Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Διαψεύδει επικείμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ ο Σ. Κεδίκογλου

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μετά την ενημέρωσή του από τον αρμόδιο υφυπουργό Ενέργειας Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «Τα περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ. Σε 48ωρη απεργία οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ


Σε 48ωρη απεργία οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Δευτέρα και μεθαύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο Μουσείο της Ολυμπίας τα αρχαία που είχαν κλαπεί το Φεβρουάριο

Στο Μουσείο της Ολυμπίας τα αρχαία που είχαν κλαπεί το Φεβρουάριο

Στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας παραδόθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα αποκαθίσταται η βαθιά ρωγμή που άφησε στον πολιτισμό η ιεροσυλία του περασμένου Φεβρουαρίου».

Τι απαντά ο Σάμπυ Μιωνής για τα 550 εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ


Ο Σάμπυ Μιωνής διαψεύδει δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.Συγκεκριμένα, ο κ. Μιωνής σε επιστολή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει:

Αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ


«ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ»
Την άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ, με σχόλια κύκλων του, με αφορμή τη διαρροή στον Τύπο πληροφοριών γύρω από την υπόθεση της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ», στις οποίες γίνεται αναφορά στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Δείτε τον άνδρα με τα μακρύτερα νύχια στον κόσμο!


Τα μακρύτερα νύχια στον κόσμο είχε ο  ο Melvin Boothe από τις ΗΠΑ, τα οποία έφθαναν συνολικά τα 9.85 μέτρα. Η μέτρηση έγινε στις 30 Μαΐου του 2009 στο Μίσινγκαν των ΗΠΑ και εφτά μήνες αργότερα ο Melvin έφυγε από τη ζωή.

Δήλωση της Αναστασίας Μανωνολοπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία


Σήμερα παρά ποτέ, στο ανάλγητο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό περιβάλλον που έχει οδηγηθεί η Ελληνική πραγματικότητα.
Σήμερα παρά ποτέ, στην ζοφερή καθημερινότητα που όλοι παλεύουν για την επιβίωση.
Σήμερα παρά ποτέ, που ο ικανός νιώθει ανίκανος

Θα ξαναπάρετε συντάξεις μόνο αν απογραφείτε

Θα ξαναπάρετε συντάξεις μόνο αν απογραφείτε

«Χρυσή Αυγή» Εθνοκτόνο το νέο φορολογικό: χτυπά το παιδί και την οικογένεια


Το νέο φορολογικό είναι κυριολεκτικά εθνοκτόνο, καθώς χτυπά το παιδί και την οικογένεια, δηλαδή το μέλλον της Ελλάδος. Πρέπει άμεσα να ελαφρυνθούν από τα οικονομικά βάρη οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και να επιδοτηθεί η μητρότητα, ειδάλλως σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην  ίδια μας τη χώρα.

Αγωνιστικό όχημα χτύπησε τέσσερις θεατές στην ανάβαση Ριτσώνας


Σοβαρό ατύχημα συνέβη στον τελικό της 56ης Ανάβασης Ριτσώνας το πρωί της Κυριακής. Αγωνιστικό όχημα βγήκε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε τέσσερις θεατές, τραυματίζοντάς τους.

Γ. Μπουτάρης: Δεν έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα, εξακολουθούν να μας θεωρούν άχρηστους


"Δεν έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα, εξακολουθούν να μας θεωρούν άχρηστους, γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα" σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δράσης στο οποίο παρευρέθη ως φίλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις στην διοικητική δομή του κράτους, στη φορολογία και στην Δικαιοσύνη τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει".

Οι μισθοί στελεχών και εργαζομένων στη ΔΕΗ


ΜΕΙΚΤΑ & ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Ο Όμιλος ΔΕΗ είναι από τις εταιρείες, οι οποίες εφάρμοσαν, άμεσα και αμελλητί, το σύνολο της νομοθεσίας που αφορούσε τις μειώσεις του μισθολογικού κόστους, για το σύνολο του προσωπικού και των στελεχών», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αρθούρος Ζερβός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τις μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού και των στελεχών της επιχείρησης.

Αναγνώρισε τον ληστή της στο δρόμο


Οι μνήμες από την τρομακτική εμπειρία της ληστείας που είχε βιώσει μέσα στο σπίτι
της στην Παραλία Ραχών Φθιώτιδας, δεν θα έσβηναν εύκολα από μια 53χρονης
γυναίκας.

Καταρρακτώδεις βροχές στην Λέσβο


Καταστροφές σε δρόμους, σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα άφησαν πίσω τους, οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη Λέσβο. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν 12 οδηγοί ενώ η πόλη βυθίστηκε για πάνω από μία ώρα στο σκοτάδι.

«Χρυσή Αυγή» Οι οικογένειες Παπανδρέου και Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ


Στο ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνεται όλη η βρωμιά της μεταπολίτευσης. Τα διεφθαρμένα στελέχη του πρέπει να φυλακιστούν άμεσα. Να επιστραφούν τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό.

