Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αγρια κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μήνυμα της νεολαίας Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Επιταχύνεται η διαθεσιμότητα, «φουντώνουν» οι αντιδράσεις


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, μετά την υπογραφή της από τους αρμόδιους υπουργούς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια θα ζητήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καταγγέλοντας την ρύθμιση ως αντισυνταγματική. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που είχε ρημάξει τα εξοχικά στην Αράχωβα


Πονοκέφαλος είχε γίνει στην αστυνομία η σπέιρα των Αλβανών διαρρηκτών που είχαν "σηκώσει" τα εξοχικά στην Αράχωβα. Μόλις οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έφευγαν από τα σπίτια τους η σπείρα έπιανε δουλειά και τα άδειαζε παίρνοντας ότι μπορούσε.

Βίλα του 18ου αιώνα αντί να ανακαινιστεί... κατεδαφίστηκε


Μέχρι πριν λίγες ημέρες, δώδεκα χιλιόμετρα από το Μπορντό της Γαλλίας, μια υπέροχη βίλα του 1700 αποτελούσε το αρχιτεκτονικό διαμάντι της περιοχής Υβράκ. Η βίλα «Bellevue» αγοράστηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Στρόσκιν ο οποίος σκόπευε να την ανακαινίσει ώστε να αναδειχθεί η ομορφιά της.

Πέθανε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο


Η Yao Defen ήταν η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, έχοντας κερδίσει μάλιστα ρεκόρ Γκίνες.
Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Νοεμβρίου στην πόλη καταγωγής της, Zhucheng, στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Xin'an Wanbao. Μετρούσε μόλις 40 χρόνια ζωής.

Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά Βενιζέλου και Αλιβιζάτου



Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή κατήγγειλε απ’ την πρώτη στιγμή τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκαναν από τηλεοράσεως στις 3-12-2012 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλαος Αλιβιζάτος. Πρόκειται για δηλώσεις που ενσπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων και στοχεύουν στον διχασμό του Έθνους.  

Ελεύθερη πρόσβαση για 300.000 άνεργους στα νοσοκομεία


Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Πρόστιμο μαμούθ της Κομισιόν σε εταιρίες κολοσσούς για σύσταση καρτέλ


1,47 δισ. ευρώ επτά διεθνείς ομίλους εταιριών που κατασκευάζουν τηλεοράσεις και οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  κατηγορώντας τις για σύσταση  καρτέλ .

Αυτοκτόνησε λόγω… οργασμών


Την ώρα που οι περισσότερες γυναίκες επιζητούν τον έναν μετά τον άλλον, εκείνη δεν άντεξε και αυτοκτόνησε λόγω υπερβολικού… ερεθισμού.

Στην περιοχή των Σερρών Ανήλικος σε σπείρα που ρήμαζε ΟΣΕ και αντλιοστάσια


Επί έξη μήνες, μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, δρούσε ανενόχλητη η… οικογενειακή σπείρα ενός 54χρονου που, μαζί με τους γιους του ηλικίας 18 και 15 χρόνων, έκανε διαρρήξεις σε σπίτια, μαγαζιά και έκλεβε υλικά από τον Ο.Σ.Ε. και τα αντλιοστάσια στην περιοχή των Σερρών!

Είχε μηδενική φορολογική δήλωση ο κτηνοτρόφος από τα Λιμενάρια Θάσου

Συνεργείο του ΣΔΟΕ Κομοτηνής κατέσχεσε από το σπίτι του 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, 73 χρυσές λίρες και δύο βιβλιάρια καταθέσεων με 228.000 ευρώ και 168.000 ευρώ

«Κυνηγοί» χαλκού άνοιξαν πυρ εναντίον φύλακα!


Όλο και πιο επικίνδυνες γίνονται  οι οργανωμένες συμμορίες «κυνηγών» χαλκού που δρουν στο Γιάννενα. Πλέον κυκλοφορούν οπλισμένοι  και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν  εναντίον όπου προσπαθεί να  τους εμποδίσει, όπως φαίνεται  από την επίθεση εναντίον του  φύλακα μιας εταιρείας ανακύκλωσης!


