Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

17 Ερωτήσεις απαντήσεις για τις αλλαγές σε μισθούς, ωράρια και αποζημιώσεις


Της Αννας Στρατινάκη γ.γ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

1η Ερώτηση
Εργάζομαι σε κατάστημα. Όταν έκλεινε το μαγαζί ο εργοδότης έπρεπε να σταματήσω να δουλεύω. Σήμερα πλέον τι ισχύει;
Από την 12/11/2012 δεν απαγορεύεται πλέον η απασχόληση των εργαζομένων σε καταστήματα κατά τις ώρες που αυτά δεν λειτουργούν. Ως εκ τούτου ο εργαζόμενος μπορεί να εργαστεί πριν από την έναρξη και μετά τη λήξη λειτουργίας του καταστήματος, τηρώντας το νόμιμο ημερήσιο ωράριο εργασίας, την ημερήσια και εβδομαδιαία ανάπαυση κ.λ.π.

Θα μετράνε τελικά οι αποδείξεις από σούπερ-μάρκετ


Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τη συλλογή αποδείξεων; Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και αλλαγές όσον αφορά στην προσκόμιση των αποδείξεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όσοι έχουν ατομικό εισόδημα έως 42.000 ευρώ τότε θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ύψους 25% του εισοδήματός τους.

Βρούτσης: Κανονικά θα καταβληθούν συντάξεις - δώρο Χριστουγέννων


ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις και το επίδομα των Χριστουγέννων, ενώ δεν θα υπάρξουν περικοπές για το μήνα Δεκέμβριο, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι η «όποια προσαρμογή θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο μήνα και εφεξής».

Θάσος: Τραγικό τέλος για νεαρό ψαρά


Βρέθηκε στη Θάσο το πτώμα του άτυχου 28χρονου ψαρά από το Πόρτο-Λάγος...Αναγνωρίστηκε το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, το πτώμα του 28χρονου ψαρά από το Πόρτο-Λάγος που ήταν αγνοούμενος και είχε εξαφανιστεί πριν από 20 μέρες στα ανοιχτά.

Συλλήψεις για πλαστές πιστωτικές κάρτες


Δύο αλλοδαποί από τη Μαλαισία που αναζητούνταν από την αστυνομία συνελήφθησαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες γίνονται αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα

Συνεχίζονται και σήμερα, εν όψει του Συμβουλίου της Δευτέρας, οι διαβουλεύσεις στο επίπεδο της ευρωζώνης για την εξεύρεση λύσεων στο ζήτημα της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ο μεγάλος συμβιβασμός-Αμερικανική παρέμβαση στο «παρά 5» για τη δόση


Οι σκληρές διαπραγματεύσεις, που στοχεύουν στην επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, θα συνεχιστούν έως την τελευταία στιγμή, με τις δύο πλευρές να δείχνουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο και να ανοίξουν τον δρόμο για την τελική απόφαση. Δυναμικά στο παιχνίδι για την εξεύρεση λύσης μπήκαν την τελευταία στιγμή και οι Αμερικανοί.

Σοκ: Έμεινε σε κώμα για 42 χρόνια και πέθανε


Η Eduarda O'Bara ήταν μαθήτρια λυκείου και έπασχε από διαβήτη, όταν έπεσε σε κώμα το 1970. Εδώ και 42 χρόνια την φρόντιζε η οικογένεια της στο σπίτι της στο Μαϊάμι. Οι δικοί της άνθρωποι της διάβαζαν, της έβαζαν μουσική, την έκαναν μπάνιο και την έτρεφαν με ειδικό σωλήνα.

Αργεντινή: Εφιάλτης νέας χρεοκοπίας


Πολυθρύλητο και «πολυτραγουδισμένο» ανά την υφήλιο (ειδικά από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και αυτοαποκαλούμενους «εχθρούς» του συστήματος), το «θαύμα» της Αργεντινής πλέον εξελίσσεται σε εφιάλτη, καθώς παλαιοί πιστωτές (γνωστοί και ως «αρπακτικά») εξακολουθούν να διεκδικούν δικαστικά τα χρωστούμενα του παρελθόντος, προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση της περονίστριας Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ.

Ο καιρός την Κυριακή


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ.Δείτε την αναλυτική πρόγνωση

«Πάρτι» πολλών χιλιάδων ευρώ έκαναν μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού


Μπόνους πολλών χιλιάδων ευρώ φαίνεται πως μοιράζονταν μεταξύ τους τα μέλη του συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του επιθεωρητήΔημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο η επιτροπή συνεδρίαζε μέχρι και εφτά φορές την ημέρα!

Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά των χρυσωρυχείων στη Θεσσαλονίκη


Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Περίπου 2.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και τη Θράκη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης και παρέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη. 

