Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έλεγχοι σε μεγάλες περιουσίες από Στουρνάρα


Giannis-Stournaras
Έκρηξη σημείωσαν τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, που σημείωσαν αύξηση 865 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις μήνα.
Στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εκτινάχθηκαν στα 11,025 δισ. ευρώ , έναντι 10,169 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 54,59 δισ. ευρώ, με τα 43,565 δισ. ευρώ  να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Αλλάζουν όλα στους μισθούς του Δημοσίου


Τι θα ισχύει από την 1 Ιανουαρίου

Την εγκύκλιο για τις μισθολογικές αλλαγές στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ και τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΤΕΛ. Διακοπή δρομολογίων στο Νομό Θεσσαλονίκης


Το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την επ’ αόριστον διακοπή εκτέλεσης συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, από τις 26-11-2012, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας, που συνεπάγεται την αδυναμία προμήθειας καυσίμων. Οι συνεχείς καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε βάσει συμβάσεων στο κράτος, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Πληρωμή τόκων μόνο για 4 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο - Δόση στα μέτρα του δανειολήπτη!


- Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2013 - Ανατρέπεται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός  - Δυνατότητα μηδενικής καταβολής δόσης για ανέργους με μηδενικά εισοδήματα - Διαβάστε τι προανήγγειλε ο γ.γ. Καταναλωτή

Μοσκοβισί: Τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα


Pierre-Moscovici-Giannis-StournarasΜιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην γαλλική Γερουσία, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Pierre Moscovici, προεξόφλησε ότι η συνάντηση των ομολόγων του της ευρωζώνης κατά τη Σύνοδο του Eurogroupτης Δευτέρας, θα οδηγήσει στην σύναψη της οριστικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Ν. Χουντής: Κρύβεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρνείται να απαντήσει και να αναλάβει τις ευθύνες της για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


·       
Επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν  Σούλτς απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με την οποία καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι  «καθυστερεί απαράδεκτα, παραβιάζοντας κατά πολύ τις χρονικές προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός», να απαντήσει κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε κρίσιμη ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Χρυσή Αυγή» Ψευδή τα δημοσιεύματα που συσχετίζουν την Χρυσή Αυγή με τις συλλήψεις στον Βόλο

Τα δημοσιεύματα που συσχετίζουν το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα είναι ψευδή και ανυπόστατα. Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός της για να αντιμετωπίσει τις συκοφαντίες αυτές, που μοναδικό σκοπό έχουν τη δυσφήμιση του πολιτικού μας αγώνα.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο από χρυσό στο Τόκιο



Ένα ολόχρυσο, περιστρεφόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα βρίσκεται κατά τη διάρκεια των γιορτών στη βιτρίνα κοσμηματοπωλείου στο Τόκιο.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στολισμένο με χαρακτήρες του Ντίσνεϊ όπως ο Μίκι Μάους, η Τίνκερμπελ και η Σταχτοπούτα. Έχει ύψος περίπου 2,4 μέτρα και διάμετρο 1,2 μέτρα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 40 κιλά ατόφιου χρυσού και η αξία του ξεπερνά τα 4,2 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Στοιχεία σοκ: 3.124 αυτοκτονίες-απόπειρες στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης


Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Reuters: Και η Ελλάδα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής


Antonis-Samaras-in-BrusselsΣύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα συζητήσουν και το φλέγον «ελληνικό ζήτημα» στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, με κύριο αντικείμενο τον καθορισμό του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το χρονικό διάστημα 2014-2014.

Ομιλία της κ. Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην βουλή για την Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών



Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
με μια ιστορική απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης που μέσα από έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα διεκδικούν την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους και αντιδρούν στην πρακτική της εργοδοσίας να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη τριάντα απολυμένων με την εθνική σύμβαση, δηλαδή με μισθό 460 ευρώ.

«Χρυσή Αυγή» Διαγραφή του παράνομου χρέους και επιδότηση της πρωτογενούς παραγωγής


Η Ελλάς πρέπει άμεσα να διεκδικήσει την οριστική διαγραφή του παράνομου χρέους και να επενδύσει όσα κεφάλαια λάβει στην πραγματική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή. Η ανύπαρκτη συγκυβέρνηση παραμένει υποχείριο της γερμανικής πολιτικής, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της οικονομίας μας.

Ξανά πρωταθλήτρια η Ελλάδα! Καλούμαστε να επιστρέψουμε 1,162 δις ευρώ, ως πρόστιμα για κακή εφαρμογή της ΚΑΠ (!!). Περισσότερα από κάθε άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης



     Απάντηση της Κομισιόν στο Νίκο Χουντή

Παρά τα χάλια της οικονομίας μας, η Ελλάδα έχασε 1,162 δις ευρώ την προηγούμενη πενταετία (2007-2012), από επιστροφές κονδυλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω «κακής εφαρμογής» αγροτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό αποτελεί το 28% των συνολικών ποσών που επιβλήθηκαν ως ποινές, στο σύνολο των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ίδιο διάστημα!

Όταν βρίζουμε, ας ξέρουμε τουλάχιστον ποιους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δυστυχώς δεν είμαστε ο ομφαλός της γης. 

Το χειρότερο είναι πως δεν είμαστε καν ο ομφαλός της Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει πως – παρ’ όλα τα βάσανά μας – πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας.

Κατ’ αρχήν, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε σε ποιους χρωστάμε.

