Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.


Κόμματα:
ΝΔ: «Σήμερα, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής», σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ 

ΚΚΕ: Ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει ανερυθρίαστα το ΠΑΣΟΚ

Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

πλόκο στις διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας


Φραγμό στη χορήγηση ιθαγένειας θέτει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, δια της οποίας καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναστείλουν τις σχετικές διαδικασίες, ενόψει της προσεχούς δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, λέει η Κομισιόν


Είναι ίσως το μοναδικό από τα προβλεπόμενα στη δανειακή σύμβαση και στα μνημόνια με το οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα της αριστεράς. Για να μειωθούν κι άλλο οι δαπάνες για την άμυνα, αναφέρεται στο προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία!


Κρήτη: Αυτοκτόνησε στα 41 της με δηλητήριο


Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή σήμερα γύρω στις 11:00 το πρωί στο σπίτι της, κοντά στα φανάρια του ΠΑΓΝΗ, στην πόλη του Ηρακλείου. Η γυναίκα, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, φαίνεται ότι είχε πιεί ποσότητα φυτοφαρμάκου ή κάποιας δηλητηριώδους ουσίας βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή της.

Απίστευτο: Δείτε γιατί κινδύνευσε να εκραγεί η καρδιά του


Το αίσθημα της δυσπεψίας ένιωθε ο 19χρονος Daniel Tamburro από το Halesowen και αποφάσισε να επισκεφτεί το γιατρό του. Τελικά βρέθηκε ξαπλωμένος στο χειρουργικό κρεβάτι, ενώ οι γιατροί αφαίρεσαν δίπλα από την καρδιά του μια τεράστια κύστη διαμέτρου 15 εκατοστών, η οποία πίεζε την καρδιά του και την είχε μετακινήσει μάλιστα 3 εκατοστά προς τα δεξιά.

Αναστολή σύνταξης για 1.600 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ


Στην αναστολή των συντάξεων 1.600 συνταξιούχων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους, θα προχωρήσει, από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

«Ξεμπλοκάρει» από Δευτέρα η καταβολή εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους


Καιρό τώρα είχε «βαλτώσει» η καταβολή του εφάπαξ σε περισσότερους από 50.000 δημοσίους υπαλλήλους. Αλλά τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν...Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις, όσες δηλαδή έχουν υποβληθεί από την 1/8/2010 έως τις 31/12/2012, υπερβαίνουν τις 40 χιλιάδες, από ένα σύνολο περίπου 55 χιλιάδων αιτήσεων για απονομή των εφάπαξ   που έχουν υποβληθεί συνολικά από το 2009.

Επιστήμονες ψάχνουν τρόπους φόρτισης κινητών μέσω της τριβής


Θα μπορούσε ο στατικός ηλεκτρισμός να χρησιμοποιηθεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μπαταριών έξυπνων κινητών τηλεφώνων; 

Θετικά φαίνεται πως απαντούν επιστήμονες που εργάζονται πάνω σε μία συσκευή δύο επιπέδων, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο απλώς έχοντάς το στην τσέπη του την ώρα που κινείται.

Βροχερός και το Σαββατοκύριακο ο καιρός - Έρχονται και χιόνια στα ορεινά


Με βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο. Την Κυριακή, στις ορεινές περιοχές θα χιονίσει. Οι νοτιάδες παραμένουν ισχυροί... Αναλυτική πρόγνωση του καιρού...

Εκατό φαρμακοποιοί εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ


Εκατό φαρμακοποιοί από διάφορες περιοχές της χώρας εξεπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντας διπλά ορισμένες απο τις συνταγές που εκτελούσαν τα φαρμακεία τους.

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για την επαναγορά χρέους


ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Αισιοδοξία στις Βρυξέλλες για την επαναγορά χρέους

Αισιοδοξία ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εξέφρασε ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης, σήμερα από τις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να διευκρινίσει ποιες είναι οι προσδοκίες του Eurogroup από το πρόγραμμα επαναγοράς.