Τους πήραν τα παιδιά γιατί ήταν ρατσιστές


Το περιστατικό έγινε στη Βρετανία και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις... Ειδικότερα, οι κοινωνικές υπηρεσίες απομάκρυναν τρία παιδιά από τους ανάδοχους γονείς τους καθώς το αρμόδιο συμβούλιο του Ρόδερχαμ έκρινε ότι επειδή το ζευγάρι είναι μέλη του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, υποστηρίζει "ρατσιστικές" θέσεις.

Τέσσερις δηλητηριώδεις ουσίες στο λείψανο του Οζάλ


Τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διεξήχθησαν στο λείψανο του όγδοου προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ο θάνατος του οποίου πριν από 19 χρόνια αποτελεί το αντικείμενο μίας νέας έρευνας, αποκαλύπτουν την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ενόψει της ημερομηνίας δημοσιοποίησης σχετικής έκθεσης.

Στις 17.30 η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup


ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με σκοπό να αμβλυνθούν οι διαφορές των εμπλεκομένων μερών ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Θεόκλητος


Στην κλινική «Άγιος Λουκάς», στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται -από χθες το βράδυ- ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος.Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο θεράπων ιατρός, Λεωνίδας Γεροντίδης, ο 80χρονος μητροπολίτης υπέστη χθες το βράδυ λιποθυμικό επεισόδιο. Διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Φλώρινας και στη συνέχεια στην κλινική «Άγιος Λουκάς», στη Θεσσαλονίκη.

''Είναι εύκολες οι περικοπές σε βάρος των φτωχών''


''Οι φτωχοί δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα 24 χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα δεν κάθονται στο τραπέζι μας''. Την διάκριση μεταξύ χωρών που «συνεισφέρουν» και χωρών που «αποδέχονται» θεωρεί υπεύθυνη για την αποτυχία των «27» να συμφωνήσουν στην Σύνοδο Κορυφής στον προϋπολογισμό της ΕΕ ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

«Χρυσή Αυγή» Σε ρόλο επαίτη ο Αντώνης Σαμαράς


Η Ελλάς βιώνει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία, καθώς ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται καθημερινά, έχοντας γίνει το πειραματόζωο των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

Θεσσαλονίκη: Την παρέσυρε και τη σκότωσε


Μια 58χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, όταν την παρέσυρε και την τραυμάτισε θανάσιμα αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος.Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου με προέκταση οδού Δενδροποτάμου. 

Νέα αυτοπυρπόληση Θιβετιανού στην Κίνα


Ένας πολίτης του Θιβέτ αυτοπυρπολήθηκε την Παρασκευή σε περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας, όπου εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία των Θιβετιανών κατά της κηδεμονίας του Πεκίνου, ανέφερε το Σάββατο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Κίνα: Τραγωδία σε εστιατόριο


Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν την Παρασκευή, από έκρηξη αερίου σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο στο βόρειο τμήμα της Κίνας.  Την έκρηξη, η οποία χαρακτηρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες ως πολύ ισχυρή, ακολούθησε πυρκαγιά στο εστιατόριο που βρίσκεται στην πόλη Ζινζονγκ στην επαρχία Σανχί, ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία


ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΔΥΟ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε σημειωθεί στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία στις 17 Φεβρουαρίου του 2012, είδηση που είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Ενας άνδρας 41 ετών συνελήφθη, ενώ έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται άλλοι δύο.

Τηλεδιάσκεψη πριν το Eurogroup της Δευτέρας -Κρίσιμο 48ωρο για δόση και χρέος


Το πιο κρίσιμο 48ωρο για τη χρηματοδότηση της χώρας μας αρχίζει σήμερα, με την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα Ευρώπης-ΔΝΤ για το χρέος, έτσι ώστε να υπάρξει τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Πέθανε ο θρυλικός «Τζέι Αρ», Λάρι Χάγκμαν


ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Λάρι Χάγκμαν, ο θρυλικός Τζέι Αρ Γιούιν της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Ντάλας», έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morningk News, η οποία επικαλέσθηκε την οικογένειά του.

Δεν αλλάζει η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος


Δεν θα υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας διατηρησιμότητας του παραγόμενου φρέσκου γάλακτος, διαβεβαίωσε ξανά στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος

Γερμανική ομίχλη πάνω από την Ευρώπη


Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής, ενώ στην Ευρωζώνη διεξάγονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τις αποφάσεις που θα δώσουν διέξοδο στο ελληνικό ζήτημα. Ερχονται στο προσκήνιο οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η γερμανική πολιτική για την ευρωπαϊκή συνοχή και την παγκόσμια οικονομία.

Εξιχνίαση κλοπών στη Θεσσαλονίκη


Δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού, 21 ετών, σχηματίστηκε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη  καθώς όπως προέκυψε από τις 28/4 έως τις 4/7/2012, διέπραξε συνολικά 11 διαρρήξεις οχημάτων.