Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες του ΕΚΘ κατά του πρύτανη του ΑΠΘ


Εντολή να γίνει προκαταρκτική έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, με βάση τις καταγγελίες που έκανε χθες, σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης...

Σειρήνες πολέμου στο Τελ Αβίβ…


Tel-Aviv-NightΠυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση, πριν από λίγη ώρα ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβί Ήταν η πρώτη φορά από το 1991 και τον πόλεμο του Κόλπου που ήχησαν οι σειρήνες στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

Παρέμβαση Μέρκελ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


"Η βία δεν είναι μέσο αντιπαράθεσης" είπε η γερμανίδα καγκελάριος προσθέτοντας πως είναι αυτονόητη η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας. "Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης", είπε η 'Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο σημερινό επεισόδιο που συνέβη κατά την διάρκεια συνάντησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η «Δράση» όπου ανακοίνωσε την Διοργάνωση Ανοικτού Συνεδρίου


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Δράση, κατά την οποία ανακοίνωσε την διοργάνωση Ανοικτού Συνεδρίου στις 1 & 2 Δεκεμβρίου.
Στόχος του συνεδρίου είναι η συνένωση όλων όσων πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην δημοκρατία και στο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και των επομένων γενεών να ζήσουν σε μια ανοικτή και ευημερούσα κοινωνία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας υπεύθυνος φιλοευρωπαϊκός και μεταρρυθμιστικός πολιτικός φορέας.

Νομική στήριξη σε όσους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα προσφέρει ο δήμος Αθηναίων



 Εργαζόμενοι και παρατάξεις ζήτησαν να αναλάβει ο δήμαρχος την πολιτική ευθύνη και να μη σταλούν διαπιστωτικές πράξεις
«Ο δήμος Αθηναίων δεν έχει εκπονήσει κατάλογο υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, ούτε έχει δώσει κανέναν κατάλογο πουθενά» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μιλώντας το Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων προσθέτοντας ότι υπήρξε μια συστηματική προσπάθεια να προσβληθεί ο ίδιος προσωπικά και η παράταξή του, με τη φημολογία που κυκλοφορούσε τόσες ημέρες. «Δεν είμαι ο καταδότης που δείχνει με το δάκτυλο» είπε εμφατικά ο δήμαρχος Αθηναίων αποσαφηνίζοντας τη θέση του στο θέμα των αποχωρήσεων.

STOP σε δύο εγκληματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης - 8 συλλήψεις - Είχαν ρημάξει τη Β. Ελλάδα στις κλοπές


Οι δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, εμπλέκονται σε πλήθος διακεκριμένων κλοπών ,με κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το μπουκάλι με το σημείωμα ταξίδευε στους ωκεανούς επι 76 χρονια!


Το μπουκάλι βρέθηκε απο έναν άνδρα στη Νέα Ζηλανδία και το σημείωμα είχε ημερομηνία 17 Μαρτίου 1936.Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία βρήκε ένα μπουκάλι που περιείχε σημείωμα το οποίο προφανώς είχε ριχτεί στη θάλασσα από πλοίο πριν από 76 χρόνια, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Απετράπη (και τυπικά) η αυριανή “χρεοκοπία” της Ελλάδας


greek-defaultΗ Ελλάδα κατάφερε να μαζέψει και τα τελευταία χρήματα που χρειαζόταν για να αποτρέψει την χρεοκοπία λόγω ωρίμανσης ομολόγων ύψους 5 δισ. ευρώ στις 16 Νοεμβρίου. Στα 4,1 δισ. ευρώ που συνέλεξε κατά την δημοπρασία της προηγούμενης Τρίτης,

Φωτοβολταϊκά: η Κίνα προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά της Ελλάδας




Κορυφώνεται ο εμπορικός πόλεμος Κίνας και Ευρωπαϊκής για τα φωτοβολταϊκά.
Σήμερα η ΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της να ξεκινήσει έρευνα για τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλιακών πάνελ, αλλά και για τις καταγγελίες περί ντάμπινγκ στις πωλήσεις φωτοβολταϊκών (αθέμιτη εμπορική πρακτική κατά την οποία το προϊόν εξάγεται και πωλείται κάτω του κόστους).