Μετά την είσοδό μας στον μηχανισμό στήριξης τα χρέη μας δεν βρίσκονται πλέον διασκορπισμένα σε διάφορα funds και τράπεζες του κόσμου, αλλά έχουν μεταφερθεί στους λαούς της Ευρώπης – οι οποίοι επίσης έχουν κοινοβούλια, πολιτικούς και εκλογές.

Κυβερνοεπίθεση στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης!


Iσχυρή κυβερνοεπίθεση με υποκλοπή δεδομένων και ταυτόχρονη αλλοίωση ιστοσελίδας, δέχτηκε πρίν απο μερικές ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Ο άγνωστος πρωτοεμφανιζόμενος hacker με το ψευδώνυμο [PAOK] σε μήνυμα που απέστειλε προς το SecNews, ανέλαβε την ευθύνη αναφορικά με την επίθεση στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ.

Θεσσαλονίκη: Απειλεί να πυρπολήσει το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων - Κρατάει όμηρο τη διευθύντρια - Διαπραγματεύσεις με κομμένη την ανάσα!


- Σε εξέλιξη το θρίλερ με τον άντρα να έχει ρίξει ήδη βενζίνη στο γραφείο της διευθύντριας - Απομακρύνθηκε ο κόσμος και οι αστυνομικοι προσπαθούν να τον μεταπείσουν - Κρατάει πιστόλι φωτοβολίδων και με αυτό απειλεί να αυτοπυρποληθεί αν τον πλησιάσουν

Κρίσιμη μάχη δίνει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής για μια οριστική λύση


Ο αιφνιδιασμός που υπέστη η ελληνική πλευρά μετά το «ναυάγιο» στη συνεδρίαση του Eurogroup ήταν αρκετός ώστε να πείσει την κυβέρνηση να αλλάξει στάση έναντι των Ευρωπαίων κυρίως, αλλά και του ΔΝΤ.

«Όργιο βίας» στο ΑΠΘ καταγγέλλουν οι φοιτητές


Συνεχίζονται οι απίστευτες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις ευθύνες των αρμοδίων για το πολυεπίπεδο αδιέξοδο που βρίσκεται το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο ίδρυμα της χώρας.

Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη


Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι φαρμακοποιοί της χώρας. Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (26 και 27 Νοεμβρίου) τα φαρμακεία θα είναι κλειστά αφού έχουν κηρύξει απεργία ενώ αναστέλλουν επ' αόριστον τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Δεν κάνουν πίσω οι δήμοι για τις λίστες διαθεσιμότητας


Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι υπάλληλοι των δήμων που δεν έστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τους προς διαθεσιμότητα υπαλλήλους, ενώ την ίδια ώρα οι δήμοι -παρά το τελεσίγραφο Μανιτάκη- εμμένουν στην απόφασή τους να μην αποστείλουν τις λίστες στο υπουργείο

5 κιλά εκρηκτικά εναντίον της εισαγγελέως της υπόθεσης Παναγόπουλου - Ισχυρότατη έκρηξη στο Χαλάνδρι


Αμμωνιοδυναμίτιδα, ένα πολύ ισχυρό εκρηκτικό χρησιμοποίησαν οι δράστες εναντίον της Π. Καλαϊτζή, της εισαγγελέως στην υπόθεση Παναγόπουλου Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα, στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας της εισαγγελέως στο Χαλάνδρι, άνοιξε κρατήρας πλάτους ενός μέτρου.

Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων όπου δεν υπάρχουν ΔΟΥ


Πράσινο φως από το Γιάννη Στουρνάρα για τη δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων όπου δεν υπάρχει πλέον ΔΟΥ

Στέλιος Μπαμιατζής  news247 

ΠΑΟ: Κυνηγάει το όνειρο κόντρα στη Μάριμπορ

Σήμερα το κρίσιμο ματς στο ΟΑΚΑ

Με δύο αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με εκείνη που αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα κατέβει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μάριμπορ κυνηγώντας τις τελευταίες πιθανότητες που  έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης μετά το «ναυάγιο» της Τρίτης


Αισιόδοξη για λύση του  ελληνικού προβλήματος εμφανίζεται  η Αθήνα παρά την εμπλοκή που  σημειώθηκε στο Γιουρογκρούπ της Τρίτης. Το κυβερνητικό επιτελείο  εκτιμά ότι στο Γιουρογκρούπ της  επόμενης Δευτέρας θα ληφθούν οι οριστικές  αποφάσεις. Θεωρεί βέβαιο ότι θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου  και επιπλέον τα 5 δις μέσα στον Δεκέμβριο και τα 8 δις για να συμπληρωθεί το ποσό των 44 δις ευρώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι δικαστικού στο Χαλάνδρι


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μονοκατοικία επί της οδού Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι διαμένει δικαστικός που είχε εκδικάσει πολύκροτη υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία.

Λείπουν 30 βασικά φάρμακα


Τελικά μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες φαρμακοποιών και ασθενών ότι από τα ράφια των φαρμακείων απουσιάζουν πολλά βασικά φάρμακα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να δράσει. Αυστηρές ποινές για τις εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες που δεν προμηθεύουν την ελληνική αγορά ή πωλούν τα σκευάσματα στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό σύστημα

Σχεδόν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που προβλέπουν οι 18 συνολικά εφαρμοστικές εγκύκλιοι των νέων μέτρων, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013, και έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.