Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πόσοι Δήμοι έστειλαν τις λίστες με τους υπαλλήλους


Σήμερα ήταν η τελευταία προθεσμία για τους Δήμους προκειμένου να στείλουν τους καταλόγους των εργαζομένων και από τους 325 δήμους της Ελλάδας μόνο 20 με 30 έστειλαν τελικά τις λίστες! Αυτό είπε, μεταξύ άλλων ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Τσούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις συλλήψεις του δασκάλου Θ. Αγαπητού και των εργαζομένων στους ΟΤΑ Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου, που κατηγορούνται για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη.

«Ανάσα» για τους δανειολήπτες προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης


Ενέργειες για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.

ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP Βενιζέλος: Ωρα αποφάσεων για τους εταίρους μας


Βενιζέλος: Ωρα αποφάσεων για τους εταίρους μαςΔιαδοχικές συναντήσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους είχε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν από το αυριανό κρίσιμο συμβούλιο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, κι ενώ διαμορφώνεται πλέον το χρονοδιάγραμα για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, καθώς και η προοπτική επίλυσης του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

Στο Μόναχο στις 9 Δεκεμβρίου ο Σαμαράς


samaras-antwnisΣτην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, θα βρεθεί στις 9 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Βαυαρίας Χόρστ Ζέεχοφερ.

Στάση εργασίας στο Δημόσιο την Πέμπτη


adedyΣε στάση εργασίας, κατά της εφαρμογής τού μέτρου τής διαθεσιμότητας, προχωρά από τις 11 το πρωί έως τη λήξη τού ωραρίου, την προσεχή Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μ.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση των 44 δισ.


Ενα διστακτικό «ναι» στην εκταμίευση των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δώσουν στο αυριανό Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα φθάσουν στην Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου, εάν προηγουμένως η χώρα εκπληρώσει όλους τους εναπομείναντες όρους.


Φεύγουν άρον άρον για να προλάβουν το τεράστιο εφάπαξ οι υπάλληλοι της Βουλής - Όλες οι αλλαγές από το "κρυφό" Μνημόνιο


- Από 1η Ιανουαρίου 2013 οι υπάλληλοι της Βουλής μπαίνουν στο ίδιο συνταξιοδοτικό καθεστώς όπως όλο το δημόσιο - Κανονικά όπως θα λάβουν το τεράστιο εφάπαξ όσοι συνταξιοδοτηθούν μέχρι τέλη του 2012 - Βέβαια οι όποιες μειώσεις στους υπαλλήλους της Βουλής δεν γίνονται αναδρομικά όπως πχ στα ειδικά μισθολόγια - Οι υπάλληλοι της Βουλής από την πλευρά τους καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση

Δυσάρεστες ανατροπές για χαμηλοσυνταξιούχους-ΑμεΑ

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ 
AMEA
Δυσάρεστες εκπλήξεις για  χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία φέρνει η Δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς ανατρέπονται κάποιες ειδικές ευνοϊκότερες ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου. Ειδικότερα:

Οπισθοδρομική κομπανία…


Alexis-Tsipras-Panagiotis-LafazanisΜας έχει μπερδέψει ο κ. Λαφαζάνης. Τη μια μας λεει πως δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Την άλλη μας λεει πως όταν θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει(;;) θα ξαναπροσλάβει όσους μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

«Θα χρειαστεί νέο Eurogroup πριν από την εκταμίευση της δόσης»


eurogroupΜε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του  Wolfgang Schäuble, Marianne Kothe, υποστήριξε ότι θα απαιτηθεί και άλλη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, εκτός δηλ. από το αυριανό Eurogroup, πριν αποφασισθεί η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής


vouliarthro
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως απεστάλη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής.

Γυναίκα αυτοκτόνησε στη Λέσβο!


sok
Σοκ έχει προκαλέσει η Λέσβο η είδηση της αυτοκτονίας μιας γυναίκας, η οποία έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στο κέντρο της Μυτιλήνης!

Τσίπρας: Η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα στους πιστωτές


tsipras200Επίθεση στην κυβέρνηση μέσω συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα στους πιστωτές», ενώ «με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δένεται χειροπόδαρα η χώρα».

Αυτοσχέδιες σιδηροδρομικές διαβάσεις θανάτου. Δείτε το βίντεο

Περισσότερα πατήστε εδώ





ΕΜΥ. ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΈΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Πολεμώντας (με δικαιοσύνη) την Μεγάλη Ιδεοληψία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Δεν μπορείς να πάς κόντρα στο ρεύμα», μου είπε πει κάποτε κάποιος που είχε μελετήσει βαθιά το πελατειακό σύστημα και την διάβρωση στην οποία έχει υποβάλει την ελληνική κοινωνία.

«Για να σου δώσω να καταλάβεις», συνέχισε, «ο πόθος για διορισμό στο Δημόσιο είναι τόσο μεγάλος, που αν ο Θεός ζητούσε από κάποιον να διαλέξει ανάμεσα στο να διοριστεί το παιδί του και να πάθε καρκίνο και να μην διοριστεί και να ζήσει με υγεία πολλά χρόνια, είμαι βέβαιος ότι θα διάλεγε το πρώτο. Με τη λογική, βέβαια, του… ας τρουπώσει τώρα και αργότερα θα δούμε τι θα κάνουμε με τον καρκίνο».

Λαφαζάνης: Θα επαναπροσληφθούν όσοι βγουν σε διαθεσιμότητα


lafazanis2
Το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων κυριάρχησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έκρυψε την αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας και ξεκαθάρισε ότι θα επαναπροσληφθούν, όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρυσή Αυγή» Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας η τοποθέτηση επιτρόπων


Η τοποθέτηση επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία είναι η πιο τρανή απόδειξη πως η συγκυβέρνηση του μνημονίου είναι μια μαριονέτα της τρόικα και πως η εθνική κυριαρχία έχει ήδη εκχωρηθεί στους διεθνείς τοκογλύφους.

https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Η ΠΟΕ ΟΤΑ «κλείνει» τους δήμους! Καταλήψεις κτιρίων και υπηρεσιών


Μπορεί οι πρώτες λίστες με 2.000 ονόματα για διαθεσιμότητα να είναι έτοιμες, μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει ότι τίποτα δε μπορεί να σταματήσει την εφεδρεία, αλλά η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει το... αντάρτικο.


Το Γενικό Λογιστήριο σε ρόλο υπερ-επόπτη


Christine-Lagarde-Olli-Rehn-Giannis-StournarasΜε 4 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αλλά και 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων που έχει θέσει η Τρόικα, ώστε να μην υπάρξει πλέον κανένα εμπόδιο και στο Eurogroup της Τρίτης να εγκριθεί το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευση της δόσης.

Σόιμπλε: λύση χωρίς κούρεμα στο Eurogroup


Την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑ

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο Αγρίνιο
Σε 22 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων δυο συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία στο Αγρίνιο, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αντεξουσιαστές.

Κασιδιάρης: Όλοι ασχολούνται με το παραμύθι του Πολυτεχνείου (video)


Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο περιθώριο των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο.
kasidiaris Ο βουλευτής του κόμματος χαρακτήρισε ως «παραμύθι» το Πολυτεχνείο, έκανε λόγο για «ανύπαρκτους εχθρούς» και τόνισε όλα αυτά είναι «ψέματα».

Διευκρινίσεις του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα


No 589818Νέες καθησυχαστικές διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων έδωσε απόψε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.