Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αμεση εφαρμογή της διαθεσιμότητας


ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού, μεταξύ των οποίων και περίπου 40 δήμων, να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων.

Νομοσχέδιο καταργεί ή συγχωνεύει άλλους 197 φορείς του Δημοσίου - Προβλέπει σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό της κυβέρνησης


- Το προσωπικό των φορέων που καταργούνται ή συγχωνέυουν   μεταφέρονται σε άλλα ΝΠΙΔ- Παύουν αυτοδικαίως οι αποσπάσεις προσωπικού στους συγκεκριμένους οργανισμούς\- Προβλέπει θέση γενικού γραμματέα Συντονισμού ολόκληρου του κυβερνητικού έργου- Ο νέος γραμματέας θα υπάγεται στον πρωθυπουργό με θητεία 5 χρόνια και με 63 υπαλλήλους προσωπικό - Eρώτημα είναι ποιό πρόσωπο θα επιλεγεί για μία τόσο κομβική θέση

91χρονος σκότωσε την 81χρονη γυναίκα του και αυτοκτόνησε στη Βάρκιζα - Τι γράφει το σημείωμα στα παιδιά τους


Μία ανείπωτη τραγωδία  εκτυλίχθηκε στη Βάρκιζα ανάμεσα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που όπως όλα δείχνουν αποφάσισαν να ειναι μαζί και στο θάνατο.  Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης νεκρό στο σπίτι τους, στη Βάρκιζα.

Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Σταμάτης


Την παραίτησή του υπέβαλλε γραπτώς, με δήλωσή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, το στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Σταμάτης, κατόπιν της προφορικής υποβολής της μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στη Βουλή η δικογραφία για τη χειροδικία Κασιδιάρη σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη


Διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία σε βάρος του βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της χειροδικίας σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου


ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε, έπειτα από μακρά περίοδο διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, που αποτελεί τη γνωστή εξαγγελία της κυβέρνησης.

Τα πρώτα θύματα της φθηνής ζέστης


Βραδυφλεγείς βόμβες αποδεικνύονται οι ξυλόσομπες, η χρήση των οποίων έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Των Κώστα Καντούρη, Φώτη Κουτσαμπάρη

Χαλκοθήρες σε δράση


Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη το φαινόμενο της κλοπής μετάλλων, κυρίως του χαλκού, με δεδομένο ότι η τιμή του έχει πενταπλασιαστεί.


 Της Φανής Σοβιτσλή

Ετοιμάζουν το μεγαλύτερο ραντεβού στα τυφλά της ιστορίας μέσω Facebook


Το μεγαλύτερο blind date, ελληνιστί "ραντεβού στα τυφλά", που έχει γίνει ποτέ φιλοδοξούν να οργανώσουν στη Νότια Κορέα δύο εργένηδες φίλοι.

Στα 31,8 δισ. οι προσφορές της επαναγοράς - Για απόκλιση μιλούν πηγές της ευρωζώνης


Στα 31,8 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι προσφορές στην επαναγορά ελληνικού χρέους αλλά η υψηλότερη τιμή που θα πληρώσει η Αθήνα δημιουργεί απόκλιση από τους αρχικούς στόχους για τη μείωση του χρέους, σύμφωνα με πηγη της ευρωζώνης με γνώση της διαδικασίας

Αίγυπτος: Διαδηλωτές έσπασαν τα οδοφράγματα έξω από το προεδρικό μέγαρο


Οι διαδηλωτές έσπασαν τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Όπως αναφέρει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν τα τσιμεντένια μεταλλικά οδοφράγματα, αναγκάζοντας τους στρατιώτες που βρίσκονται στο προεδρικό μέγαρο να οπισθοχωρήσουν. 

ΠΡΌΤΑΣΗ ΝΌΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΈΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΈΚΝΩΝ ΣΤΟ ΝΌΜΟ 1910/1944».



