Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ποια είναι τα όρια ηλικίας που θα βγείτε στη σύνταξη


 Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές αυξάνονται κατά 2 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους έχουν κλείσει δεκαπενταετία, ενώ από 35 ετών και άνω χρειάζονται 40 έτη ασφάλισης και ηλικία συνταξιοδότησης τα 62 έτη από 37 έτη ασφάλισης και ηλικία 59 ή 60 ετών ανάλογα με το Ταμείο, που ίσχυε σήμερα. 

Ποιός φοβάται μια νέα “17 Νοέμβρη”;


17-November
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Χαραλάμπη, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Stern. Οι κάτωθι, αποτελούν τις απόψεις του κ. Χαραλάμπη για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε:

Μια βόλτα στο Όστιν…


austinΗ Formula 1 επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέντε χρόνια έπειτα από την τελευταία διεξαγωγή grand prix επί αμερικανικού εδάφους. Στη νεόδμητρη πίστα του Όστιν, στην πολιτεία του Τέξας, η οποία κόστισε 400 εκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται να έχει αποσβέσει την επένδυση μέσα σε μια διετία.

Το τηλεφώνημα του Ομπάμα στον Ερντογάν για τη Γάζα


Barack-Obama-Tayyip-ErdoganΟ Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την οριακή κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. 

Die Welt: Οι “σοφοί” της οικονομίας περιμένουν νέο “κούρεμα”


Angela-Merkel-cartoonΣημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας προβάλλει αυτό τον τίτλο, σταχυολογώντας απόψεις οικονομικών αναλυτών που συντάσσονται με την άποψη ότι η νέα διαγραφή απαιτήσεων των πιστωτών της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία

REPORTER
poreia
Με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης πραγματοποιήθηκε η πορεία των φοιτητών με τη σημαία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Οι διαδηλωτές με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας έφθασαν στην Αμερικανική Πρεσβεία όπου και κατέληξε η πορεία.

Η γέννηση του… Adam!


281524-mediumΗ αντίστροφη μέτρηση άρχισε: στις αρχές του 2013 το νέο Opel ADAM θα διατίθεται στις εκθέσεις των Διανομέων και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στους δρόμους της πόλης. Το κομψό, μικρό αυτοκίνητο πόλης της Opel, ασυναγώνιστο σε δυνατότητες εξατομίκευσης προτίθεται να εντυπωσιάσει τους πάντες στο δρόμο όπως ακριβώς στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Παρισιού το Σεπτέμβριο –

28 γυναίκες σε ένα ΜΙΝΙ!

P90108083_highRes
Μία ομάδα αθλητριών από το East Sussex κατέρριψε δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness καταφέρνοντας να χωρέσει σε ένα κλασικό Mini και σε ένα  MINI του 2012. Όχι 8, ούτε 18, αλλά 28 ευέλικτες κοπέλες χώρεσαν μέσα σε ένα ΜΙΝΙ Hatchback στο Potters Fields Park του Λονδίνου, στο πλαίσιο της όγδοης Ημέρας του ετήσιου θεσμού Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness!

Η Βουλή που δεν θέλουμε


Andreas-PsiharisΣε χρονική απόσταση πλέον από την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού αλλά και του λεγόμενου Μνημονίου-3 στη Βουλή και με την ένταση να έχει πλέον καταλαγιάσει, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να ξανασκεφτούμε ψύχραιμα όσα έγιναν σ’ εκείνες τις κρίσιμες συνεδριάσεις της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας.

Τι συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου


Megaro-MaximouΕυρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίαςπραγματοποιήθηκε υπό τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας από τους δραπέτες της Κομοτηνής


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 36χρονος ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή των Διαβατών.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο δράστης ήταν ένας από τους κρατούμενους που είχαν αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου.

Βεγορίτιδα . Το τοπίο που σε γοητεύει. Δείτε το βίντεο


Περισσότερα πατήστε εδώ

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 77 ΕΤΩΝ «Εφυγε» ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς


«Εφυγε» ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς. Ο γνωστός ηθοποιός που έπασχε από λέμφωμα πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.

Πρωτοφανής επίθεση Γιούνκερ στη Γερμανία


JeanClaude-Juncker-Angela-MerkelΣε ομιλία του στο Bielefeld της βορειοδυτικής Γερμανίας νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, δεν δίστασε να τα βάλει με τους οικοδεσπότες του, την Βαυαρία ειδικότερα, αλλά και την γειτονική και συμμαχική Αυστρία.

Επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ


erdoganΟ Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ  Ερντογάν κατηγόρησε  το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία με το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς βομβαρδίζοντας τη Λωρίδα της Γάζας, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες, το συντομότερο δυνατό.

Παρεξηγήθηκαν οι Σκοπιανοί επειδή τους αποκάλεσε "Σλαβομακεδόνες"


«Κόκκινο πανί» για τους Σκοπιανούς, ο πρέσβης της Ε.Ε στα Σκόπια, Άιβο Όραβ, επειδή τους αποκάλεσε … «Σλαβομακέδονες».O Εσθονός διπλωμάτης παρευρέθηκε σε μια σύνοδο στις Βρυξέλλες, όπου στη διάρκεια μιας ομιλία τους για τη συμφωνία της Αχρίδας στα Σκόπια, δήλωσε συγκεκριμένα : «Οι Εθνικά Αλβανοί και οι Σλαβομακεδόνες της πΓΔΜ ερμηνεύουν το πλαίσιο συμφωνίας διαφορετικά».

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Eurogroup

REPORTER
maximou1Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το καθοριστικό Eurogroup της Τρίτης, όπου η ελληνική πλευρά περιμένει την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Κρητική “μαφία”… τέλος


kritiki-mafia
Θύμα ή θύτης;
Ο λόγος για ένα 16χρονο αγόρι που από αυτή την ηλικία επέλεξε να πέσει στα βαθιά.
Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές το παιδί φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στο Λασίθι, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Κρίσιμη μάχη ζωής για 9χρονη στην Κρήτη


domatio-nosokomeiou
Αργά χθες το απόγευμα στην Κίσαμο των Χανίων σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο με θύμα ένα 9χρονο κοριτσάκι. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε αργά χθες το βράδυ, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.

«Σάλπι»: Δεν μας αγχώνει ο τίτλος του φαβορί


No 705079Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (18/11), έχοντας με το μέρος του τον τίτλο του φαβορί, κάτι που ωστόσο δεν φορτώνει τους παίκτες του με “εξτρα” άγχος, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Το “Newsroom” διδάσκει δημοσιογραφία ( photos)


cn_image_size_newsroom-ss-01Ακόμη και στη χώρα όπου η δημοσιογραφία μπορεί να πετύχει τα πάντα, δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες, η προβολή της σειράς “Newsroom” από την HBO έχει προκαλέσει… κολλητικά συναισθήματα στο κοινό που την παρακολουθεί.

Δωρεάν και οι ιδιωτικές μετακινήσεις των Γερμανών βουλευτών με το τρένο



germanvouliΤην κάρτα απεριόριστων διαδρομών των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Die Bahn) και μάλιστα για την πρώτη θέση, θα μπορούν στο έξης να χρησιμοποιούν τα μέλη του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ακόμη και για τις ιδιωτικές τους μετακινήσεις.

Και ο Γερμανός Επίτροπος θεωρεί το “κούρεμα” αναπόφευκτο


Guenther-OettingerΤα ψέμματα φαίνεται ότι τελειώνουν για τη γερμανική κυβέρνηση και η πίεση που της ασκείται πλέον, ενόψει της Συνόδου του Eurogroup την επόμενη Τρίτη, αλλά, κυρίως, των εκλογών του επόμενου φθινοπώρου, καθίσταται αφόρητη.

Στο Πολυτεχνείο ο Τσίπρας


Alexis-Tsipras-Polytrexneio
Τον χώρο του Πολυτεχνείου επισκέφτηκε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ συνοδευόταν από πληθώρα στελεχών του κόμματος, και χαιρέτησε πολλούς από τους συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίοι είχαν προσέλθει για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Η… εγκάρδια συνεννόηση Καμμένου-Τσίπρα


Panos-kammenos-Alexis-TsiprasΟ πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, στη βάση της κατάργησης του Μνημονίου και των μέτρων που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα.

Πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στην Αίγυπτο

leof12Σαράντα πέντε μικρά παιδιά, ηλικίας 4 έως 6 ετών, σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία σε μια διασταύρωση στην επαρχία Ασιούτ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο “απολογισμός των θυμάτων μπορεί ακόμη να αυξηθεί, καθώς αρκετά παιδιά είναι τραυματισμένα”.

