Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μπαίνει μπροστά η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΔΑΝΕΙΟ 650 ΕΚΑΤ. ΤΗΣ ΕΤΕΠ

Δάνειο 650 εκατ. ευρώ υπέρ της Ελλάδας για τη στήριξη της  επανέναρξης της κατασκευής των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ Απειλή «μαζικής» διαθεσιμότητας αν δεν σταλούν οι λίστες


Απειλή «μαζικής» διαθεσιμότητας αν δεν σταλούν οι λίστεςΤην απειλή να τεθούν «τυφλά» σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζουν πλέον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού Αορίστου Χρόνου ακόμη και προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ, εφόσον υπηρεσίες και φορείς εξακολουθήσουν να μην αποστέλλουν προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στοιχεία για τους υπαλλήλους των οποίων η θέση καταργείται ή τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε μπλοκάρουν τη λύση για την Ελλάδα


Σκληρή κριτική σε Μέρκελ και Σόιμπλε ασκεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όσον αφορά τη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Το περιοδικό κατηγορεί ευθέως την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την Ελλάδα.

ΠΕΔΑ: Κλειστές όλες οι υπηρεσίες των δήμων την Παρασκευή


Το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων την Παρασκευή, με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς, από τις 10 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου, αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής στη σημερινή γενική της συνέλευση.

Σοκ: Ομολόγησε ότι σκότωσε τον κουνιάδο του!


Παραδόθηκε στην αστυνομία ο 32χρονος Αλβανός που πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγητικό όπλο 54χρονο κουνιάδο του. Το  φονικό   διαπράχθηκε στο Βασιλικό της Εύβοιας το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από καβγά που είχαν μεταξύ τους θύμα και θύτης.

Κατερίνη: Πελάτης και υπεύθυνος με χειροπέδες για... "φρουτάκια"


O 30χρονος υπεύθυνος του καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και 43χρονος πελάτης, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Κατερίνη, για παράνομο τζόγο. Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης για παράνομα παιχνίδια,

Συνελήφθη διαχειριστής ιστοσελίδας με παράνομα ψηφιακά αρχεία


ΕΔΙΔΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ «ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ» ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Διαχειριστής ιστοσελίδας που έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα, συνελήφθη στην Καβάλα. Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ενας αριθμός και δωρεάν κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ


Τον τριψήφιο αριθμό 184 για τα τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σκέφτονται να επαναφέρουν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να μπορούν καλούν δωρεάν. 

Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ με τις... ευλογίες της Χαμάς


Όλη νύχτα, οι Ισραηλινοί σφυροκοπούσαν τη Γάζα. Η «απάντηση» δεν ήρθε αυτή τη φορά με την εκτόξευση ενός πυραύλου, αλλά με βομβιστική επίθεση στην καρδιά του Ισραήλ. Οφθαλμός αντί οφθαλμού...Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Γάζα όταν τοπικοί ραδιοσταθμοί μετέδωσαν την είδηση για την έκρηξη στο Τελ Αβίβ, ενώ η Χαμάς... ευλόγησε επαίνεσε όποιον την πραγματοποίησε. "Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές ... στη Γάζα", δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το πρακτορείο Reuters.

Ποιος υπερασπίζεται τη «Δημοκρατία της ασυδοσίας»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ειλικρινά ποτέ μου δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε», αποτελεί την επιτομή της ελεύθερης πολιτικής δράσης και της… Δημοκρατίας.

Δεκαετίες τώρα παρακολουθούμε τους δήμους να λαμβάνουν κάτι θηριώδη δάνεια – τα οποία καταβροχθίζονται μαζί με τα θεσμοθετημένα έσοδά τους, ενώ ακόμη και η περισυλλογή σκουπιδιών παραμένει το μεγάλο ζητούμενο – και όταν ξεμένουν να διαμαρτύρονται πως το Κράτος δεν τους στηρίζει.

«Χρυσή Αυγή» Ανύπαρκτη η συγκυβέρνηση τις πιο κρίσιμες ώρες



Η διαγραφή του δημοσίου χρέους και η επιδότηση της πρωτογενούς παραγωγής είναι οι μόνες πραγματικές λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα . Η συγκυβέρνηση είναι απολύτως ανύπαρκτη αυτές τις κρίσιμες ώρες και αποδεικνύεται θλιβερός ουραγός της ανθελληνικής γερμανικής πολιτικής.

Βίντεο: Ηφαιστειακή τέφρα καλύπτει τη Νέα Ζηλανδία



Κάτω από μαύρη ηφαιστειακή τέφρα καλύφθηκαν οι περιοχές γύρω από το ηφαιστειο Τονγκαρίρο της Νέας Ζηλανδίας, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα. Η δραστηριότητα του ηφαιστείου ξεκίνησε τον Αύγουστο, μετά από ένα αιώνα αδράνειας.
Από τον κρατήρα του ηφαιστείου ξεπήδησαν πίδακες αερίων και τέφρας, που έφτασαν τα δύο χιλιόμετρα σε ύψος.

Ραντεβού για τις αποζημιώσεις


Η είδηση έγινε γνωστή με ένα λιτό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, συναντήθηκε χθες με τον Μανώλη Γλέζο! Η έκπληξη μεγάλη, πολύ περισσότερο επειδή το ραντεβού με πρωτοβουλία του Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος ήθελε, λέει, να ενημερωθεί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα...

Σαμαράς: Δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας αλλά και της ευρωζώνης


"Από την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας για το ελληνικό θέμα τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο χθεσινό Γιουρογκρούπ και προσθέτει ότι «oι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση". 

Αγρια νύχτα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα


Δραματική τροπή πήρε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, που παρατάθηκε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Οι συζητήσεις για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ και την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους προσέλαβαν διαστάσεις θρίλερ. Η διαπραγμάτευση στο παρασκήνιο υπήρξε σκληρή, με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Β. Σόιμπλε να αντιπαρατίθενται για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών που δημιουργεί η επιμήκυνση.