 Κατατέθηκε σήμερα η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών  με τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα τόσο με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις όσο και με τα αιτήματα των συλλόγων και του κινήματος των τρίτεκνων οικογενειών. Την πρόταση νόμου υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Η Χρυσή Αυγή μηνύει Στουρνάρα για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος


Η έκνομη παρέμβαση Στουρνάρα για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων.

Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο μέτωπο της οικονομίας


"Η κυβέρνηση δίνει μάχη στο μέτωπο της οικονομίας, επανακτώντας την αξιοπιστία της στο διεθνές περιβάλλον και διασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ", δήλωσε σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.

Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Κατσουράνη από τον ΠΑΟΚ


Με μία λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε σήμερα τη συμφωνία για την ένταξη στο ρόστερ της ομάδας του Κώστα Κατσουράνη. Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Κατσουράνη.

Πολιτικοί με real estate-καταθέσεις-μετοχές


Τα πόθεν έσχες συνολικά 508 υπόχρεων πολιτικών αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα παραμείνουν για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι την 11η Ιανουαρίου 2013.

Κ. Πουπάκης: Τα ολιγοπώλια, τα μονοπώλια, τα καρτέλ των πολυεθνικών ευθύνονται για την ακρίβεια και τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα


  Όλι Ρεν: Με τόνωση του ανταγωνισμού μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων αναμένεται η μείωση των τιμών στην Ελλάδα απάντησε σε σχετική ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή

Ιατρικό θαύμα – Κοριτσάκι νίκησε τη λευχαιμία με ... AIDS!


Πριν από δύο χρόνια η γλυκιά Έμμα κατέρρευσε. Οι γονείς της δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους πάσχει από  λευχαιμία Έμαθαν το κακό νέο και αμέσως αναζήτησαν λύση. Οι γιατροί αρχικά τους διαβεβαίωσαν ότι η νόσος μπορεί να καταπολεμηθεί. Ήταν πολύ αισιόδοξοι όπως αποδείχθηκε...Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η 5χρονη τότε Έμμα θα πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Τους διαβεβαίωσαν ότι με αυτό τον τρόπο οι πιθανότητές της να ζήσει ήταν τουλάχιστον 70%.

Η δήλωση Βενιζέλου στο «πόθεν έσχες»

Η δήλωση Βενιζέλου στο «πόθεν έσχες»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2010
Δείτε αναλυτικά τις καταθέσεις, τα ακίνητα και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν ο σημερινός πρωθυπουργός και η σύζυγός του, όπως δημοσιεύτηκαν από την Βουλή.

Γιατί οι άνεργοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 400.000 περίπου τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώθηκαν κατά 12,6%;



Γιατί στην Ισπανία επιδοτείται το 58,68% των ανέργων ενώ στην Ελλάδα μόνο το 14,7%;
·       Απάντηση Commission σε Ν. Χουντή

Αυτά τα τραγικά ερωτήματα, τα οποία περιγράφουν τον κυνισμό και την αναλγησία, με την οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η τρόικα πετούν στο κοινωνικό περιθώριο και στην απόλυτη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, απηύθυνε  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στρος Καν και καμαριέρα έβαλαν υπογραφές


Τέλος μπήκε και επισήμως στο δικαστικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν και την πρώην καμαριέρα ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης που είχε καταθέσει αστική αγωγή εναντίον του, κατηγορώντας τον για βιασμό.

Δικαιώνει την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Μανώλης για το non paper!


Την ικανοποίησή τους που βγήκε στο φως η αλήθεια για το θέμα του non paper που φέρεται να έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον κ. Κάρολο Παπούλια, εξέφραζαν σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Χρυσή Αυγή» Βενιζέλος, Κουβέλης, Σαμαράς από τους πλουσιότερους εν Ελλάδι πολιτικούς


Πόσο εύκολο είναι να διαλύεις οικονομικά εκατομμύρια Έλληνες, όταν διαθέτεις καταθέσεις εκατομμυρίων, ακίνητα και αυτοκίνητα; Ρωτήστε τους αρχηγούς της συγκυβέρνησης που είναι ταυτόχρονα οι πλουσιότεροι εν Ελλάδι πολιτικοί.

