι Λαυρεντιάδη – Είχε 500 εκατ. ευρώ σε χαρτόκουτα


Από μισό εκατομμύριο ευρώ έως κοσμήματα μεγάλης αξίας και τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του πρώην μεγαλομετόχου της proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη


Πάτρα: 14.000 ευρώ πρόστιμο σε ταξιτζή γιατί δεν πλήρωσε διόδια!


Τραυμάτισε 22 παιδιά σε σχολείο στην Κίνα


Αιματηρή επίθεση σε δημοτικό σχολείο της κεντρικής Κίνας σημειώθηκε σήμερα, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε 22 παιδιά και έναν ενήλικα. Ο δράστης, ένας 36χρονος, κάτοικος του χωριού, ο οποίος συνελήφθη, επιτέθηκε στα παιδιά στην είσοδο του σχολείου στο χωριό Τσενπένγκ της επαρχίας Χενάν.

Ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά - μεσαία εισοδήματα


Ελαφρύνσεις για την πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης επιβαρύνσεις για τα υψηλότερα εισοδήματα ( καθιερώνεται συντελεστής 42% για εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ) καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους προβλέπεται ξεχωριστή φορολογική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο ποσό.

Προσοχή στις παγίδες του φορολογικού – Δείτε ποιες είναι οι βασικές αλλαγές


Το νέο φορολογικό που κατατέθηκε με τις ευλογίες της Τρόικας μεσάνυχτα στη Βουλή περιλαμβάνει τουλάχιστον 50 αλλαγές που σε συνδιασμό μπορούν να “φάνε” μεγάλο μέρος των φορολογουμένων. Η κατάργηση του αφορολόγητου και τα τεκμήρια μπορούν να κάψουν πολλούς.Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στην κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, υπάρχει μια σειρά από αλλαγές που πρέπει να προσέξουμε.

Το νέο φορολογικό - Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν - Ποιες είναι οι νέες κλίμακες για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες


- Όλες οι φορολογικές κλίμακες ανάλογα με το εισόδημα - Συντελεστής 32% για μισθωτούς με εισοδήματα από 25 έως 42 χιλιάδες ευρώ  - Από το πρώτο ευρώ φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες  - Φόροι μαμούθ για όσους έχουν εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων  - Τι θα ισχύει με τις αποδείξεις