Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κλείνουν πάλι τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη


Στην αντεπίθεση πέρασαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με 48ωρη απεργία την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γιατρού του ΙΚΑ για φακελάκι


Γιατρός του ΙΚΑ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία Για φακελάκι

Ξαναρχίζουν τα έργα σε 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους


Αίσιο τέλος προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται να έχουν οι διαπραγματεύσεις για τους 4 αυτοκινητοδρόμους, των οποίων τα έργα έχουν σταματήσει, καθώς υπήρχαν προβλήματα μεταξύ του Δημοσίου και εργολάβων.

Το Σχέδιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου



 Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2012, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημόσιων φορέων και υπηρεσιών που απαρτίζουν τη Γενική Κυβέρνηση παρουσίαζε συνολικές απλήρωτες υποχρεώσεις από δαπάνες 8,6 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα εκκρεμούν υποχρεώσεις από επιστροφές φόρων ύψους 738 εκατ. ευρώ. 

Αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» από την ημέρα εφαρμογής της




ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από την ημέρα εφαρμογής της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», ανακοινώνονται τα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την περιοχή του Έβρου.
Ειδικότερα στην Αττική , μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς ελέγχους:

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου τζόγου


ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΕΡΔΗ 30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Σε 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε κατά τη δράση του, την τελευταία 5ετία, το πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Μαγνησίας και κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα δέκα εκατ. ευρώ.

Έκλεβαν φορτηγά τα αποσυναρμολογούσαν και τα έκαιγαν!


Μέλη μεγάλου κυκλώματος που έκλεβε φορτηγά και τα «έγδυνε» για να χρησιμοποιήσει τα τμήματά τους ως ανταλλακτικά τα οποία πωλούσε, θεωρούνται δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 43 χρόνων που συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο.

Τι γράφει ο Πάπας στο πρώτο του tweet


Το πρώτο του tweet έγραψε σήμερα στις 12.30 (ώρα Ελλάδας) ο Πάπας Βενέδικτος 16ος. 

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν με αγωνία το πρώτο μήνυμα του Ποντίφικα από τότε που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα social media και να φτιάξει λογαριασμό στο twitter.

Επέκταση της παροχής βραχυπρόθεσμων ασφαλιστικών πιστώσεων στην Ελλάδα και για το 2013, εξετάζει η Κομισιόν


Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, σχετικά με τις εξαγωγικές πιστώσεις στην Ελλάδα, που συνδέονται με τα προβλήματα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, απάντησε η Κομισιόν.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής έθετε αφ’ ενός το θέμα του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζουν ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα εξέφραζε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο οι εξαγωγικές πιστώσεις που παρέχονται από ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να λειτουργήσουν σε βάρος ελληνικών επιχειρήσεων.

Μαζική φυγή! Παραιτήθηκε και ο γ.γ. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Γιαννάκης


Το κύμα αποχωρήσεων στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μεγαλώνει. Λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι, ο γ.γ. του κόμματος και στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου Μιχάλης Γιαννάκης, υπέβαλλε την παραίτησή του, αφήνοντας αιχμές κατά του ίδιου του Προέδρου.Ο κ. Γιαννάκης στην επιστολή παραίτησή του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι επι 9 μήνες πάλευε με λογικές του παρελθόντος που επιδίωκαν την χειραγώγηση του κόμματος. "Δυστυχώς", λέει χαρακτηριστικά, "επικράτησαν ο παρορμητισμός και η προχειρότητα".

12/12/12 σήμερα... θα ξανασυμβεί σε 89 χρόνια!


12/12/12 σήμερα... θα ξανασυμβεί σε 89 χρόνια!ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
Η επανάληψη του ίδιου αριθμού στις ημερομηνίες θεωρείται από διάφορους προληπτικούς, οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας και κάθε είδους «ελαφροΐσκιωτους» σημαδιακή.

Πορείες, μπλόκα και 48ωρη απεργία κόντρα στη διαθεσιμότητα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΗΔΗ 800 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Αποχώρησαν πριν από λίγο από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), οι περίπου 200 διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού είχαν αποκλείσει εντός του κτιρίου επί μισή ώρα τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Η πορεία των διαδηλωτών κατευθύνεται προς την πλατεία Κοτζιά, ενώ, δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Φιλελλήνων.

Η «Χρυσή Αυγή» απαντά στον Σίμο Κεδίκογλου


Η Χρυσή Αυγή είναι ένα μαζικό, λαϊκό Κίνημα με Ιδεολογία και πολιτικές θέσεις. Η ραγδαία άνοδός μας δε σταματά παρά την πολεμική ολόκληρου του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Η Νέα Δημοκρατία είναι φερέφωνο των τοκογλύφων πιστωτών, έχει διαλύσει τη χώρα, ως κόμμα καταρρέει και οδεύει προς μονοψήφια ποσοστά.

Όλι Ρεν: Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, βάσει των κανόνων της ΕΕ, για στήριξη νέων επενδύσεων


Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν,
 στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά

«Ειδικές οικονομικές ζώνες μπορούν να ιδρύονται στην επικράτεια των κρατών μελών και οι επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε αυτές μπορούν να λαμβάνουν στήριξη για νέες επενδύσεις, μεταξύ άλλων, με την προϋπόθεση ότι η στήριξη αυτή παρέχεται βάσει κανόνων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων», δήλωσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.

Μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Στουρνάρα



Κατετέθη σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παρότρυνση σε διάπραξη πλημμελήματος, ηθική αυτουργία σε παραβίαση δικαστικής απόφασης και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

« Να μην παραχωρηθεί η Εγνατία οδός A.E. και οι κάθετοι άξονές της»



Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Β΄Θεσ/νίκης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Καστοριάς, και Γιάννη Αμανατίδη, Α΄Θεσ/νίκης
Στο   αμφιθέατρο του  Τ. Ε. Ε. του Περιφερειακού  Τμήματος  Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου εκδήλωση από το σύλλογο Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» (ΣΕΤΕΟ)  με θέμα:

Δείτε πώς σώθηκε 35χρονος από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Μαΐστρου


Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός 35χρονου, ο οποίος, τα μεσάνυχτα, στην προσπάθειά του να διασχίσει με αυτοκίνητο ισόπεδη διάβαση ρέματος εγκλωβίστηκε σε επικίνδυνο σημείο, με συνέπεια να κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Μαΐστρου, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Το Μνημόνιο είναι πρόβλημα, αλλά το αντιμνημόνιο δεν είναι ιδεολογία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι εξελίξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι διαφορετικές γραμμές πλεύσης που υιοθετούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , αποδεικνύουν ότι η αντιμνημονιακή στάση δεν αποτελεί ικανή συνθήκη, δεν είναι το αναγκαίο ιδεολογικό υπόβαθρο για να σταθεί και να αναπτυχθεί ένα κόμμα.

Κι’ αυτό για μια σειρά λόγους.

Όταν είναι απολύτως βέβαιο ότι λεφτά δεν υπάρχουν – και αυτά που υπάρχουν είναι από τις δόσεις ή από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου – καλείσαι να εξηγήσεις τι θα κάνεις στην περίπτωση που οι δανειστές κλείσουν τη στρόφιγγα.

Εκεί, λοιπόν, ακούγονται του κόσμου οι τρελές ιδέες:

«Χρυσή Αυγή» “Θέατρο σκιών” και για το φορολογικό


Το "θέατρο σκιών" που έπαιξε η συγκυβέρνηση για το μνημόνιο, επαναλαμβάνεται αυτούσιο και για το φορολογικό. Βενιζέλος, Κουβέλης παριστάνουν τους λαϊκούς αγωνιστές για να περισώσουν τα αποκόμματά τους, ενώ στο τέλος οι πάντες θα υποταχθούν στις επιταγές των τοκογλύφων.

Κρήτη: Δύο νεκροί σε έκρηξη φλεγόμενου ασθενοφόρου

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη πριν από λίγο στην Κρήτη.

Το τροχαίο σημειώθηκε, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχτηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ και ένας διασώστης, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.

Τον “κάρφωσαν” με μαχαίρι για να του πάρουν τη μηχανή


Μέσα στη μέση του δρόμου οι αδίστακτοι ληστές  έβγαλαν μαχαίρι και επιτέθηκαν στον άτυχο άνδρα στο Νέο ΚόσμοΉταν λίγο μετά τις οκτώ. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε κλοιό ληστών. Τέσσερα άτομα τον περικύκλωσαν.

Προκλητική εκτόξευση πυραύλου από τη Β.Κορέα


Προκλητική εκτόξευση πυραύλου από τη Β.ΚορέαΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Αψηφώντας τις διεθνείς προειδοποιήσεις, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε επιτυχή εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος μετέφερε δορυφόρο που τέθηκε σε τροχιά. Πολλά κράτη, όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, θεωρούν οτι η εκτόξευση ήταν το προκάλυμμα για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ


ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ενοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Πόρτλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Πλατινί επανέλαβε την αντίθεσή του για την χρήση της τεχνολογίας γραμμής


Ο Μισέλ Πλατινί επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή του, σχετικά με τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τη «διαλεύκανση» των φάσεων που αφορούν στο εάν η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή τέρματων και κατά συνέπεια στην κατακύρωση ή όχι των γκολ.

Μπλόκο στο φορολογικό από το ΔΝΤ – Θέλει άλλες κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους


- Αλλαγή στη φορολογία για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ/χρόνο

- Μεγαλύτερη φορολόγηση και για τους αγρότες από φέτος θέλουν οι δανειστές
- Την Πέμπτη ο Γιάννης Στουρνάρας  με τα νέα σχέδια στο    Eurogroup  Κόκκινο φως άναψε στο eurogroup το ΔΝΤ. Ζητά αλλαγές και μάλιστα άμεσα, ενώ από την Κομισιόν δεν υπάρχουν ενστάσεις. Η νέα διαφωνία ουσιαστικά ήρθε στη βάση της προηγούμενης πρότασης για 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ


Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄διμήνου 2012.Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ, διευκρινίζει, ότι θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μόνο το επίδομα των 44 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο, δηλαδή ετήσιο εισόδημα 45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους.