Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση δίνει 30,5% στο ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς


Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 30,5% έναντι 26% της ΝΔ δίνει το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος δρόμο και ειδικότερα το 19% κρίνει ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή, έναντι του 75% που κρίνει ότι είναι λάθος. Αυξημένο είναι επίσης το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι έγινε πιο ισχυρή η διεθνής ισχύς της χώρας. Συγκεκριμένα, αυτό πιστεύει το 14% έναντι του 9% τον Σεπτέμβριο. Το 56% από 46% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό πριν από τις εκλογές ήταν 37%.

Επιταγή 10.000 ευρώ προσέφερε η Νανά Μούσχουρη στον δήμο Αθηναίων για τη στήριξη απόρων και αστέγων



Επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, ως συμβολική στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος Αθηναίων για την ανακούφιση των αστέγων και απόρων, παρέδωσε στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, η Νανά Μούσχουρη.

Αποτελέσματα αγώνων Κυπέλλου


Στους πρώτους αγώνες για τη φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Πλατανιάς-Αναγ.Καρδίτσας   3-1

Καβάλα-ΑΕΚ                 0-0

Ακαδ.Πλαταμώνα-ΠΑΟΚ        20:30

Εθνικός Γαζώρου-Ξάνθη      20:30
ΑΜΠΕ

Τέλος οι συντάξεις του ΙΚΑ για όσους δεν έχουν απογραφεί


Την εφαρμογή της αναστολής από την 1η Ιανουαρίου των συντάξεων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που δεν προσήλθαν για φυσική απογραφή ζητά με επείγον έγγραφό της από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλίσεων του ΙΚA ΕΤΑΜ.
Η καταγραφή φυσικής παρουσίας για τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΛΤ και ΤΑΠ-ΟΤΕ έληξε στις 26/11/2012.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Αφήνουν στον δρόμο μαθητές και νήπια


Αντιμέτωποι με το χάος θα βρεθούν από σήμερα χιλιάδες γονείς και μαθητές στη Θεσσαλονίκη.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Εκστρατεία ενημέρωσης για την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα


«Καμπανάκι» για την εμφάνιση μιας χρόνιας 

φλεγμονώδους νόσου μπορεί να αποτελέσει ένας επίμονος πόνος στη μέση, ο οποίος δεν φεύγει με την ξεκούραση.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Σαμαράς: Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε τους πολίτες


"Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της", είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την δήλωσή του από τις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης


Ν. Χουντής : «Όταν περικόπτουν το ΕΣΠΑ στο μισό κι αποχωρούν οι επιχειρήσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη».



Το θέμα των τεράστιων περικοπών των κοινοτικών κονδυλίων που θα υπάρξουν για την Ελλάδα την περίοδο 2014-2020 σε σχέση με  την περίοδο 2006-2013 αλλά και το θέμα της αποχώρησης επιχειρήσεων από την Ελλάδα παρά την τραγική μείωση του μισθολογικού κόστους,  έθεσε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

«Χρυσή Αυγή» Στροφή στην παραγωγή και εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου οι μόνες λύσεις για την ανεργία


Ο μόνος τρόπος να χτυπηθεί η ανεργία είναι η Ελλάς να εκμεταλλευθεί τον εθνικό της πλούτο και να στραφεί επιτέλους προς την πρωτογενή παραγωγή. Η θλιβερή μνημονιακή πολιτική και η ανυπαρξία εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη οδηγούν τη χώρα στο χάος.

Σαμαράς για τους υπαλλήλους της Βουλής: Δεν δέχομαι εκβιασμούς


Σαμαράς για τους υπαλλήλους της Βουλής: Δεν δέχομαι εκβιασμούςΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ
Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις των υπαλλήλων της Βουλής τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση στις Βρυξέλλες.

Έπαιξαν ξύλο μέσα στη Βουλή!


Σε «ρίνγκ» μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η Βουλή της Ουκρανίας, κατά την πρώτη συνεδρίαση της, όταν δύο βουλευτές εκλεγμένοι με το κόμμα της φυλακισμένης αρχηγού της αντιπολίτευσης Γιούλα Τιμοσένκο, άλλαξαν γραμμή και τάχθηκαν με την κυβέρνηση.

Εκτροχιασμός τρένου στον Παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο και εικόνες.


Περισσότερα πατήστε εδώ

Διάχυτη η απογοήτευση ανάμεσα στους πολίτες


Του  Γιώργου Δρακούλη
            Η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν ανάμεσα στις τάξεις της κοινωνίας πλέον αποτυπώνονται σε όλες τις εκφάνσεις τους κοινωνικού βίου. Η εθνική καταρράκωση είναι έκδηλη και σηματοδοτεί την απαρχή της πλήρους διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Πρόσφατη δημοσκόπηση της ΜRB καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν τις λέξεις που τους εκφράζουν περισσότερο ως Έλληνες για το παρόν και το μέλλον της χώρας ανέδειξε στις πρώτες θέσεις την αγανάκτηση, την οργή και τον φόβο, ως κυρίαρχες στον παλμό της ελληνική κοινωνίας.  

Εγκρίθηκε η δόση - Ερχονται 52,5 δισ. έως τέλη Μαρτίου


Πράσινο φως για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα άναψε το Eurogroup, ύστερα από συνεδρίαση διάρκειας μόλις δύο ωρών, στις Βρυξέλλες.Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι το πρώτο τμήμα της δόσης ύψους 34,4 δισ. είναι πληρωτέο την επόμενη Δευτέρα, ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου του ΔΝΤ, θα εκταμιευθούν συνολικά 52,5 δισεκατομμύρια, ποσό από το οποίο θα καλυφθεί και το κόστος επαναγοράς ομολόγων.

Στα άδυτα του κυκλώματος με το παράνομο στοίχημα - Έβγαζαν εκατομμύρια και ζούσαν σα βασιλιάδες! ΦΩΤΟ


Συνελήφθησαν τις δύο τελευταίες μέρες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη συνολικά 44 άτομα, από τα οποία τα 26 είναι μέλη της οργάνωσης ενώ τρία αποτελούν τα αρχηγικά της στελέχη. Οι υπόλοιποι 18 είναι παίκτες. Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση, εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου   στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Η Χρυσή Αυγή τιμά τη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελλήνων στα Καλάβρυτα


Η σφαγή στα Καλάβρυτα ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου που η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα και τιμά την μνήμη των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας. Είναι θλιβερό να βλέπουμε εθνομηδενιστές πολιτικάντηδες να ψηφοθηρούν στον χώρο του μαρτυρίου και πάνω από τα λείψανα των προγόνων μας.

Νίκος Χουντής για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας: · προβλήματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, διαφθοράς, μειονοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων


·     Δηλώσεις και πρακτικές εθνικιστικού και αλυτρωτικού περιεχομένου δεν δικαιολογούνται κάτω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα

Στα «προβλήματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, διαφθοράς, μειονοτικών και εργασιακών δικαιωμάτων» αλλά και στις «δηλώσεις και πρακτικές εθνικιστικού και αλυτρωτικού περιεχομένου» αναφέρθηκε στη χθεσινοβραδινή του ομιλία, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας,, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, Νίκος Χουντής.

«Χρυσή Αυγή» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12 6ΜΜ - ΝΙΚΑΙΑ, ΠΛ. ΔΑΒΑΚΗ (ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ)

Την ώρα που τα κόμματα της διαφθοράς και της λαθρομετανάστευσης καλούν σε δήθεν «αντιρατσιστικές» συγκεντρώσεις, ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα του χειρότερου ρατσισμού από το μνημονιακό κράτος και δεινοπαθεί από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Πόθεν έσχες: Άλλη μια πτώση από τα σύννεφα (για μια μέρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η σταθερά επαναλαμβανόμενη ιστορία με την δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» - παλαιότερα δια του Τύπου, από πέρσι ηλεκτρονικώς – νομίζω ότι καταντά αηδία.

Όχι πλέον επειδή πρόκειται για «έσχες» χωρίς «πόθεν» - αυτό το έχουμε εμπεδώσει.

(Το «πόθεν» θα εντοπιστεί όταν θα νομοθετηθεί η υπερψηφισθείσα από όλα τα κόμματα, τον περασμένο Μάρτιο, πρόταση 75 βουλευτών, που προβλέπει αναδρομικό έλεγχο από το 1974 – ώστε να πληροφορηθούμε ποιοι μπήκαν πλούσιοι στην πολιτική και ποιοι όχι).

«Κρυμμένο» θησαυρό 10 δισ. ευρώ ανακάλυψε το Δημόσιο!


Δεν είναι φάρσα!
Μπορεί να χρωστάμε και να δανειζόμαστε, μπορεί να πεινάμε και να παίρνουμε σκληρά μέτρα, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχαμε κάνει τίποτα για να εκμεταλλευτούμε την περιουσία των 10 δισ. ευρώ του Δημοσίου!

Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Τ.Τ.


Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Στις 13.00 διοργανώνουν συλλαλητήριο στη συμβολή Πεσμαζόγλου και Σταδίου.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την δόση των 43 δισ. ευρώ


Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την δόση των 43 δισ. ευρώΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Την άποψη ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Στους -17 «βούτηξε» ο υδράργυρος στη Β.Ελλάδα


Στους -17 «βούτηξε» ο υδράργυρος στη Β.ΕλλάδαΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη χαμηλότερη στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί έκανε «βουτιά» στους -17 βαθμούς.

Για τη δόση αποφασίζει το Eurogroup

Το τελικό πράσινο φως για την εκταμιευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται να δοθεί σήμερα στο Eurogroup.
Στην Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζωνης σήμερα, ο Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την επαναγορά των ομολόγων, καθώς και για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή την Παρασκευή.

Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου απεργούν οι σιδηροδρομικοί

Διήμερη απεργία την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Έτσι, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προβλέπεται, λόγω της απεργίας, να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της επόμενης Τρίτης, καθώς και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ λίστες με καταθέτες στο Λίχτενσταϊν και Λουξεμβούργο


Εν αναμονή της αποστολής της γνήσιας λίστας Λαγκάρντ  από τις γαλλικές αρχές, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου του επεξεργάζονται δύο επιπλέον λίστες Ελλήνων καταθετών.


Σε ισχύ το εορτάστικο ωράριο στα καταστήματα

ΑΝΟΙΧΤΑ 09.00-21.00 ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ

Αρχίζει, από σήμερα Πέμπτη, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενώ στη Θεσσαλονίκη θα τεθεί σε ισχύ από τις 17 Δεκεμβρίου.

Καταργεί το κρατικό αυτοκίνητο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ζητεί την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχετική υπουργική απόφαση και αναφέρεται στη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος.

Κίνα: Δύο χέρια... δύο γλώσσες!


Η Chen Siyuan έχει ένα μοναδικό ταλέντο.


Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η 24χρονη Κινέζα μπορεί να γράφει ταυτόχρονα με τα δύο της χέρια σε διαφορετικές κατευθύνσεις και γλώσσες!