Χρυσοθήρες έσκαβαν σε ιστορικό γεφύρι!


Ένα μοναδικό δείγμα της αρχιτεκτονικής των μαστόρων της Ηπείρου του 18ου αιώνα, το πέτρινο θολωτό γεφύρι του Καμπέρ Αγά στον παραπόταμο του Αράχθου Ζαγορίτικο ποταμό, κινδυνύει να καταστραφεί εξ αιτίας των… χρυσοθήρων που έκαναν παράνομη ανασκαφή αναζητώντας έναν κρυμμένο θησαυρό!

Έντοκα γραμμάτια… υπάρχουν (ακόμη)!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η είδηση πέρασε για άλλη μια φορά στα ψιλά: Σε έκδοση εντόκων γραμματίων-«μαμούθ», ύψους 5,4 δις ευρώ, προχωρά η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα κεφάλαια από τη δόση του μηχανισμού στήριξης δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, που λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δις ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, παρατείνεται επιπλέον κατά ένα μήνα η εξόφληση στις τράπεζες του ποσού των 3,4 δις ευρώ, που είχε δανειστεί το Δημόσιο τον περασμένο Αύγουστο, για να εξοφλήσει το ομόλογα ίσης αξίας που κατείχε η ΕΚΤ – ακριβώς λόγω της καθυστέρησης της δόσης, η οποία αν είχε καταβληθεί το ποσό θα επιστρεφόταν χωρίς να χρειασθεί νέα έκδοση γραμματίων. 

Πρόστιμο «μαμούθ» 1,9 δισ. δολαρίων στην HSBC


Πρόστιμο «μαμούθ» 1,9 δισ. δολαρίων στην HSBCΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ «ΜΑΥΡΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Πρόστιμο ύψους 1,9 δισ. δολαρίων θα πληρώσει η βρετανική τράπεζα HSBC στις αμερικανικές αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως επιβεβαίωσε η τράπεζα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματική ποινή που έχει κληθεί να πληρώσει τράπεζα για μία τέτοια υπόθεση.

Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός φυλακισμένων δημοσιογράφων


Ο αριθμός των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν σε όλο τον κόσμο έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, κάτι που ενισχύθηκε κυρίως από την τρομοκρατία και άλλες μορφές αντικρατικών δράσεων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών


Από σήμερα το πρωί στις 11, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών, για το οικονομικό έτος 2011 τα οποία θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου για σήμερα, Τρίτη, προβλέπονται βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τσουχτερό κρύο. Στη Θεσσαλονίκη βρέχει οπως και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο στις 8 το πρωί να κυμαίνεται από 1 (στην Έδεσσα) έως 6 βαθμούς Κελσίου (στην Κατερίνη).

Λύθηκε η πιο παλιά ανεξιχνίαστη υπόθεση των ΗΠΑ


Λύθηκε η πιο παλιά ανεξιχνίαστη υπόθεση των ΗΠΑ

Πενήντα χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Maria Ridulph, που χάθηκε ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της με το χιόνι, καταδικάστηκε σε ισόβια ένας πρώην γείτονάς της για την απαγωγή και τη δολοφονία της.

"Πόλεμος" στους Ανεξάρτητους Έλληνες - "Είσαι αποστάτης" απαντά ο Καμμένος στον Μανώλη


- "Λαγός ο Πάνος Καμμένος, το non paper υπήρχε" είπε πριν ο Γιάννης Μανώλης- Έχω αποδείξεις ότι έδωσε το non paper στον Παπούλια – Γκάφα που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο - Τον κατηγόρησε και για τις... δίμηνες διακοπές που έκανε το καλοκαίρι- Είπε ότι ήθελε να φύγει από τους     Ανεξάρτητους Έλληνες  το Μάιο, αλλά τον κράτησε ο Χρήστος Ζώης- Βουλευτές των ΑΝΕΛ φλερτάρουν με τη ΝΔ ή νέο κόμμα