«Αντίο» στον καφέ λόγω κλιματικής αλλαγής




Οι αυξανόμενες θερμοκρασίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσαν να εξαφανίσουν σε 70 χρόνια τον αραβικό καφέ, δυσχεραίνοντας τον ανεφοδιασμό ενός από τα βασικότερα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.
Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της μελέτης που διεξήγαγαν ερευνητές από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με επιστήμονες από τηνΑιθιοπία.

Η βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α


Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου παραβρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ όπου  διεξάγεται η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση δημάρχων παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας Καγκελαρίου, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, καθώς και στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν πιέσεων των εργαζομένων.

Αύξηση-σοκ στους Έλληνες μετανάστες προς τη Γερμανία


Greeks-immigrationΗ οικονομική κρίση έφερε ανεργία και η ανεργία φέρνει… μετανάστευση. Κατά σχεδόν 80% αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία,  το πρώτο εξάμηνο του 2012 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Αλκοόλ και εγκυμοσύνη: Μια αταίριαστη σχέση

ΧΡΥΣΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ 
babyΤο αλκοόλ μόνο καλό δεν κάνει στον οργανισμό μας και πόσο μάλλον σε μία γυναίκα που ετοιμάζεται να γίνει μανούλα. Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα αποδεικνύεται πως ,οι έγκυες γυναίκες που πίνουν έστω και λίγες ποσότητες αλκοόλ, όπως ένα έως δύο ποτήρια κρασί την εβδομάδα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, διακινδυνεύουν να επιφέρουν τη μείωση του δείκτη νοημοσύνης του παιδιού τους,

Απογοητευτικές δηλώσεις Ρεν για την Ελλάδα


Olli-Rehn-about-GreeceΣύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Olli Rehn, που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η λύση για το ελληνικό χρέος θα αποτελείται από μείγμα μέτρων, αλλά όχι αλλαγή στο αρχικό κεφάλαιο που χρωστάει η Ελλάδα.

Πρεμιέρα για Ρότσα, δεν πήγε Παιανία ο Φερέιρα


rotsa_559162306Εποχή Χουάν Ραμόν Ρότσα ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό, καθώς το πρωί της Πέμπτης (15/11) ο Αργεντινός τεχνικός προπόνηση για πρώτη φορά τους «πράσινους» και προσπάθησε να τους ανεβάσει την ψυχολογία. Δεν εμφανίστηκε στην Παιανία ο Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Αυτοπυρπολήθηκε 14χρονος Θιβετιανός


Ένας 14χρονος Θιβετανός αυτοπυρπολήθηκε στη βορειοδυτική Κίνα, λίγο μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Σι Τζινπίνγκ ως πρώτου στην ιεραρχία του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, ο Καρπόνγκια αυτοπυρπολήθηκε, στο Γκάρτσε, στην περιφέρεια Τονγκρέν της επαρχίας Τσινγκχάι, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κωλυσιεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανακοίνωση νέων ανώτατων ορίων υπολειμμάτων γλυφοσάτης. Επικίνδυνο το Roundup.

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Ενώ η Κομισιόν παραδέχεται αυτό που είναι πλέον κοινός τόπος, ότι δηλαδή το ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρίας Monsanto, και η δραστική του ουσία γλυφοσάτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, κωλυσιεργεί την ανακοίνωση νέων ανώτατων ορίων υπολειμμάτων γλυφοσάτης, όπως έχει δεσμευθεί εδώ και πολύ καιρό.

ΔΑΚΕ Ι.Τ ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΗΦΑΓΕΣ ΑΓΟΡΕΣ & ΤΟΝ κ. ΦΟΥΧΤΕΛ;


Από την ημέρα της ένταξης της χώρας μας στον μηχανισμό ‘’στήριξης’’ και την ‘’βοήθεια’’ των ‘’εταίρων’’ μας, η Ελληνική κοινωνία βιώνει το πιο σκληρό πρόσωπο του αυταρχισμού, της αδικίας και της διάλυσης.
 Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ξεπερνούν το 1.5 εκατομμύριο…

Spiegel: Προς λύση-μπάλωμα για το ελληνικό πρόβλημα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Angela Merkel,-Antonis SamarasΝα τα «κουτσοκαταφέρουν» προσπαθούν οι «σωτήρες» της Ελλάδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Spiegel-online”. Αυτό σημαίνει ότι επί του παρόντος αναζητούν μια νέα ενδιάμεση λύση, απωθώντας μια συνολικότερη σε βάθος χρόνου.

