Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νόαμ Τσόμσκι: «Δέκα τεχνικές για να μας ελέγχουν το μυαλό»



Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERSΤρεις λύσεις στο τραπέζι του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του χρέους


Μαραθώνια προμηνύεται η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διεκόπη γύρω στις 9.30 το βράδυ, προκειμένου να προετοιμαστούν νέες προτάσεις με σκοπό τον συμβιβασμό μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτή την ώρα η συνεδρίαση βρίσκεται ξανά σε εξέλιξη.

Προτάσεις από Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ


Σειρά προτάσεων - σκέψεων για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατέθεσε ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Αλλαγές σε μισθούς, αποζημιώσεις, ωράρια


Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.

Προς κατάργηση οι χρεώσεις για ραντεβού του ΕΟΠΥΥ


Νομική φόρμουλα για να ακυρώσει τις συμβάσεις με τις εταιρίες τηλεφωνικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ αναζητεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο… ψυγείο οι Αστυνομικές Σχολές


astynomikes sxolesΣε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται και το «σίγουρο επάγγελμα που εξασφάλιζαν ως τώρα οι αστυνομικές σχολές. Η μέχρι τώρα σχολή που σάρωνε τις πανελλαδικές εξετάσεις τα τελευταία χρόνια αναμένεται να μπει στο «ψυγείο»

Συνελήφθη ο πρόεδρος της Express Service, Γιάννης Ραφτόπουλος


raftoΟ πρόεδρος της Express Service, Γιάννης Ραφτόπουλος, συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Το ακριβές ποσό που οφείλει ο 69χρονος επιχειρηματίας προς το δημόσιο ανέρχεται σε 7.863.602,72 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Έξοδος από την κρίση μόνο εκτός Μνημονίου



siriza«Όλα δείχνουν πως για μια ακόμη φορά δεν θα δοθεί μια βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και κατ’ επέκταση στο μεγάλο αιτούμενο που είναι μια ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στην κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, και τονίζει ότι προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αλβανοί αστυνομικοί ξυλοκόπησαν ομογενείς


alvaniki astynomiaΕπίθεση με ρόπαλα από την Αλβανική αστυνομία δέχτηκαν οι κάτοικοι της Βόρειας Ηπείρου με την αφορμή την επικείμενη δημιουργία λατομείου σε περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λύβενα και Βελιάχοβο. Μια κίνηση, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στους κατοίκους των επικείμενων περιοχών.

Απατεώνας απέσπασε 6.500 ευρώ απο ηλικιωμένους


giagiaΤέλος μπαίνει στο μαρτύριο πολλών ηλικιωμένων που έπεφταν θύματα ενός 21χρονου όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Γλυφάδα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Γλυφάδας, ο δράστης μαζί με τους συνεργούς του, διέπρατταν απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένων, με την ίδια μέθοδο δράσης ,δηλαδή με το πρόσχημα της οφειλής σε αυτούς χρημάτων από συγγενικό του πρόσωπο.

Πρώτη “νίκη” στις Βρυξέλλες


european-flagsΣύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, το EuroWorking Group το οποίο συνεδριάζει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, προπαρασκευάζοντας την απογευματινή συνεδρίαση του Eurogroup, αποφάνηθηκε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως και τις 72 δράσεις τις οποίες είχε δεσμευτεί να προωθήσει η κυβέρνηση Σαμαρά,

Lévy: Νεκρή η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα


Bernard Henry Levi  LibyaΟ Γάλλος φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», προειδοποίησε μπροστά στο ενδεχόμενο «πτώσης» της Ελλάδας και της Ιταλίας και μίλησε για το μέγεθος της απώλειας που θα συνιστούσε κάτι τέτοιο για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Χρυσή Αυγή» Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής δίπλα στα παιδιά



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης (19 Νοεμβρίου), μέλη του Μετώπου Γυναικών της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας επισκέφτηκαν μια ελληνική οικογένεια, της οποίας τα τέσσερα κοριτσάκια (3 έως 7 ετών) είχαν πέσει θύματα σωματικής και λεκτικής βίας από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Προσυνεδριακή συνάντηση φίλων και μελών Δράσης στις Σέρρες


Η Δράση οργανώνει Ανοιχτό Συνέδριο στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2012. Στόχος του συνεδρίου είναι η συνένωση όλων όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στη δημοκρατία και στο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και των επομένων γενεών να ζήσουν σε μια ανοικτή και ευημερούσα κοινωνία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας υπεύθυνος φιλοευρωπαϊκός και μεταρρυθμιστικός πολιτικός φορέας.