Νεκρός αγρότης από ανατροπή τρακτέρ


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 30χρονος αγρότης, στο Λαράνι του δήμου Γόρτυνας, σήμερα το μεσημέρι, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ, το οποίο οδηγούσε. Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οικολόγοι της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν τα 30 χρόνια της δράσης τους


 Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Τρεις δεκαετίες συνεχών δράσεων, διεκδικήσεων και αγώνων -για όλα αυτά που άξιζε να σωθούν- είναι αφορμή για γιορτή.
Όμως η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής που η πολύπλευρη κρίση θα επιφέρει, καθιστά αναγκαία –περισσότερο από ποτέ- την παρουσία και τη δράση της Οικολογικής Κίνησης.

6 εκατ. έδωσε ο Στρος Καν στην καμαριέρα


«Χρύσωσε» την Ναφισάτου Ντιαλό ο Ντομινίκ Στρος Καν, οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού μπαίνουν οριστικά στο αρχείο και ο DSK, ξανά προς τη δόξα τραβά...

Αυτό είναι το νέο ποινολόγιο της εφορίας



 Σημαντική μείωση στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή προβλέπει το προσχέδιο για το νέο ποινολόγιο της εφορίας.

Δεν υπάρχει βιώσιμη λύση χωρίς βιώσιμο πατριωτισμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η συμφωνία στο Eurogroup και άρχισε νέος κύκλος συζητήσεων, αμφισβητήσεων, διαφωνιών – γενικά εσωστρέφειας.

Έγινε βιώσιμο το χρέος ή όχι; Ήταν μια πολιτική απόφαση στην οποία υπέκυψε το ΔΝΤ ή μήπως σε λίγο καιρό θα μας βγάλουν καινούργιο φασούλι;

Δόθηκε βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας;

Έχουμε χρησιμοποιήσεις όλα τα γένη, όλες τις πτώσεις και όλους τους αριθμούς για τη λέξη «βιώσιμο».

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα βοηθηθεί και στο μέλλον


Το πρωτογενές πλεόνασμα, θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράκι,  που δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία του Eurogroup.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν έκρυψε, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, πως βλέπει θετικά το μέλλον της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Απίστευτη ιστορία: Έμαθαν ότι είναι αδέρφια... τυχαία!


Μοιάζουν τόσο πολύ που θα μπορούσαν να είναι αδέρφια... Και πράγματι είναι! Το διαπίστωσαν τυχαία δύο αγόρια που γνωρίστηκαν σε κολυμβητήριο της Ουάσινγκτον το περασμένο καλοκαίρι. Ο 12χρονος Ισαάκ Νόλτιν και ο 13χρονος Ντακότα Ζίμερ δεν μπόρεσαν να μην προσέξουν τις ομοιότητες που είχαν όχι μόνο στην εξωτερική τους εμφάνιση αλλά ακόμα και στον τρόπο που περπατούσαν...

Εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Πολύσιτο Ξάνθης


Σ ε ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει. "Λόγω των ισχυρών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων τις βραδινές ώρες δημιουργήθηκε πρόβλημα στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αλεξανδρούπολης Θεσσαλονίκης, στη περιοχή Πολύσιτο Ξάνθης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διερχόμενη αμαξοστοιχία Intercity με αριθμό 91 να βγει στο σημείο αυτό έξω από τις ράγες και να ακινητοποιηθεί στις 9:20 το πρωί.

Οι εξαφανισμένες γιγάντιες χελώνες των Γκαλαπάγκος μπορεί να “αναστηθούν”




Ένα είδος γιγάντιας χελώνας των νησιών Γκαλαπάγκος μπορεί να “επιστρέψει” από την εξαφάνιση παρότι το τελευταίο μέλος του είδους, ο “Μοναχικός Τζορτζ”πέθανε τον περασμένο Ιούνιο.
Κοινή μελέτη του Εθνικού Πάρκου των Γκαλαπάγκος και του Πανεπιστημίου Γέηλ βρήκε τουλάχιστον 17 χελώνες στο νησί  Ιζαμπέλα οι οποίες συγγενεύουν με το είδος του “Μοναχικού Τζορτζ”,Chelonoidis abingdonii.

ΑΠΘ:Το παρασκήνιο της επέμβασης - Οι διάλογοι και η επιχείρηση των ΜΑΤ!


Ο πρύτανης του ΑΠΘ ζητά την απελευθέρωση των 11 που συνελήφθησαν - Κατεβασμένα ρολά στο πανεπιστήμιο με δεκάδες φοιτητές να βρίσκονται συγκεντρωμένοι απ'έξω...