Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα μετά τη δόση…


picture-of-hugo-weaving-in-v-for-vendetta-large-pictureΜια χώρα σε παρατεταμένη εθνική μελαγχολία, αναζητεί μια ελπίδα. Μια ιδέα, η δύναμη της οποίας θα καρφιτσωθεί στο μυαλό και το dna των πιο ενεργών κυττάρων της, δηλαδή ενός ανθρώπινου δυναμικού που υποτιμήθηκε, λοιδωρήθηκε, χλευάστηκε, επιχειρήθηκε να παραμεριστεί από τη συνέχιση της ιστορικής διαδρομής μιας ηπείρου, η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε οφείλει ακόμη και την ίδια την ονομασία της σε αυτή τη μικρή… γωνίτσα του πλάνητη.

Επεισόδια και προσαγωγές στο Αγρίνιο (video)


Σε προσαγωγές ατόμων έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλης.
epeisodia71121334Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα αντεξουσιαστών έκανε πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Ένα “υπεράνθρωπο” ρεκόρ


Stig_SeverinsenΈνα εντυπωσιακό ρεκόρ έσπασε ο Δανός Στίγκ Σεβερίνσεν, ετών 39, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό για 22 ολόκληρα λεπτά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του ρεκόρ των 20 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, προσπάθεια την οποία είχε τότε είχε εκτελέσει με τη συντροφιά καρχαριών, καθώς είχε βυθιστεί σε μια δεξαμενή γεμάτη με αυτούς.

Αλλάζει ο χάρτης των βουλευτικών εδρών


Μεταβάλλει τον χάρτη των βουλευτικών εδρών σε 14 εκλογικές περιφέρειες η τελευταία απογραφή του πληθυσμού της χώρας μας. Σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυξάνονται οι βουλευτικές έδρες σε έξι εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε άλλες οκτώ μειώνονται.

Οι Γερμανοί γράφουν για τον ρόλο του Χρύσανθου


Antonis-Samaras-Xrysanthos-Lazaridis
“‘Όποιος θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρέπει να περάσει από τον Χρύσανθο”. Αυτός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με υπογραφή του Michael Martens για τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη, βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Βραβείο φιλανθρωπίας στην Κέιτι Πέρι


katy-perry-childrens-healt-fundΗ διάσημη τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι τιμήθηκε στη γενέτειρά της Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, με βραβείο για τη φιλανθρωπική δράση την οποία ανάπτυσσει παράλληλα με τη μεγάλη επιτυχία της στο πεντάγραμμο.

Στις 19 Δεκεμβρίου η δίκη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη


epeisodia100Κατηγορίες για αντίσταση, οπλοφορία και διατάραξη κοινής ειρήνης απήγγειλε ο εισαγγελέας εναντίον των 16 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Μέρκελ οι Γερμανοί


merkel12Την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση της Μέρκελ χάνουν σιγά – σιγά οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη για  λογαριασμό της Καγκελαρίας και τα οποία επικαλείται το περιοδικό “Der Spiegel”.

Επίπληξη σε Ουέμπερ


webber1Ο Μαρκ Ουέμπερ δέχτηκε μια απλή επίπληξη από τους αγωνοδίκες του GP ΗΠΑ για το γεγονός ότι έχασε έναν έλεγχο ζυγίσματος του μονοθεσίου του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Μόντι: Ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί με την Ελλάδα


monti«Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τα χρονικά όρια που ετέθησαν», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου, στο Μιλάνο, με θέμα την Ευρώπη και τη Δημοκρατία».

Ομπάμα: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του


Barack-Obama-IsraelΑπό την Ταϊλάνδη όπου βρίσκεται, πραγματοποιώντας περιοδεία σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από τη Χαμάς, και υποστηρίζει πλήρως αυτό το δικαίωμα του Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα


Palaistinians-Gaza
Συνεχίστηκαν και το πρωί της Κυριακής, για 5η μέρα, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας από τις δυνάμεις του Ισραήλ, μόνο που αυτή τη φορά το Τελ Αβίβ έπληξε στόχους και από θαλάσσης.

Η ΕΚΤ αναλαμβάνει να δώσει “μόνιμη λύση” στο ελληνικό πρόβλημα


Lagarde-Bernanke-Draghi-Geithner
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναμειχθεί ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας και μάλιστα με τον κάτωθι τρόπο:

Αποκάλυψη Παπαδημούλη για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές


Papadimoulis-DritsasΤα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση κυβερνητικής πλειοψηφίας των αντι-μνημονιακών δυνάμεων μετά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία για την Κουμουνδούρου, αποκαλύπτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”.

Αισιόδοξος ο Μόρσι για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς


morsiΟ Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η εκεχειρία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα μεταξύ των δύο πλευρών.

Για την Ιωάννα: Η περιπέτεια του μικρού Γιώργου


adio-mikri-Ioanna

REPORTER

www.giatinioanna.com

Σήμερα ήθελα να σας γνωρίσω ένα καινούριο φίλο μας, τον Γιωργάκη!

Γειά σας,
είμαστε η μαμά Όλγα και ο μπαμπάς Πέτρος, οι γονείς του μικρού Γιώργου. Γνωριστήκαμε στις 6 Αυγούστου 2009 και στις 16 Οκτωβρίου 2010 παντρευτήκαμε. Στις 3 Νοεμβρίου 2011 το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Σε μερικούς μήνες θα γινόμασταν γονείς. Απίστευτη χαρά για όλους και κυρίως για εμάς.

Ιερώνυμος: «Η Ελλάδα γνώρισε πολλές τρόικες, αλλά επιβίωσε» (video)


ieronimos
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος βρέθηκε στην Εύβοια για τα εγκαίνια Ιερού Ναού στο Βαθύ Αυλίδος.

«Χρυσή Αυγή» Το τέλος της μεταπολίτευσης Ούτε η τοκογλυφική δόση, ούτε ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να περισώσουν το καταρρέον σύστημα εξουσίας. Η διαφθορά, η ατιμωρησία και το ξεπούλημα της χώρας στους πιστωτές έχουν ήδη σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης.



Ούτε η τοκογλυφική δόση, ούτε ο ανασχ«Χρυσή Αυγή»  Το τέλος της μεταπολίτευσης
Ούτε η τοκογλυφική δόση, ούτε ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να περισώσουν το καταρρέον σύστημα εξουσίας. Η διαφθορά, η ατιμωρησία και το ξεπούλημα της χώρας στους πιστωτές έχουν ήδη σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης.

Μεγάλες ανατροπές φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο [πίνακες]


Η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αναμένεται να επιφέρει δραματικές αλλαγές για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και δημόσιο.

Στο “μικροσκόπιο” τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε ο Γ. Παπαντωνίου - 40 εκ. δολάρια πέρασαν απο λογαριασμούς συζύγου και κουμπάρου


Στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν μπει υποθέσεις για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υουργός Εθνικής Αμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου.


82 αλλαγές από τον Μ. Σαλμά για τον ΕΟΠΥΥ


Νέο σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού στον Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με στόχο τη μείωση του σημερινού τιμολογίου ή ακόμα και τη μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου, επεξεργάζεται ο Οργανισμός, ο οποίος δεν αποκλείεται -σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο- να προχωρήσει και στη δημιουργία αυτόνομης υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού.

Κυλιόμενες 48ωρες αποχές στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 από τους δικηγόρους


Κυλιόμενες 48ωρες πανελλαδικές αποχές στις 21 και 22, 26 και 27 Νοεμβρίου 2012 καθώς 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε σήμερα το βράδυ η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.