Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μαραθώνια συνεδρίαση στο Eurogroup - Ελάφρυνση χρέους κατά 40 δισ. ζητεί το ΔΝΤ

Μαραθώνια συνεδρίαση στο Eurogroup - Ελάφρυνση χρέους κατά 40 δισ. ζητεί το ΔΝΤ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες που αναζητεί λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 13.30 (ώρα Ελλάδος) και διεκόπη για περίπου δύο ώρες, προκειμένου να γίνουν διμερείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διμερείς επαφές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε με την Κ. Λαγκάρντ και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πέθανε ο πρώην υπουργός Θ. Αναγνωστόπουλος


Απεβίωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής μας ζωής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή» δήλωσε για τον θάνατο του πρώην υπουργού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η προσφορά του στη Χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του» πρόσθεσε και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του «για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη
Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, επί μηνύσεων που είχαν κατατεθεί κατά μελών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Αγρότες επιτέθηκαν με αντλίες... γάλακτος


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αγρότες επιτέθηκαν με αντλίες... γάλακτοςΜε όπλο τους το γάλα, χιλιάδες κτηνοτρόφοι από όλη την Ευρώπη επιτέθηκαν στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας καταστολής που το φρουρούσαν, στο πλαίσιο μεγάλης διαδήλωσης για την αγροτική πολιτική της ΕΕ.

H «Μαχόμενη Μειοψηφία» πίσω από τον εμπρησμό στο σπίτι της Μ. Καλτσά


Ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέα Χωροταξίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Μαρίας Καλτσά, ανέλαβε με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία».

Στυλιανίδης: Ο στόχος είναι να αποφύγουμε τις απολύσεις


«Ο στόχος είναι να αποφύγουμε τις απολύσεις», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Η πρώτη δημοπρασία 179 έργων Ελλήνων καλλιτεχνών στο Παρίσι


Mε σχετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η δημοπρασία των έργων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, που αποτελεί και την πρεμιέρα σειράς που φιλοδοξει να επιβάλλει ο οίκος PIASA.Στην κατάμεστη αίθουσα δημοπρασιών «Ντρουό» χρειάσθηκαν τρεις ώρες στο δημοπράτη Τζέιμς Φατόρι για να κτυπήσει 179 φορές το σφυρί του.


Εξαπατούν τους καταναλωτές με ρούχα "νέας τεχνολογίας" και απειλούνται με πρόστιμα


Η Γενική Γραμματεία Καταναώτή συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προϊόντα - ρούχα "νέας τεχνολογίας" που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προειδοποιέι τις εταιρείες με αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί τους αποδειχθούν ψευδείς.


Εργαζόμενοι διέκοψαν το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης


Με παρέμβασή τους οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης διέκοψαν το δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπουν το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ!


Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Μεταξύ των υπαλλήλων της Βουλής που λάμβαναν παχυλούς μισθούς, αλλά πλέον έχουν χάσει την πλειοψηφία των «χρυσών» τους προνομίων, εντοπίζεται ένας – και μοναδικός(;) – που εξακολουθεί να λαμβάνει 10.000 ευρώ το μήνα. 

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες «περί πτώσης» χωρίς την δόση


Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τις «φήμες» περί «δραματικού μηνύματος» του πρωθυπουργού στο Eurogroup, που φέρεται να έκανε λόγο για πτώση της κυβέρνησης χωρίς απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

Τραγωδία στη Γερμανία - 14 νεκροί από πυρκαγιά σε χώρο εργασίας ΑμεΑ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


Τραγωδία στη Γερμανία - 14 νεκροί από πυρκαγιά σε χώρο εργασίας ΑμεΑ
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά στην πόλη Φράιμπουργκ σε εργαστήριο φιλανθρωπικής οργάνωσης που απασχολούσε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες για να εξουδετερώσουν τις φλόγες και να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται ακόμη στο κτίριο.

Ύποπτη γκάφα των αρχών! Σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλών - Άφησαν ελεύθερο αδίστακτο κακοποιό


- Εκτός από τη Διευθύντρια σε διαθεσιμότητα τέθηκαν και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι - Ως δια μαγείας από το φάκελό του είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία - Ήταν μέλος της 4μελούς συμμορίας που είχε σκοτώσει τους 2 αστυνομικούς την 1η Μαρτίου 2011 στο Ρέντη  - Τα θύματά τους ήταν 22 και 23 ετών!  - Δικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου για την ληστεία που έγινε σε περίπτερο στο Μενίδι το ίδιο βράδυ και αθωώθηκε  - Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν προέκυψαν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων

Κομοτηνή: Φόβοι ακόμα και για τη ζωή των αστυνομικών στο κέντρο μεταναστών


Συνολικά 55 παράνομοι μετανάστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την οργάνωση και υποκίνηση των επεισοδίων που έγιναν το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, στη σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου κρατούνταν προσωρινά.Οι 55 μη νόμιμοι μετανάστες κατηγορούνται για δύο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα (στάση κρατουμένων και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη), καθώς και για δύο πλημμελήματα (διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παράβαση του νόμου περί όπλων).

Όσα συνέβησαν στο Ηράκλειο και δεν έδειξαν τα κανάλια


Του Ηλία Κασιδιάρη
 Απάντηση στην παρανομία κράτους-παρακράτους και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ
 Μηνύσεις και αγωγές από την Χρυσή Αυγή κατά παντός υπευθύνου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για το όργιο της παρανομίας, τις αντισυγκεντρώσεις και τις φθορές σε ιδιοκτησίες πολιτών και την παρακώλυση της νόμιμης εκδήλωσης πολιτικού κόμματο

Αλαβάνος: "Τομή για τη χώρα η επιστροφή στη δραχμή"


«Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Στη βουλή η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Στη Βουλή, δια μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, διαβιβάστηκε, από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή, η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ» με τα 1991 ονόματα Ελλήνων, που φέρονται ότι εξήγαγαν χρήματα στην Ελβετική Τράπεζα HSBC.


«Χρυσή Αυγή» Θεατής των εξελίξεων η συγκυβέρνηση


Η συγκυβέρνηση παραμένει θεατής και ουραγός των εξελίξεων την πιο κρίσιμη ώρα για τη χώρα. Η διαγραφή του επαχθούς ελληνικού χρέους και η σωτηρία της Ελλάδος είναι εφικτή μόνο μέσω μίας αληθινά εθνικής ηγεσίας, που θα προτάξει το εθνικό συμφέρον έναντι της ανθελληνικής πολιτικής των τοκογλύφων.

Κομισιόν προς Νίκο Χουντή: Στα εθνικά δικαστήρια θα κριθεί αν υπήρξε καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων κατά την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας



 
Τα εθνικά δικαστήρια είναι τα πλέον αρμόδια να απαντήσουν εάν κατά την πώληση της ΑΤΕ τηρήθηκαν οι διατάξεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, με την οποία διαμαρτυρόταν γιατί κατά τον διαχωρισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλό» και «κακό» τμήμα, καταπατήθηκαν βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα και οι απαιτήσεις των εργαζομένων που απορρέουν εκ του νόμου.

Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία-Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας


«Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Οι μηχανισμοί είναι γνωστοί σε όλους και όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε 95% κοντά σε συμφωνία» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συενδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξετάζονται όλες οι παράμετροι για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της Ελλάδας.


«Χρυσή Αυγή» Να πάψουν επιτέλους οι παράνομες αντισυγκεντρώσεις



Να πάψουν επιτέλους τα μέσα ενημέρωσης να παραποιούν τα λεγόμενά μας. Να πάψουν άμεσα και οι παράνομες αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, που υποκινεί ο Σύριζα, με 30 άπλυτους που καταστρέφουν τις περιουσίες του κόσμου.

Οδηγίες ΙΚΑ: πως θα πληρώνετε στο έξης τις ασφαλιστικές εισφορές


Αναλυτικές οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Νοεμβρίου και μετά, μετά την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, δίνει με εγκύκλιό του το ΙΚΑ.

Ποιοι υπηρετούν τους σύγχρονους μαυραγορίτες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λίγη προσπάθεια ακόμη και οι σύγχρονοι μαυραγορίτες θα τον πετύχουν τον σκοπό τους.

Άλλωστε, η βίαιη προσαρμογή, η πολυετής ύφεση και η απότομη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, δημιουργούν το αναγκαίο προπαγανδιστικό υπόβαθρο για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Όταν δεν έχεις δουλειά, κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι που έχεις πάρει με δάνειο και δεν έχεις χρήματα για πετρέλαιο ή για τα εμβόλια ή τα αγγλικά των παιδιών, είναι προφανές ότι πηγαίνεις αμέσως στο… γαία πυρί μιχθήτω.

Έγκλημα και αυτοκτονία στο σπήλαιο Περάματος - Σκότωσε τον συνάδελφό του και έδωσε τέλος στη ζωή του


- Ο δράστης πυροβόλησε τον φύλακα με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε  - ''Η δολοφονία έγινε για ασήμαντη αφορμή'', σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από την τραγική είδηση που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες - Αποκλεισμένο το σημείο της τραγωδίας από αστυνομικούς, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής

Αλέκος Αλαβάνος: «Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή»


Υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη καθώς «έχουμε ένα νόμισμα που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Ελλάδας» τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού.


Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου παρευρέθηκε στην κατάληψη που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημαρχείο του Θερμαϊκού διαμαρτυρόμενοι, όπως και το σύνολο των συναδέλφων τους, για τις απολύσεις, τις μειώσεις των αποδοχών, αλλά και συνολικά για τον πολιτικό και οικονομικό «στραγγαλισμό» της τοπικής αυτοδιοίκησης από την πολιτική των Μνημονίων και της συγκυβέρνησης.

Πάτρα:Τι φαντάζεστε ότι έκαναν τρεις νεαρές για να μην πληρώσουν στο κομμωτήριο;


Η κομμώτρια στην περιοχή των Προσφυγικών έμεινε... με το ψαλίδι στο χέρι, όταν κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί  Νωρίτερα, είχε πέσει θύμα τριών γυναικών που λούστηκαν, κουρεύτηκαν, βάφτηκαν και χτενίστηκαν αλλά έφυγαν... χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτα!

ΠΑΚΙΣΤΑΝ Σιρόπι για το βήχα σκότωσε 13 άτομα


Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη, όταν ήπιαν σιρόπι για το βήχα και οι αρχές της πακιστανικής πόλης αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ποιες φοροαπαλλαγές διατηρούνται για μισθωτούς συνταξιούχους – Αποσύρονται οι φόροι για εφάπαξ και αποζημιώσεις


- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το μέτρο των αποδείξεων - Μειώνεται ο φόρος για τα έσοδα από ενοίκια - Πιο χαμηλά τεκμήρια για τα ΙΧ - Πως διαμορφώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης - Οι νέες προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίουΑρκετές αλλαγές σε σχέση με τα σενάρια που είχαν διαρρεύσει φαίνεται πως θα έχει το φορολογικό νομοσχέδιο με αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Στο "κόκκινο" η αγωνία για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας στο οποίο παίζεται το μέλλον της Ελλάδας - Σε τι συμφώνησαν οι 17 ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης


Στο "κόκκινο" η αγωνία για το κρίσιμο Eurogroup της χώρας τη Δευτέρα με την Ελλάδα να αναμένει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης και ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότησή της. Από την ελληνική πλευρά φαίνεται πως επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup.