Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δείτε την πιο εντυπωσιακή διάβαση πεζών στον κόσμο!

Η ολοκαίνουρια διάβαση πεζών της Σαγκάης κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις των κατοίκων της πόλης, αλλά και των επισκεπτών.



Πρόστιμα 390.000 ευρώ σε 6 εισπρακτικές εταιρείες


Τα πρόστιμα επέβαλε η γενική Γραμματεία Καταναλωτή όχι μόνο στις εταιρείες αυτές αλλά και σε έναν δανειστή και μία εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης.Πρόστιμα ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε έξι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, σε ένα δανειστή και μια εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης, σύμφωνα με έγγραφο του υφ. Ανάπτυξης κ. Σκορδάς στη Βουλή.

Η ιστορία της 8χρονης που συγκίνησε τον Α. Σαμαρά


Η ιστορία της 8χρονης Μαρίας - Ελένης Γερογιάννη, που πάσχει από σπάνιο νόσημα, συγκίνησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε τέλος στην γραφειοκρατία που της στερούσε τη θεραπεία.

Προκήρυξη θέσεων 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης


Προκηρύσσονται οι 13 θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας..

Το πρώτο τους παιδί περιμένουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον


Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον περιμένουν το πρώτο τους παιδί, 20 μήνες μετά τον γάμο τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το παλάτι. «Ο δούκας και η δούκισσα Κέμπριτζ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η δούκισσα του Κέμπριτζ περιμένει παιδί», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Κλάρενς Χάους.

Οκτώ συλλήψεις για λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων


Οκτώ άτομα είχαν συλληφθεί έως πριν από λίγο, σε επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, για την εξάρθρωση κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καυσίμων, τα οποία διακινούσαν με πλαστά τιμολόγια.

Παπούλιας: "Η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων"


Ο κ. Παπούλιας προσέθεσε ακόμη ότι «απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση».

Στασινόπουλος: Ενήργησα με ευθύνη στο θέμα της Μαργαρίτας


Η διερεύνηση της υπόθεσης γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ» και η αναζήτηση, εάν υπάρχουν, σχετικών ευθυνών είναι έργο της Δικαιοσύνης, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλος.

"Ένα βήμα πριν το θάνατο" υποστηρίζει ότι είναι ο πρώην πρύτανης του Παντείου


Το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Κων/νος Παπαθανασόπουλος, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Ίδρυμα την περίοδο 1992-98.

Νational Geographic: Η Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς


Μια σπουδαία αναγνώριση για την Ελλάδα! Το National Geographic συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2013!
Είκοσι μέρη αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2013 από την Ιαπωνία, ως την Ιορδανία, τη Ρωσία την Ιταλία και τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης!

Έτσι θα χορηγείται το ενιαίο επίδομα τέκνων - Ολη η εγκύκλιος - Θα δίνεται από τον ΟΓΑ


- Ανά τρίμηνο θα καταβάλλεται το επίδομα ν - Tα δικαιολογητικά θα συγκεντρώνονται από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ταμείου   - Θα μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό του δικαιούχου

Όλι Ρεν: Το PSI των Τραπεζών ήταν η χαριστική βολή για την Αγροτική Τράπεζα



·     Νίκος Χουντής: Έγκλημα εκ προμελέτης η «χρεωκοπία» και πώληση της ΑΤΕ
·     Να διερευνηθούν πλήρως οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος
·     Το «πατριωτικό καθήκον» του κ. Στουρνάρα οδηγεί και άλλες Τράπεζες στο δρόμο που χάραξε η ΑΤΕ

Θεσσαλονίκη: Σταματά στις 14 Δεκεμβρίου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα


ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Στις 14 Δεκεμβρίου σταματά η μετάδοση του αναλογικού σήματος για τον νομό Θεσσαλονίκης και τους γειτονικούς νομούς και από αυτή τη μέρα το Κέντρο Εκπομπής «Χορτιάτης» θα εκπέμπει μόνο ψηφιακά τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας ΛοβέρδοςΘεωρώντας ως δεδομένη την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πριν από λίγο την διαγραφή του πρώην υπουργού και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

3,4 εκ. 'Eλληνες ζουν τον εφιάλτη της φτώχειας!


Το 15,2% δεν μπορεί να καλύψει ούτε βασικές ανάγκες. Απο τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ έχει η Ελλάδα μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.Σοκάρουν τα ποσοστά της Eurostat για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ Νέο αίτημα για αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ


Νέο αίτημα για αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘΝέα παραγγελία προς την αστυνομία να επέμβει στο πανεπιστήμιο και να συλλάβει τους καταληψίες – εργολαβικούς υπαλλήλους και φοιτητές - του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, εφαρμόζοντας την αυτόφωτη διαδικασία, έδωσε ο πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ενίσχυση άμεσα του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου


 Να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Κ.Υ. Νέας Μαδύτου ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Υγείας, ο δήμαρχος Βόλβης