Η αύξηση κινδύνου ατυχημάτων έχει άμεση σχέση με την αύξηση ωρών εργασίας ημερησίως ή εβδομαδιαίως.


Απάντησε ο Όλι Ρεν εκ μέρους της Κομισιόν σε σχετική παρέμβαση του Κ. Πουπάκη
“Από μελέτες για τη σχέση μεταξύ παρατεταμένου ωραρίου εργασίας και κινδύνου ατυχημάτωνκαταδεικνύεται η συνάφεια μεταξύ της αύξησης του κινδύνου ατυχημάτων και της αύξησης ωρών εργασίας ημερησίως ή εβδομαδιαίως”, υποστήριξε στην απάντησή του ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων κ. Oli Rehn σε σχετική ερώτηση του Κ. Πουπάκη για το χρόνο εργασίας.

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γ.Στουρνάρα για το φορολογικό



Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται πληθώρα σεναρίων για την ελάφρυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων   

Μετά την αποκήρυξη της ιδέας του φόρου 45% για τα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ από τον πρωθυπουργό και τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει πρόταση για 45%, η κυβέρνηση αναζητά τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσει την βελτιωμένη πρότασή της για το φορολογικό. Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη, με τον Γιάννη Στουρνάρα, πριν το σχέδιο τεθεί υπόψη των κυβερνητικών εταίρων.

Η Δράση μετέχει στην αντιρατσιστική πορεία της 15ης Δεκεμβρίου


Η Δράση στηρίζει την εκδήλωση που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα και την πορεία από τη Βουλή ως την Ακρόπολη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 15.00΄.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη δικαστική απόφαση για τα παράνομα χαράτσια της ΔΕΗ


«Η ισχυρή λαϊκή ανυπακοή που εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ, είχε τη δική της καθοριστική συμβολή ώστε και δικαστήρια να κρίνουν καταρχήν ως παράνομη και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει παράνομα τα χαράτσια της ΔΕΗ.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Κοινωνικό πρόγραμμα Χρυσής Αυγής “Γιατροί με σύνορα”

Η Χρυσή Αυγή έχει πολλάκις αποδείξει ότι είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του. Σε λίγες μέρες το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής λαμβάνει νέα διάσταση με τη σύσταση των προαναγγελθέντων ''Γιατρών με Σύνορα''. Μετά τις διανομές τροφίμων, την Τράπεζα Αίματος και την Εργασία για Έλληνες, ακολουθεί το κοινωνικό έργο σε θέματα Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες!

Αυτοκτόνησε ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ


Ο πρέσβης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς, 52 ετών, αυτοκτόνησε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ ο Πρέσβης Μιλίνκοβιτς έθεσε τέρμα στη ζωή του πηδώντας από το πάρκινγκ του αεροδρομίου των Βρυξελλών μπροστά στα μάτια του υφυπουργού Εξωτερικών Ζόραν Βούγιτς, τον οποίο συνόδευε.

Η “κοινωνία των 2/3 φτώχειας” είναι πλέον πραγματικότητα και αυτοί πανηγυρίζουν. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύονται;


Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Η ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα των Μνημονίων καταγράφεται σε κάθε νέα στατιστική έρευνα. Η ελληνική κοινωνία ανήκει και επισήμως στο “πρώην ανατολικό μπλοκ”, καθώς βρίσκεται στην “ίδια μοίρα” με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία…

Θεσσαλονίκη:Θάνατος σε σχολείο - Σκοτώθηκε η δασκάλα μπροστά στους μαθητές της!


Τραγωδία σε δημοτικό σχολείο - Ο    θάνατος  της άτυχης  δασκάλας   ήταν ακαριαίος... Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί, μια 40χρονη δασκάλα στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας.

Σε κατάσταση ομηρίας 10.000.000 ασφαλισμένοι!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι περίπου δέκα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν φάρμακα χωρίς πίστωση, να πληρώνουν από την τσέπη τους για φυσικοθεραπείες αλλά και την επίσκεψη στους γιατρούς του ταμείου!

Εκφυλίζεται το ανδρικό σπέρμα


Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιστημονική έρευνα που έχει γίνει για την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος, από Γάλλους ερευνητές, δείχνει ότι αυτό εμφανίζει σημαντική επιδείνωση με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που απειλεί τη γονιμότητα του μέσου άνδρα. Οι Γάλλοι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, θεωρώντας ότι η κατάσταση παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως κάποια μέτρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση.

Εκοιμήθη ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος


Eκοιμήθη ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος σε ηλικία 92 ετών. Ο μακαριστός Πατριάρχης νοσηλευόταν από χθες το μεσημέρι σε νοσοκομείο του Λιβάνου, μετά από ατύχημα κατά το οποίο χτύπησε σοβαρά. Είχε εισαχθεί σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και τελικά υπέκυψε.

Τσάμηδες: Η πολιτική πτυχή του προβλήματος



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όταν ο Σαλί Μπερίσα (από την Αυλώνα, που στις 28 Νοεμβρίου γιόρταζε τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας), μίλησε για την Αλβανία «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα», γνώριζε πολύ καλά πως θα προκαλούσε την αντίδραση της Αθήνας και την ακύρωση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών.

Γνώριζε επίσης ότι θα προκαλούσε και την αντίδραση της Κομισιόν – σε μια περίοδο μάλιστα που τα Τίρανα ενδιαφέρονται για την έναρξη της ενταξιακής τους πορείας.

Ενώ πωλούν 250 εκ. ευρώ την ΕΥΔΑΠ, ο νέος αγοραστής (με το καλημέρα σας), λαμβάνει 522 εκ. ευρώ σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία


       Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή
Αν πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, ο αγοραστής πρέπει να λάβει μέσα σε 90 μέρες τις τεράστιες μη αμφισβητούμενες οφειλές του Δημοσίου και των Δήμων που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες. Αυτό θα συμβεί εφόσον ο νέος ιδιοκτήτης απλά «κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του οφειλέτη», σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία.

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο - Τετάρτη 5/12 8μμ - Ομιλητής: Ν.Γ. Μιχαλολιάκος


"ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ"
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν σε ανοικτή εκδήλωση στα γραφεία της Τ.Ο. Δυτικής Αττικής μετά την βομβιστική επίθεση.

Η γηραιότερη γυναίκα πέθανε σε ηλικία 116 ετών


Η Μπέσι Κούπερ 116 ετών, που έχει καταγραφεί στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, άφησε την Τρίτη την τελευταία της πνοή σε οίκο ευγηρίας στην πολιτεία Τζώρτζια των ΗΠΑ.

82 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόπα στις Φιλιππίνες


Ο ισχυρότερος τυφώνας της χρονιάς συνεχίζει το φονικό του πέρασμα από τις   Φιλιππίνες. Με 160 χιλιόμετρα την ώρα «τρέχουν» οι άνεμοι, ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις.

Βρήκαν τον πρώτο δεινόσαυρο του κόσμου;


Ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν έναν από τους πρώτους δεινόσαυρους που περπάτησαν στη Γη, κρυμμένο στους διαδρόμους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του               ΛονδίνουΈνα μυστηριώδες δείγμα απολιθώματος, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη συλλογή του μουσείου, πιστεύεται ότι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από ένα δεινόσαυρο ο οποίος ευημερούσε περίπου 245 εκατομμύρια χρόνια πριν -10 με 15 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από κάθε άλλο δείγμα που έχει ανακαλυφθεί.

"Επιβάλει" τη διαθεσιμότητα η κυβέρνηση μέσω της απογραφής - Ποιούς θα αφορά

Η διαθεσιμότητα  στο δημόσιο μπαίνει στην τελική ευθεία, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία έχει υπογραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, απ' όλα τα μέλη της κυβέρνησης, παρακάμπτοντας έτσι τις κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων στους δήμους και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.