Γ. Στουρνάρας: «Διαλύσαμε το νέφος της χρεοκοπίας»

Γ. Στουρνάρας: «Διαλύσαμε το νέφος της χρεοκοπίας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μετά την απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι απομακρύναμε οριστικά το τοξικό νέφος της χρεοκοπίας που δηλητηρίαζε την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Χανιά: Ντροπή! Έκλεψαν την προτομή του ήρωα πιλότου, Κώστα Ηλιάκη


Απίστευτο και όμως αληθινό. Άγνωστοι έκλεψαν τον προτομή του ήρωα Χανιώτη πιλότου Κώστα Ηλιακή που έχασε τη ζωή του σε αερομαχία πάνω από την Κάρπαθο το Μαϊο του 2006!

Η στιγμή που δελφίνι δαγκώνει το χέρι κοριτσιού - VIDEO


H Τζίλιαν Τόμας ειναι 8 χρονών και λατρεύει τα δελφίνια; Ακόμα; Κανείς δεν ξέρει. Οι γονείς της την πήγαν στον Υδάτινο Κόσμο στο Ορλάντο και την ώρα που τάιζε τα δελφίνια παραλίγο να χάσει το χέρι της...

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οχημάτων στη Θεσσαλονίκη


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Πλατείας Δημοκρατίας οι διαρρήξεις επτά οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή του κέντρου της πόλης.

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα



Επιδείνωση του καιρού, με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπεται από σήμερα σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή, σε όλη τη χώρα, προβλέπονται διαστήματα με βροχές αλλά και ξέσπασμα καταιγίδων ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε βοριάδες οι οποίοι θα φθάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ, προκαλώντας και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Νίκος Μπίστης: «Μπορούμε να συνεργαστούμε για να αποφύγουμε ένα transit ΣΥΡΙΖΑ στην Χρυσή Αυγή»


“Αν είναι να προχωρήσεις πολιτικά αυτό θα γίνει εάν πειστείς. Δεν έχω πειστεί όμως ότι μπορούμε να γίνουμε ένα, αλλά έχω πειστεί ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» σημείωσε ο κ. Νίκος Μπίστης στη εισήγηση του στο Συνέδριο της Δράσης.

Αντύπας Καρίπογλου «Περιμένουμε από το Συνέδριο μας εμπιστοσύνη και πολιτική πρόοδο»


«Μας ρωτάνε τι περιμένουμε από το Συνέδριο. Η απάντηση είναι πολύ απλή: Εμπιστοσύνη». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Δράσης κ. Αντύπας Καρίπογλου έκλεισε την πρώτη φάση των εισηγήσεων στο Ανοιχτό Συνέδριο της Δράσης που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ.  

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε 13 σπίτια κι ενα αυτοκίνητο!


Στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη τερμάτισε και η δράση ένος 28χρονου διαρρήκτη από τη Βουλγαρία... Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 1-7-2012 έως 30-11-2012, στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, διέρρηξε 13 σπίτια και ένα αυτοκίνητο.

Κατέρρευσε σήραγγα στην Ιαπωνία


Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για απανθρακωμένα πτώματα. Επτά αγνοούνται, τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν. Επτά άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και η Πυροσβεστική.

Τι απαντούν Γιώργος και Μαργαρίτα Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ


- Της χρεώνουν καταθέσεις 500 εκ ευρώ, σύμφωνα με δύο κυριακάτικες εφημερίδες  - Έκτακτη σύσκεψη στο ΣΔΟΕ για την Μαργαρίτα Παπανδρέου   - Βουλευτές ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις είναι 1,5 εκατ. και όχι 500      - Γ.  Παπανδρέου: "στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες"

Έγγραφο - “φωτιά” του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος


- Αποκαλύπτει ότι το χρέος μας θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124% - Η απόκλιση των εκτιμήσεων μεταξύ Σόιμπλε και Eurogroup ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ - "Παράταση του προγράμματος για δύο χρόνια δεν ισχύει" - "Η εκταμίευση των 9,3 δισ. το α΄τρίμηνο του 2013, δεν θεωρείται δεδομένη"Δύο κρίσιμα έγγραφα, δυο επιστολές του γερμανού υπουργού οικονομικών απο τις οποίες προκύπτουν ερωτήματα για το τι τελικά συμφωνήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα φέρνει στο φως η εφημερίδα Real News.

Παγιδευμένοι σε ορυχείο της Κίνας 16 ανθρακωρύχοι


Δεκαέξι άνθρωποι παγιδεύτηκαν υπογείως μετά από πλημμύρα σε ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Από τους 22 ανθρακωρύχους, έξι κατάφεραν να διαφύγουν ενώ στην περιοχή έσπευσαν διασώστες οι οποίοι εγκατέστησαν αντλίες νερού στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά.