Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Αφορολόγητο 50.000 ευρώ στο φόρο ακινήτων


Αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 50.000 ευρώ στον ενιαίο φόρο ακινήτων εισηγείται στους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι θα λάβουν και τις τελικές αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα, η διακομματική επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη.

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Δεν αντέχει άλλους ρύπους


Χαβούζα παραμένει ο Θερμαϊκός κόλπος από την ανεξέλεγκτη ρίψη αποβλήτων. Παρά τις εξαγγελίες για αντιμετώπιση της ρύπανσης, ακόμη δεν έχει οργανωθεί ο φορέας που θα αναλάβει τον συντονισμό δράσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Κομοτηνή: Ξεσηκωμός μεταναστών στο χώρο φιλοξενίας - Τα έσπασαν όλα και τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς!


- 50 άτομα έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια - Πετούσαν στους Αστυνομικούς σπασμένα τζάμια! - Πολύ σοβαρές οι ζημιές στο χώρο. Δε μπορούν να μείνουν εκεί οι μετανάστες - Τι λέει στο NewsIt ο Αντιπεριφερειάρχης που πήγε στο σημείο  - "Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν" λέει, η Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων

Σοκ: Τη σκότωσε γιατί ούρησε στην αυλή του



Ως προσβολή που πληρώνεται με θάνατο πήρε ένας Ινδός την απόφαση μιας 17χρονης να χρησιμοποιήσει για τουαλέτα την αυλή του. Ο άνδρας όταν κατάλαβε ότι η κοπέλα ούρησε στην αυλή του, πήρε το όπλο του και πυροβόλησε τη 17χρονη, καθώς και τη 40χρονη μητέρα της.

Η Γερμανία ανοίγει το δρόμο για τη δόση: θέλουμε όλοι να βρεθεί λύση! - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο - Κεδίκογλου: θα πάρουμε όλη τη δόση


- 10 δις μας χωρίζουν από μια συμφωνία   - Reuters: Oι διεθνείς δανειστές εξετάζουν την επιστροφή κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 9 δισ. ευρώ για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος-   Κανονικά και το Eurogroup της Δευτέρας όπου εκεί αναμένεται να κλειδώσουν όλα  - Γερμανία: Μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος για τη Δευτέρα  - Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει πάντα η εναλλακτική της εξόδου από το ευρώ

«Χρυσή Αυγή» Η ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για διαγραφή του επαχθούς ελληνικού χρέους

Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέος που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο ίδιο έργο θεατές


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Διερωτάται κανείς πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτό το σήριαλ με την ΕΛΣΤΑΤ και τον επικεφαλής της. 

Από όσο γνωρίζω, οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατασυκοφάντηση της χώρας (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου) έχουν βρεθεί εκτός των αξιωμάτων τους – αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί επαρκής τιμωρία. 

Ο μόνος που έχει απομείνει ακλόνητος, προκαλώντας οργή και εκνευρισμό με όσα με κάθε ευκαιρία υποστηρίζει, είναι ο πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας Α. Γεωργίου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον Αύγουστο του 2010 από τον κ. Παπακωνσταντίνου (τον οποίο πάλι τον χάσαμε ή κάνω λάθος;) 

Ερευνα του ΕΟΠΥΥ για 200.000 συνταγές φαρμάκων


Χιλιάδες συνταγές εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, παρόλο που φέρουν ημερομηνία έκδοσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.

Γιγαντιαία καραμπόλα 140 αυτοκινήτων στο Τέξας


Ηταν η ημέρα με την περισσότερη κίνηση στους δρόμους των ΗΠΑ γιατί χθες ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών. Η ημέρα δηλαδή που όλοι περνούν με τις οικογένειές τους όπου κι αν βρίσκονται.  Ο αυτοκινητόδρομος 90 χλμ ανατολικά του Χιούστον ήταν γεμάτος εκδρομείς αλλά η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδέν. 

Δεν προβλέπεται ανώτατο όριο στην φορολόγηση του υγραερίου κίνησης από την Κοινοτική νομοθεσία

Απάντηση της Επιτροπής στον Ν. Χουντή
 «Επί του παρόντος η οδηγία 2003/96/EΚ καθορίζει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας για το υγραέριο κίνησης…. Τα κράτη μέλη μπορούν να καθορίζουν άνω των κατώτατων αυτών ορίων» αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Επίτροπος για τη φορολογία κ. Α. Šemeta απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Σβήνουν τις μηχανές ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ στο νομό Θεσσαλονίκης!



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Ετσι, 1.000.000 πολίτες βρίσκονται... στον αέρα, αφού είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, ήδη από σήμερα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μειώνει σημαντικά τον αριθμό των δρομολογίων του.

Επίδομα θέρμανσης: χρήσιμος οδηγός για τους δικαιούχους



Χρήσιμο οδηγό με 23 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης  εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικά οι ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους:
1. Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο “Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης”;α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι .

Πιέζουν τη Γερμανία για λύση τη Δευτέρα


Εντείνονται οι ευρωπιέσεις προς τη Γερμανία σχετικά με την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για τη δόση προς την Ελλάδα στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ενώ πιο διαλλακτικό εμφανίζεται πλέον και το ΔΝΤ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος γοητεύει τους Αυστραλούς


Απάντηση στους «πλαστογράφους» της ιστορίας είναι για τους ομογενείς της Αυστραλίας η έκθεση «Αλέξανδρος ο Μέγας - 2000 Χρόνια Θησαυροί», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο του Σίδνεϊ έως και τις 28 Απριλίου του 2013.

Φιλοσκοπιανή προπαγάνδα καταγγέλλουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι στην Μακεδονία



Α
Το άσπρο – μαύρο επιχειρούν να παρουσιάσουν Σκοπιανοί και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους στη Βόρεια Ελλάδα, «βαφτίζοντας» προκλητικά το ντόπιο στοιχείο ως «Mακεντόνετς» που καταπιέζονται από τις ελληνικές Αρχές.

ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΩΣ 20% Τι ισχύει για τους διπλοσυνταξιούχους



Σε κάθε σύνταξη που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των διπλών συντάξεων, θα επιβληθούν από την 1/1/2013 οι νέες εισφορές 5% - 20%. Με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκαθαρίζεται ότι «όσοι λαμβάνουν περισσότερες της μίας συντάξεις, το ποσό που προκύπτει από τη μείωση θα επιμερίζεται σε κάθε σύνταξη αναλογικά, λαμβάνοντας υπόψη το ποσό της κάθε σύνταξης, όπως είχε διαμορφωθεί πριν από τη μείωση».

Στον εισαγγελέα ο 62χρονος που απείλησε να κάψει το Παρακαταθηκών


Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Παρασκευή ο 62χρονος που απείλησε χθες  να βάλει φωτιά στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να τακτοποιηθεί οικονομική του υπόθεση. 

Γιάννενα: Ο εφιάλτης της 16χρονης στο νοσοκομείο, ξεκίνησε στις 03.00!


Η ανήλικη κοιμόταν, όταν ξαφνικά άρχισε να ζει στιγμές που ο καθένας απεύχεται...Όλα ξεκίνησαν στις 03.00, όταν ένας 59χρονος που είχε καταφέρει να τρυπώσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, μπήκε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η 16χρονη.