Συζήτηση» για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



 Νίκος Χουντής: «Ενώ το εργασιακό κόστος μειώνεται, μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, όπως η ΦΑΓΕ και η Coca Cola φεύγουν από την Ελλάδα. Πώς το εξηγείτε;»
Κομισιόν: «Κάναμε εκδήλωση πρόσφατα στην Αθήνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις… είδαμε την κ. Δαμανάκη (σσ: Επίτροπος Αλιείας (!))…ο τουρισμός αποτελεί τη μεγάλη σας βιομηχανία… μελέτες προσομοίωσης δείχνουν ότι σε δύο χρόνια θα έχετε μείωση στην ανεργία…» (!!)

Σύμφωνο Κοινωνικών Επενδύσεων ως αντίδραση στην Κρίση, παρέμβαση του Κ. Πουπάκη με τροπολογίες στη σχετική έκθεση πρωτοβουλίας



Με κεντρικό αίτημα την ανάγκη μιας συντονισμένης προσέγγισης στο ζήτημα των κοινωνικών επενδύσεων στη βάση της σύστασης ενός «Συμφώνου Κοινωνικών Επενδύσεων», το οποίο συνοδευόμενο από την εισαγωγή αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών θα συνέβαλε ουσιαστικά στην αποτελεσματική διαχείριση και εκπλήρωση των στόχων της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την απασχόληση, την κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική, ψηφίστηκε σήμερα -με μεγάλη πλειοψηφία- στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Έκθεση Πρωτοβουλίας «Σύμφωνο Κοινωνικών Επενδύσεων ως αντίδραση στην Κρίση»

Παραδοσιακή εκδήλωση από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας



«Να καεί το πελεκούδι»
Οι καιροί επιτάσσουν ποιοτική διασκέδαση, αλλά και επιστροφή στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας που παρά τις αντιξοότητες προφυλάσσουν και αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Έχοντας μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου πιστά στην παράδοση για 12η συνεχή χρονιά, διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Ακταίο» βραδιά ελληνικής παράδοσης με τίτλο «να καεί το πελεκούδι»

Σκορδάς: Η κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους δανειολήπτες


skordas
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι οι ρυθμίσεις του υπουργείου για τα στεγαστικά δάνεια έγιναν για να διευκολυνθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες.

“Έκρηξη” Λοβέρδου για τα σενάρια


Andreas-LoverdosΤην “έκρηξη” του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσαν τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, και εμφανίζουν το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται προ των πυλών της συμμετοχής του στην κυβέρνηση Σαμαρά, στο περιθώριο του ανασχηματισμού που αναμένεται να ακολουθήσει την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπάρχει λύση για το εθνικό πρόβλημα


greek-austerity-amesi-dimokratiaΗ ανεργία μέρα με τη μέρα χτυπάει την πόρτα ολοένα και περισσότερων νοικοκυριών. Μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά και νέοι άνθρωποι που δεν βρήκαν ποτέ αντικείμενο εργασίας, καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε τομείς άσχετους με τις σπουδές τους ή την εξειδίκευσή τους.

Βέροια. Πρωτόκολλο συνεργασίας για τα αδέσποτα


www.adespoto.gr
imathia-adepsotaΤο πρόβλημα με τα αδέσποτα της Βέροιας που όλο και μεγεθύνεται, απασχόλησε πολλές φορές τόσο τους Δήμους της Ημαθίας όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Τι προλαβαίνει κανείς σε εκατό ώρες; Τι άλλο εκτός από την άτακτη χρεοκοπία;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Προφανώς θέλουμε δανεισμό, αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες». 

Σύμφωνοι, αλλά σε μια συζήτηση κατά την οποία θα επανεξεταστούν οι όροι του δανεισμού, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβουν μέρος και οι δανειστές. 

Ναι, αλλά αμέσως μετά, στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο ίδιος και το κόμμα του σχεδιάζει πρόγραμμα… εκατό ωρών! 

Είπε επί λέξει: 

Ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου

Επίκεντρο η προσαρμογή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στα νέα δεδομένα και η ευχή να επαναληφθούν πρωτοβουλίες όπως αυτή του δήμου Βόλβης.



Προτάσεις και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, διατυπώθηκαν στην 1η Ημερίδα Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου που οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel Rihios στο Σταυρό Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.

«Χρυσή Αυγή» “Αν πέσει η Ελλάδα, πέφτει και η Γερμανία”


"Αν πέσει η Ελλάδα, πέφτει και η Γερμανία" δήλωσε ο τοκογλύφος Σόιμπλε για το σημερινό Eurogroup. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια της χώρας μας, που αχρηστεύθηκε από τη θλιβερή μνημονιακή συγκυβέρνηση της υποταγής.

Θεσσαλονίκη:Επιτέθηκαν σε φοιτητές και καθηγήτρια που μάζευαν σκουπίδια στο ΑΠΘ!


Μια φοιτήτρια κατέληξε σε νοσοκομείο της πόλης - Οι δράστες φέρονται να έγιναν έξω φρενών, επειδή θεώρησαν την κίνηση των φοιτητών απεργοσπαστική! Θύματα της επίθεσης, μια ομάδα φοιτητών και η καθηγήτρια τους, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τη θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου. Καθώς μάζευαν τα σκουπίδια, που σε κάποια σημεία σχημάτιζαν λόφους, δέχθηκαν την άγρια επίθεση άλλων φοιτητών που τους είδαν και κινήθηκαν εναντίον τους.

Εύβοια: Συγκλονίζει ο σπαραγμός της νεαρής που βρήκε νεκρό εκείνον που τη μεγάλωσε!


Ο 76χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν - Τραγική φιγούρα η νεαρή που μεγάλωσε κοντά του...Είχαν ανησυχήσει οι δικοί του άνθρωποι μιας και για ώρες δεν τον είχαν δει, μέχρι που η αγαπημένη του ανηψιά αποφάσισε να μπει στο σπίτι. Έβαλε το κλειδί στην πόρτα και τον φώναξε με το μικρό του όνομα αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Τα «Σιδηροδρομικά Νέα» γιορτάζουν 3 χρόνια ηλεκτρονικής ενημέρωσης.



Περισσότερα πατήστε εδώ

Συνάντηση Νίμιτς με εκπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων


nimits_3Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, συναντήθηκε ξεχωριστά σήμερα στη Νέα Υόρκη με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.

ΚΚΕ: Το «όχι» του λαού στα μνημόνια πρέπει να είναι διαρκείας


??????  ???
 «Ο λαός πρέπει να γνωρίζει και το μείγμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης – Γερμανίας και το μείγμα ΔΝΤ – Ιταλίας, Ισπανίας, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετικό σχόλιό του για το αυριανό Eurogroup.

Η Ελλάδα θα επαναγοράσει το μισό χρέος της!


Christine-Lagarde-Wolfgang-SchaeubleΣύμφωνα με κύκλους των Βρυξελλών, η Ελλάδα, στα πλαίσια της εκ Γερμανίας προωθούμενης λύσης, θα αγοράσει το μισό του χρέους της που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών πιστωτών. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι ιδιώτες αυτοί πιστωτές θα λάβουν ως αντίτιμο το 25% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που βρίσκονται εις χείρας τους.

Αντιδράσεις και υποσχέσεις για την διαθεσιμότητα


Συνεχίζονται σήμερα οι αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, μετά τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων από εργαζομένους. Για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 3 έως της 7 για την απογευματινή βάρδια.


Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανατολικά του Βόλου


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:02, σε υποθαλάσσια περιοχή ανατολικά του Βόλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης… τύφλωσε τον Ατρόμητο!


asteras12
Με το τρίγωνο του… διαβόλου Ράγιος-Ντε Μπλάσις-Ναβάρο να κάνουν… παπάδες, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πραγματική… καταιγίδα σκορπίζοντας με 3-0 τον Ατρόμητο.

Ο Κουβέλης προανήγγειλε… ανασχηματισμό!


Fotis-KouvelisΜε τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Φώτης Κουβέλης άνοιξε διάπλατα παράθυρο ανασχηματισμού, παραδεχόμενος ότι στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το θέμα της καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης, που εκ των πραγμάτων αφορά… τη σύνθεσή της.

Ιερώνυμος: «Ο λαός μας δεν είναι λαός κλεφτών και απατεώνων»


«Ο λαός μας δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων Μέσων Ενημέρωσης». Με τα λόγια αυτά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέφρασε την πικρία του, όπως είπε χαρακτηριστικά, στους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Υποχώρηση της τρόικας για τις νέες απολύσεις – Πήραν πίσω το... e-mail!


- Συγγνώμη... λάθος από την τρόικα για τις νέες απολύσεις - Είπαν όχι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι δανειστές απέσυραν το... e-mail τους - Τι συζήτησαν κι αποφάσισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί