Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Επιστράτευση 75.000 εφέδρων στο Ισραήλ


israle100
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ζήτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την άδεια να προχωρήσει στην επιστράτευση 75.000 εφέδρων εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς


vranas
Απεβίωσε, σε ηλικία 62 ετών, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Ρούσσος Βρανάς, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. 

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής»


dela«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τησημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

Συνάντηση Σαμαρά- Στουρνάρα με θέμα το Eurogroup

REPORTER
stourn1Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενόψει του Eurogroup, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες, όπου είναι πιθανόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας, όπως είναι η εκταμίευση της δόσης αλλά και το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

Ο ανασχηματισμός και η… 30η Νοεμβρίου


Antonis-Samaras-orkomosiaΤο πολιτικό παρασκήνιο “βοά” ότι το Σαββατοκύριακο που ξεκινά σε λίγες ώρες θα είναι το 48ωρο του ανασχηματισμού. Με τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον  Φώτη Κουβέλη να αναμένεται, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργία, το περιεχόμενο της στρατηγικής και φυσικά η…

Ακρίτες του Πόντου. "Υλοποίηση εργαστηριακών συναντήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων»


Ο  Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των εργαστηριακών συναντήσεων (Workshops) τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων» με την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Ο τίτλος του προγράμματος που υλοποιούν «οι Ακρίτες» είναι «JOB FOR ALL- Στήριξη της απασχόλησης και καταπολέμηση διακρίσεων στον εργασιακό χώρο».

“Δωράκι” του Πούτιν σε Μέρκελ και… Siemens


Vladimir-Putin-Angela-Merkel
Με δωράκι υποδέχθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, η οποία προσγειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Μόσχα.Αυτό δεν προέρχεται ακριβώς από τον ίδιο, αλλά από τον ρωσικό σιδηρόδρομο, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμφωνία παράδοσης 695 ηλεκτροκινούμενων μηχανών τρένου από την Siemens.

Τι… δεν κυκλοφορεί αύριο, λόγω Πολυτεχνείου


Poreia-Polytexneiou
Τα μέτρα ασφαλείας για μια ακόμη φορά τεράστια εν όψει της καθιερωμένης πορείας για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μεγάλες μειώσεις στις δαπάνες υγείας


dapanes-ygeiasΣύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια  οι δαπάνες των Ευρωπαίων στον τομέα της υγείας σημείωσαν μείωση το 2010, σε σύγκριση με το 2009.

Οι… αδύναμοι «πράσινοι» κρίκοι της ΕΠΟ


FYSSAS_PROJECT
Μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ και την ανάληψη της προεδρίας από τον Γιώργο Σαρρή, ξεκινούν οι αλλαγές στα πόστα της Ομοσπονδίας αγωνιστικά και διοικητικά. Οι αλλαγές αυτές μάλιστα αναμένεται να επηρεάσουν σαφώς και τις εθνικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα.

Πονάει ο Λάζαρος, στον άξονα ο Σισοκό


sisoko123
Πρόβλημα με το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο προέκυψε στον Παναθηναϊκό ενόψει του ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Mήνυμα Παπούλια για το Πολυτεχνείο


papoulias]Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου τόνισε ότι “η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο στους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία, μια μεγάλη στιγμή η ανάκληση της οποίας προκαλεί πάντα συγκίνηση, σκέψεις, δέος” και πρόσθεσε:

Παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος


bonatsosΜια μέρα πριν από τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Οι Ιταλοί βγάζουν «κόκκινη κάρτα» στον Μόντι


monti
Το 62% των Ιταλών λέει «όχι» σε μια δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του Μάριο Μόντι, το 22% τάσσεται υπέρ και οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας SWG, που διεξήχθη για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Η ομορφιά στους δρόμους…


Panagiota-Dritseli-ParliamentΑν θα έπρεπε κανείς να διαλέξει μια θεωρητική ερμηνευτική πλατφόρμα των όσων ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, η καταλληλότερη ενδεχομένως να ήταν εκείνη της «θεωρίας του σοκ», η οποία διατυπώθηκε από τον αμερικάνο οικονομολόγο Φρίντμαν και αποκρυσταλλώθηκε από τα νεοφιλελεύθερα «παιδιά του Σικάγο».

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Ρέντη

REPORTER
astynomia-3
Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρθηκε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Ρέντη, που έγινε στις 13 Ιουνίου. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. στην υπόθεση εμπλέκονται έξι άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική δίωξη η έφεση της Εισαγγελίας για Βαξεβάνη


syr13
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την έφεση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη. Στο σχόλιό της η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πολιτική δίωξη του δημοσιογράφου.

Μικροένταση στο Πολυτεχνείο


polyΈνταση δημιουργήθηκε στο Πολυτεχνείο, όταν ο υφυπουργός Παιδείας, , Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έγινε αντιληπτός από τους φοιτητές, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του. Το θέμα πάντως δεν πήρε διαστάσεις.

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Σηφουνάκη, ύστερα από τη μήνυση Βγενόπουλου


sif
Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη.

Προειδοποίηση-σοκ από την αμερικανική πρεσβεία


american-embassy-in-AthensΑνακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων. Συγκεκριμένα αναγράφεται:

Ερώτηση Νίκου Χουντή για τις δηλώσεις Φούχτελ


Ερώτηση με σκωπτικό ύφος για τις δηλώσεις του Φούχτελ, κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Ο κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, προκάλεσε την οργή στους Έλληνες, δηλώνοντας στην Ελλάδα ότι, «3000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα».

Η «Χρυσή Αυγή» για τον κ. Ρουπακιώτη

Ο λάτρης των λαθρομεταναστών και υβριστής της Χρυσής Αυγής Ρουπακιώτης κάνει αντιπολίτευση στην συγκυβέρνηση της υποταγής, που ο ίδιος στήριξε προ ημερών. Ας τα έλεγε αυτά προ της ψήφισης των μέτρων, τότε όμως προτίμησε τις εντυπωσιακές κυβιστήσεις.


Αισιοδοξία και κλίμα συνεργασίας στη συνάντηση του Προέδρου της Δράσης με τον Γενικό Γραμματέα του ALDE


Αισιόδοξα μηνύματα στέλνει η συνάντηση που είχαν με τον Γ.Γραμματέα του ALDE κ. JacobMoroza-Rasmussen σήμερα 16 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Αντύπας Καρίπογλου, ο Γενικός Γραμματέας της Δράσης, κ. Αθανάσιος Τσιούρας και ο Κωστής Λυμπουρίδης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του ALDE κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η επίσκεψη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού φέρνει… προσωρινή ειρήνη στην Γάζα


israel-gaza-rocket_2399203bΤο Ισραήλ θα σταματήσει την επιθετική δράση του στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα στην παλαιστινιακή αυτή περιοχή ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Νίκος Χουντής για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας



  Νίκος Χουντής: «Ενώ η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει το νόμο για την ιθαγένεια πριν καν δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επικαλούμενη αντισυνταγματικότητα, δεν σπεύδει να υιοθετήσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ομόφωνα ότι οι συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων προσκρούουν στις διατάξεις του Συντάγματος»

«Χρυσή Αυγή» Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες άπορους Έλληνες


Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις βουλευτών και κομμάτων, κόβει όμως το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες άπορους συμπατριώτες μας. Αυτή η αναλγησία και η αλαζονεία της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα είναι και η αιτία της πτώσης της.

Και όμως… χρεοκοπούν και οι Γερμανοί!

REPORTER
Alemania-AachenΔεν μιλάμε βέβαια για το γερμανικό κράτος, που απέχει αρκετά από το να συναντήσει την μοίρα του ελληνικού, αλλά για την γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα Alemannia Aachen.

Χτύπησε tatoo στο πρόσωπο με τον Ρόμνεϊ και δεν το μετάνιωσε!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ 
Eric-HartsburgΕκεί που νομίζει κανείς ότι τα έχει ακούσει όλα, έρχονται τέτοια περιστατικά για να τον κάνουν να αναθεωρήσει και να σηκώσει τα χέρια ψηλά μπροστά στο μέγεθος που μπορεί να προσεγγίσει η ανθρώπινη ανοησία.

Γεωργιάδης: Στρατούλη είσαι ψεύτης, φαρισαίος και υποκριτής

REPORTER
adonis-georgiadis-580x323«Άναψε» η συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον Δημήτρη Στρατούλη με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Γερμανός πρέσβης στη Θεσσαλονίκη από συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ποια είναι η… χοντρή, που ανέφερε η Λαγκάρντ;


Christine-Lagarde-IMF-leaderΌπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Διευθύντριά του, Christine Lagarde, σχεδιάζει να παραστεί στο Eurogroup της επόμενης Τρίτης στις Βρυξέλλες και για το σκοπό αυτό διακόπτει πρόωρα την περιοδεία της στην Ασία. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε νέες, σημερινές δηλώσεις της από την Μανίλα που βρίσκεται, και αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.

Ρουπακιώτης: Εγώ θα παραμείνω υπουργός, δεν θα παριστάνω τον υπουργό


roupakiotisΟ Αντώνης Ρουπακιώτης συνεχίζει να εκφράζει ανοικτά τις διαφωνίες του με την κυβερνητική πολιτική κι αυτή τη φορά στο «στόχαστρό» του βρέθηκε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμβουλος του Σόιμπλε προαναγγέλλει “κούρεμα” του ελληνικού χρέους


Clemens-FuestΗ γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκλείσει το ενδεχόμενο του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να ξοδέψει κάποιον από τον πολύτιμο χρόνο της, για να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της.

Επειδή ο γκεμπελισμός είναι ανώτατο στάδιο του φασισμού

Επειδή ο γκεμπελισμός είναι ανώτατο στάδιο του φασισμού
16/11/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανανδρία από το να προσπαθείς να μεταθέσεις τις ευθύνες σου στους άλλους.

Επειδή δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα ενημέρωσης από την σκόπιμη διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση.

Επειδή η χρήση ενός κειμένου αντιστρέφοντας το νόημά του, αποτελεί έγκλημα παραπληροφόρησης.

Επειδή ο γκεμπελισμός είναι το ανώτατο στάδιο του φασισμού…

Γερμανία και ΔΝΤ: Το αδιέξοδο, ο συμβιβασμός, οι “λύσεις” για την Ελλάδα


Angela-Merkel-Christine-LagardeΑγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους καθώς το Ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το “κούρεμα” και στα δάνεια του επίσημου τομέα.

Νέο σύστημα στον τρόπο καταβολής των συντάξεων


ÊÏÓÌÏÓÕÑÑÏÇ ÊÁÉ ÓÇÌÅÑÁ ÓÔÏ ÃÅÍÉÊÏ ËÏÃÉÓÔÇÑÉÏ ÔÏÕ ÊÑÁÔÏÕÓ ÁÐÏ ÓÕÍÔÁÎÉÏÕ×ÏÕÓ ÔÏÕ ÄÇÌÏÓÉÏÕ  ÐÏÕ ÐÑÏÓÇËÈÁÍ ÍÁ ÊÁÔÁÈÅÓÏÕÍ ÁÉÔÇÓÅÉÓ ÃÉÁ ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÔÙÍ ÁÍÁÄÑÏÌÉÊÙÍ ÔÏÕ  ËÁÖÊÁΚαθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καταβολής των συντάξεων αλλάζει.

Ο Ζαρντίμ… ξεπέρασε τον Βαλβέρδε

REPORTER
zardim1
Την 48η θέση στη λίστα με τους καλύτερους προπονητές του κόσμου κατέχει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ την ώρα, που ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στην 64η

Επιστολή οικονομικού εισαγγελέα στον Στουρνάρα για κίνδυνο παραγραφής χρεών

REPORTER 
moneyΤον κίνδυνο να χαθούν από το Δημόσιο έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που βαρύνουν το δήμο Θεσσαλονίκης και συνδέονται με την γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης, επισημαίνει ο οικονομικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης με έγγραφή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Απίστευτο τροχαίο δυστύχημα στην Υεμένη!


Car bomb targeting troops in southern Yemen kills seven
Δεκαπέντε γυναίκες, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα ενώ κατευθύνονταν με ένα μικρό λεωφορείο σε ένα γάμο, στην επαρχία Χάτζα , μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Saba της Υεμένης.

Του Κουτρούλη ο γάμος

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ

Σ΄ αυτά τα πράγματα δεν έχει «ναι, μεν, αλλά». Η θέση των κομμάτων για τη χρήση βίας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεκτόν και το «δέρνω με καδρόνια αλλά απεχθάνομαι τις σιδηρογροθιές». Ακόμη κι αυτό είναι εντιμότερο από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που τις μονές μέρες παριστάνουν τα παιδιά των λουλουδιών και τις ζυγές διακόπτες γιαουρτώνουν όποιον δεν τους αρέσει.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας στο Γραφείο Προϋπολογισμού


ΛιαργκόβαςΟ καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας είναι ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για τους συνταξιούχους


συνταξιούχοιΈως την προσεχή Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, μπορούν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ να δηλώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, καθώς τότε λήγει η προθεσμία για όσους συνταξιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν έχουν προσκομίσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για την συμπλήρωσή τους.

Το δράμα του Τζιχάντ Μισαράουι


μμεΑπαρηγόρητος και κλαίγοντας γοερά, ο δημοσιογράφος του αραβικού BBC Τζιχάντ Μισαράουι, βγήκε από το νοσοκομείο της Γάζας με το άψυχο κορμάκι του μόλις 11 μηνών γιού του που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών.