Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Επέστρεψε ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν


Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν από την Καμπούλ, που βρισκόταν εκεί από τις 17 Φεβρουαρίου 2002, με την τοποθέτηση 15 Αξιωματικών και 34 Υπαξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπ. Εθνικής Αμυνας, μαζί με τα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ για τις παράτυπες εκλογές.


Δεν αναγνωρίζουμε την παράτυπη εκλογική διαδικασία «κεκλεισμένων των θυρών» που διεξήχθη και ανέδειξε νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, μετά την αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΟΝΝΕΔ ,Γιώργου Δρακούλη.

Νέο "κανόνι" στην αγορά - Η αλυσίδα καταστημάτων Fokas έκανε αίτημα στο πτωχευτικό άρθρο 99


- Οι μισοί εργαζόμενοι στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν προχωρήσει ήδη σε επίσχεση εργασίας - Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη-

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο- Τι δηλώνει η δικηγόρος των εργαζομένων

Τσίπρας: «Οχι» από... κεκτημένη ταχύτητα


Εκ παραδρομής «όχι» ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόταση του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διόρθωσε γρήγορα το λάθος του, ψηφίζοντας «ναι», αλλά να γίνει αυτό χρειάστηκε η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Δάνη Τζαμτζή, ο οποίο βρισκόταν επί του καταλόγου και ρώτησε τον κ. Τσίπρα «Είστε σίγουρος, να γράψω οχι κύριε πρόεδρε;».

«Δράση»: « Επιστροφή στις βασικές έννοιες και σημασίες της Δημοκρατίας στο Ανοιχτό Συνέδριο της Δράσης 1& 2 Δεκεμβρίου».


Ο επιλεκτικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης που αποτέλεσε και αποτελεί τον πυλώνα της πολιτικής στρέβλωσης που σήμερα βιώνει η Ελληνική κοινωνία με επίπονες κοινωνικές συνέπειες, αποκτά αντίλογο το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου στο Ανοιχτό Συνέδριο που διοργανώνει η ΔΡΑΣΗ στο ΔΑΪΣ στο Χαλάνδρι. Μια πρωτοβουλία που έλαβαν και υλοποιούν τα στελέχη του κόμματος, που με αξιοπρέπεια και χαμηλούς τόνους στις εκλογές του καλοκαιριού επανέφεραν την διάσταση του πολιτικού κοινού νου στο επίκεντρο της πολιτικής πρακτικής.

Αφαιρέθηκε από 10χρονη «έμβρυο» που δεν είχε αναπτυχθεί


Ένα «έμβρυο» το οποίο δεν είχε σχηματιστεί, αφαιρέθηκε από την ωοθήκη μιας 10χρονης από την περιοχή της Καρδίτσας η οποία διακομίστηκε πριν οκτώ ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με ισχυρούς πόνους στην κοιλιά.

Σκότωσε τη γυναίκα που δεν τον άφησαν να παντρευτεί


Χωρίς κανένα δισταγμό φαίνεται πως σκότωσε ένας Αφγανός τη γυναίκα που αγαπούσε.  Την είχε ζητήσει σε γάμο αλλά εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν. Τότε εκείνος με τη βοήθεια ενός  φίλου του, αποφάσισε να την εκδικηθεί με το χειρότερο τρόπο.

Γιατί εξόργισε τον Άδωνη ο ΠΑΟΚ;

Γιατί εξόργισε τον Άδωνη ο ΠΑΟΚ;Προβολή φωτογραφίας
Την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, προκάλεσε η χάραξη του ονόματος του ΠΑΟΚ σε έδρανο της Βουλής από μαθητή.

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική


Με 167 όχι και 119 υπέρ καταψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας σε επιτήρηση και το μνημόνιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές.

Έκκληση Συνηγόρου του Πολίτη για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ


Την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα στη ΔΕΗ, ζητά ο Συνήγορος του Καταναλωτή.Έκκληση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, να επισπεύσουν -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους- την έκδοση των Κανονιστικών Πράξεων που κρίνονται απαραίτητες για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος της "Ενεργειακής Πενίας" απηύθηνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα σε πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ. Παράλληλα, ζητάει και από τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακανονισμούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθη 57χρονη για χρέη 4,55 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη σήμερα στο Βραχάτι Κορινθίας, 57χρονη για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Ληξιπρόθεσμα: Εξαγωγείς, εφάπαξ συνταξιούχων και φαρμακοποιοί θα πληρωθούν πρώτοι - Όλο το σχέδιο


- Πρώτα θα αποπληρωθούν τα χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2011  - 40.229 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν το εφάπαξ - Οι οφειλές προς τις φαρμακευτικές εταιρίες αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ  - Οι επιστροφές φόρων τα 738 εκατ. ευρώ   - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) Η «ατμομηχανή καινοτομίας» της ΕΕ για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας


Ισχυρή στήριξη παρείχε η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), τον οργανισμό που φιλοδοξεί να καταστεί η «ατμομηχανή καινοτομίας» της ΕΕ. Η σχετική έκθεση υπερψηφίστηκε πανηγυρικά χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (46 ψήφοι υπέρ, 0 κατά, 4 αποχές).

Ανάπτυξη στη βάση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και όχι «Ευρώπη δύο ταχυτήτων», ζήτησε ο Κ. Πουπάκης σε παρέμβασή του προς τους Επιτρόπους Rehn και Andor


Με κεντρικό αίτημα η πολυπόθητη ανάκαμψη να συνδυαστεί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη θωράκιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης απηύθυνε σχετικό ερώτημα προς τους κ.κ. Oli Rehn, Αντιπρόεδρο και Επίτροπο Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων και Lazlo Andor, Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων & Κοινωνικής Ένταξης.

«Χρυσή Αυγή» Μόνο ευχολόγια και ουσία μηδέν από τον Σαμαρά

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ανάγκασε τον ελληνικό λαό να ματώσει, χωρίς να περικόψει ούτε στο ελάχιστο τα δικά του προνόμια.

Αυξήθηκε η ανεργία στην Γερμανία!


Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε για έβδομο κατά σειρά μήνα το Νοέμβριο, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μειώνει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη.Ο αριθμός των ανέργων --εποχιακά προσαρμοσμένος-- αυξήθηκε κατά 5.000 σε 2,929 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης, ενώ το --επίσης εποχιακά προσαρμοσμένο-- ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6,9%.

Διέλυσε μια εταιρεία για να κλέψει καλώδια αξίας 400 ευρώ


«Γης μαδιάμ» τα έκανε ένας 31χρονος «κυνηγός» χαλκού στις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας στη Λάρισα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές για να ξηλώσει τα καλώδια ηλεκτροδότησης που θα του απέφεραν … 400 ευρώ!

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τον εραστή του και αναζητείται 18 χρόνια μετά!



Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια εξιχνιάστηκε ένα έγκλημα πάθους στην Θεσσαλονίκη. Στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, στις 25 Ιουνίου του 1994 είχε βρεθεί νεκρός ένας 62χρονος. Η δολοφονία έμενε ανεξιχνίαστη επί 18 ολόκληρα χρόνια.  Η σύσταση όμως ομάδας διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων από την αστυνομία, που επαναξιολογεί το προανακριτικό υλικό και αξιοποιεί τα υπάρχοντα ευρήματα με νέες σύγχρονες τεχνολογικές – εργαστηριακές μεθόδους, έριξε φως...

Πρέβεζα:Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την παραλιακή - Φωτό και βίντεο!

ΦΩΤΟ από pamepreveza.gr
Μεγάλα προβλήματα άφησε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το πρωί από την παραλιακή οδό της Πρέβεζας - Δείτε τις εικόνες από το πέρασμά του...Δέντρα ξεριζώθηκαν, μεγάλα κλαδιά έσπασαν και πινακίδες καταστράφηκαν. Σε πολλά σημεία μεγάλα δέντρα έπεσαν στην μέση του δρόμου ενώ σε μια περίπτωση ολόκληρο δέντρο ήρθε από το πουθενά και βρέθηκε στην μέση της εθνικής οδού.

Ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει χωρίς… εταίρους! 29/11/2012


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αποτελεί πάγια αρχή να μην γίνονται μετρήσεις της κοινής γνώμης όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο σημαντικό γεγονός. 

Επομένως – ακόμη και όταν αυτή η αρχή παραβιάζεται για λόγους άσχετους με την ανάγκη να «φωτογραφίζεται» η άποψη της κοινής γνώμης – η τελευταία έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «6 Μέρες», κατέγραψε μεν την παρούσα κατάσταση, αλλά την κατέγραψε στην πιο κρίσιμη φάση όσον αφορά στην λύση του ελληνικού προβλήματος.

Δηλαδή, την ώρα που οι δανειστές κωλυσιεργούσαν, η δόση δεν ερχόταν και η χώρα και η κυβέρνηση βρίσκονταν σε ένα απαράδεκτο, πλην όμως κενό.

«Χρυσή Αυγή» Άμεση απάντηση στις προκλήσεις Μπερίσα


Όσο ανεχόμαστε τους αλβανούς εγκληματίες και τα παράσιτα εντός της επικράτειάς μας, τόσο πιο παράλογες απαιτήσεις θα εγείρει το θλιβερό κρατίδιό τους.

Νέο “κούρεμα” ομολόγων Ασφαλιστικών Ταμείων και Ελληνικών Τραπεζών;


·    Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή
Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αν μετά την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup, θα υποστούν νέο κούρεμα τα ήδη “κουρεμένα” ομόλογα των Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων και των Ελληνικών Τραπεζών, απάντησε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, χθες το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα» με μάζα όσο 17 δισ. Ηλιοι


Μία γιγάντια μαύρη τρύπα, ίσως την μεγαλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ανακάλυψαν αστρονόμοι. Έχει μάζα 17 δισεκατομμύρια φορές περισσότερο από τη μάζα του Ήλιου μας, γεγονός που ανατρέπει τα θεωρητικά μοντέλα των επιστημόνων, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα σχετικά μικρό γαλαξία, σε απόσταση 220 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν παιδάκι 2 ετών - Δεν διώκεται η μητέρα


Ο εισαγγελέας αμερικανικού δικαστηρίου αρνήθηκε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά της μητέρας ενός 2χρονου αγοριού που σκοτώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο όταν έπεσε σε περιφραγμένο χώρο με άγρια αφρικανικά σκυλιά στο Ζωολογικό κήπο του Πίτσμπουργκ.

Μέχρι και σε 48 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση


- Περισσότερες και μικρότερες οι δόσεις για τα χρέη στην εφορία   80-100€ το μήνα-   θα μπορούν να δίνουν όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση - Μπορούν να επωφεληθούν ακόμη κι όσοι είχαν μπει σε ρύθμιση οφειλών - Ανάσα για τους μικροοφειλέτες οι χαμηλές δόσεις

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων χάκερ



Τα στοιχεία 500.000 κατόχων πιστωτικών καρτών της Αυστραλίας είχαν καταφέρει να κλέψουν Ρουμάνοι  χάκερ, τη σπείρα των οποίων εξάρθρωσε η αυστραλιανή αστυνομία.
Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 30.000 από αυτές τις κάρτες χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά προϊόντων συνολικής αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κλειστές σήμερα και αύριο οι εφορίες


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί σήμερα και αύριο, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Λίστα 7 δισ.


Ποιοι: Προτεραιότητα για τις οφειλές πριν το 2011. Πώς:Κατάλογοι από τα υπουργεία για τα κριτήρια. Πότε: 2 δισ. τον Δεκέμβριο και άλλα 5 δισ. μέχρι τον Φεβρουάριο

Δέσμευση Στουρνάρα: "Όχι άλλα μέτρα το 2013" - Μείωση 7% στη φορολογία επιχειρήσεων


Δεσμεύτηκε δημόσια ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα κατά τη διάρκεια του 2013, μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του MEGA.