Οδηγός λεωφορείου επιτέθηκε σε παιδιά με Taser!


ethel
Ο πατέρας ενός ανήλικου έκανε μια απίστευτη καταγγελία στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε το απόγευμα της Παρασκευής οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ χτύπησε με Taser (όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ) τρεις μαθητές, επειδή του απάντησαν με άσχημο τρόπο σε μια αγενή παρατήρησή του.

Άρθρο-φωτιά του Χρύσανθου Λαζαρίδη για το Πολυτεχνείο


Xrysanthos-LazaridisΟ βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ένας από τους πλέον στενούς και διαχρονικούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, αποτυπώνει σήμερα με βαρυσήμαντο άρθρο του στο “Antinews” μια διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Αριστερά, και ο λόγος του παραμένει μέχρι και σήμερα αντισυμβατικός. Γι’ αυτό και το άρθρο έχει τη σημασία του.

«Χρυσή Αυγή» Η γενιά του πολυτεχνείου


Η "ηρωική γενιά του πολυτεχνείου" εξαργύρωσε τους "αγώνες" της με υπουργεία, βίλες, κότερα και πολλά εκατομμύρια. Οδήγησε τη χώρα στο σημερινό χάος του χρέους, της ανεργίας και των χιλιάδων αυτοκτονιών.
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Βάσκος… τρομοκράτης!


olympiacos_cedevita_021112Δεύτερο διαδοχικό διπλό για τον Ολυμπιακό στη Euroleague, που πέρασε… αέρας από τη Βιτόρια, 89-72 την Κάχα Λαμποράλ!
Με ρεκόρ 4-2 και τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, οι ερυθρόλευκοι ελπίζουν ακόμα και για την 1η θέση του ομίλου.

Πρόταση-βόμβα Σγουρού για τη διαθεσιμότητα


Giannis-SgourosΜιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατέθεσε δημοσίως μια πρόταση-βόμβα προς την κυβέρνηση: Να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι πλεονασματική, το κόστος της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε για το νέο Μνημόνιο.

Εκτός Επιτροπής Συνεδρίου Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης


Andreas-Loverdos-Mixalis-XrysoxoidisΕβδομάδα επιφανειακής ηρεμίας είναι αυτή, που διανύουμε στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ, οι ρυθμοί όμως αναμένεται να αλλάξουν άρδην από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ασφαλείς πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες «αναμόχλευσης» του εσωτερικού σκηνικού.

Νέα επίθεση Καρχιμάκη στον Προβόπουλο


kahrimakis
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ασχολήθηκε και πάλι με τον… αγαπημένο του, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.
 Ο κ. Καχριμάκης σχολίασε στο facebook για τις προσλήψεις συμβούλων στην Τράπεζα, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις, έχοντας όμως λάβει παχυλά εφάπαξ.

Δαμανάκη: Κάποιοι προτάσσουν εθνικούς στόχους αντί για ευρωπαϊκούς


Damanaki_MariaΗ Μαρία Δαμανάκη υπογράμμισε την ανάγκη τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αφήσουν στην άκρη τους εθνικούς στόχους τους, στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο Νετανιάχου παίζει με τη φωτιά


Barack-Obama-Benjamin-NetanyahuΗ επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που βάζει γι’ ακόμη μια φορά τη Μέση Ανατολή στον αστερισμό του φλερτ με την πολεμική ανάφλεξη, δείχνει εύγλωττα πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο Κυβερνήτης Ρόμνεϊ είχε επικρατήσει του Προέδρου Ομπάμα.

maikΟ Μάικ Ντ’Αντόνι έπιασε και επισήμως δουλειά στους Λέικερς,καθώς προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα με την οποία ευελπιστεί πως θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή κατακτώντας το πρωτάθλημα. Ο 61χρονος τεχνικός έκανε την εμφάνισή του στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Στέιπλς Σέντερ χρησιμοποιώντας πατερίτσες, αφού προέρχεται από εγχείρηση στο γόνατο και ακόμη δεν είναι σε θέση να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια με τον Γερμανό πρόξενο

Η Μέρκελ εξόργισε τον Πούτιν


Vladimir Putin-Angela-Merkel-MoscowΤο γυναικείο συγκρότημα των “Pussy Riot”… ήταν εκεί, και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σημερινή συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με την Άνγκελα Μέρκελ στο Κρεμλίνο.