Την επείγουσα παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, ζητά ο δήμος Βόλβης. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, τονίζει ότι παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις  τόσο σε στελεχιακό ιατρικό δυναμικό και σε περικοπές εφημεριών, όσο και σε πόρους για την κάλυψη αναγκών όπως η θέρμανση, η καθαριότητα κλπ.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Ελάχιστο “Κοινωνικό Καθήκον” η εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από την Επαναγορά Ομολόγων


Η “κοκορομαχία” μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ ανέδειξε ένα νέο “ημίμετρο” για τη “δήθεν” αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους δημιουργώντας πολλά ερωτήματα και ερωτηματικά γύρω τόσο από την αποτελεσματικότητα, όσο και από τη σκοπιμότητά του

«Χρυσή Αυγή» Παράσταση αποπροσανατολισμού από Βενιζέλο - Πρωτοβουλία Χρυσής Αυγής ενάντια στους απατεώνες


Η παράσταση Βενιζέλου είχε μοναδικό σκοπό να καλύψει τη βρωμιά, τη δυσωδία και τις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες μετά το ξέσπασμα νέων σκανδάλων με εμπλοκή των οικογενειών Παπανδρέου και Παπαντωνίου.

Διευθυντής ελέγχων ΣΔΟΕ: Ψάξτε αλλού! Δεν ξέρω τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ


Η αποκάλυψη ότι στην -περιβόητη πια- «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβάνεται και το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προκάλεσε «σεισμό». Την αποκάλυψη πως ανάμεσα στα ονόματα που βρίσκονται στη   λίστα Λαγκάρντ  φέρεται να έκανε στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ ο διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ελέγχων, Νίκος Λέκκας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ατόμων με αναπηρία έξω από το υπ. Υγείας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων, πραγματοποίησαν το πρωί άτομα με αναπηρία, έξω από το υπουργείο Υγείας. Κλειστή για αρκετή ώρα έμεινε η οδός Αριστοτέλους.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (IDA) πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα χωρίς να λάβει τις δεσμεύσεις που επιθυμούσε.

Η αλήθεια για την Εξεταστική Επιτροπή και η προπαγάνδα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όποιος διάβασε προσεκτικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό των μνημονίων, αντελήφθη πως αυτή δεν υποβλήθηκε με σκοπό πραγματικά να ερευνηθεί τι πραγματικά συνέβη, αλλά για να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά οι προπαγανδιστικές ανάγκες της στιγμής.

Αλλά προφανώς – για τους ίδιους προπαγανδιστικούς λόγους – τόσο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και μερίδα του Τύπου (που όμως επιβάλλει την λεγόμενη «κυρίαρχη άποψη») αποφάσισαν να παραστήσουν ότι δεν διάβασαν την πρόταση.

Εσείς είστε υπέρ ή κατά της αιολικής ενέργειας;


Ενημερωτική εκστρατεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά για την αιολική ενέργεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 «Oι ανεμογεννήτριες βλάπτουν την υγεία των περιοίκων; Απειλούν το περιβάλλον; Επιδρούν αρνητικά στον τουρισμό; Η αιολική ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας; Αιολική ή ηλιακή ενέργεια για την Ελλάδα;»

Υπαναχώρηση δημάρχων για τη διαθεσιμότητα – Μπουτάρης: Μπορεί να δώσουμε στοιχεία


Μπορεί η ΠΟΕ ΟΤΑ να έχει αποφασίσει καταλήψεις δημαρχείων έως και σήμερα, αλλά φαίνεται πως οι δήμαρχοι, που είχαν επίσης σηκώσει το... λάβαρο κατά της διαθεσιμότητας, κάνουν βήματά πίσω!

Ληστεία με πυρά κατά αστυνομικών στην Ηλεία


Ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 8.35 σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην Βάρδα Ηλείας.

Δώρο και σύνταξη σήμερα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ


Η σύνταξη του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων καταβάλλονται μαζί σήμερα σε 784.797 συνταξιούχους του ΟΓΑ  Τα ποσά θα καταβληθούν με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ.

Στους 9 οι νεκροί από την κατάρρευση της σήραγγας στο Τόκιο


Στους εννέα ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση τμήματος της οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, όπως ανέφεραν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία.


Χριστουγεννιάτικο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης από 17 Δεκεμβρίου


Το διευρυμένο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Ορεστιάδα: Τους πήραν ακόμη και το… μπουφάν!


Το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μπουφάν αφαίρεσαν τρεις άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες από δύο ημεδαπούς στην Ορεστιάδα.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την επιστροφή τους από την αναμέτρηση της ομάδας τους με τη Βέροια, δέχτηκαν επίθεση από τους αντίστοιχους του Άρη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή τους από την πρωτεύουσα της Ημαθίας, δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του Άρη, με αποτέλεσμα να απαντήσουν και να υπάρξει ανταλλαγή αντικειμένων.

Το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο


Το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο που αλλού θα μπορούσε να είναι από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα! Το μεγαλύτερο πλωτό δέντρο έχει ύψος 85 μέτρά!