Σπάει τα ρεκόρ το πρόστιμο στη BP για τον Κόλπο του Μεξικού


BP-Mexico-oilΗ BP αναμένεται να καταβάλει πρόστιμο μαμούθ  για τις ευθύνες της, για την έκρηξη της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, μετά από συμφωνία με τις αμερικάνικες αρχές και  πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα από το αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες αυτές.

Το ΙΚΑ προχωρεί σε 500 απολύσεις


apolyseis
Απολύσεις 500 εργαζομένων αναμένεται να κάνει το ΙΚΑ, βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας κρίνοντας ότι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική.

«Χρυσή Αυγή» Διαγραφή του παράνομου χρέους η λύση για την οικονομία μας

Τα τοκογλυφικά δάνεια που μας χορηγεί η τρόικα δε λύνουν, αλλά επιτείνουν το ελληνικό πρόβλημα. Η συγκυβέρνηση της υποταγής αρνείται να απαιτήσει τη διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους, παρ' ότι αυτή είναι η μοναδική λύση για την ελληνική οικονομία.

Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη ΔΕΘ για τον… Φούχτελ



epeisodia-POE-OTA
Ένταση και συγκρούσεις από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, και ειδικότερα στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εντόπισαν ένα σημείο στον χώρο που…

Αυτοπυροβολήθηκε 20χρονη άνεργη


20xroni-aytopyrovolismos
Η κρίση, η φτώχεια και η ανεργία καταλήγουν σε… αυτοκτονία! Αυτή είναι η πραγματικότητα  του 2012 καθώς καθημερινά ακούμε για μία ακόμη αυτοκτονία.

«Χρυσή Αυγή» Οι νεκροί της “γενιάς του Πολυτεχνείου”

Νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της "γενιάς του Πολυτεχνείου". Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου.


Αγριο ξύλο στο Πολυτεχνείο μεταξύ φοιτητών και κουκουλοφόρων - Δύο τραυματίες - VIDEO


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νωρίτερα  μέλη της ΠΑΣΠ, περίπου 200 άτομα, έκαναν πορεία από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ προς το Πολυτεχνείο. Εξω από την πύλη του Πολυτεχνείου η κατάσταση ξέφυγε  όταν περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους ΠΑΣΠΙΤΕΣ με γκλομπ με αποτέλεσμα να τους απωθήσουν.

Θα καταργηθούν και αυτά με ένα άρθρο;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υποθέτω ότι όλοι συμφωνούμε πως δεν χρεοκοπήσαμε τυχαία.

Το πρόβλημα είναι πως όταν αρχίζουμε να απαριθμούμε τους λόγους που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, προτιμούμε να αναφερόμαστε μόνο σ’ αυτούς που μας βολεύουν – για  την ακρίβεια σ’ αυτούς που… δεν μας ξεβολεύουν.

Καταφέραμε δηλαδή και σ’ αυτό να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα:

Οι μεν υποστηρίζουν πως για όλα φταίνε τα σκάνδαλα και οι μίζες – και επομένως όλα τα άλλα ήσαν καλά καμωμένα.

«Χρυσή Αυγή» Άμεση κατάργηση του λαθρονόμου Ραγκούση

Ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός και πρέπει να καταργηθεί τώρα. Η Νέα Δημοκρατία να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι Πασοκο-Συριζαίοι να πάρουν όσους λαθρομετανάστες επιθυμούν σπίτια τους.

Εργαζόμενοι προπηλάκισαν γερμανική αντιπροσωπεία στη ΔΕΘ


Ενταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από το κτήριο «Νικόλαος Γερμανός» της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η 3η ελληνογερμανική συνέλευση. Ομάδα εργαζομένων, που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το κτήριο, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και προπηλάκισαν τον Γερμανό πρόξενο, καθώς και μέλη της αντιπροσωπείας.

Ληστές «ρήμαζαν» σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα

Συνολικά 24 διαρρήξεις σε οικίες στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη και στη Βέροια εξιχνίασε η αστυνομία με τη σύλληψη τριών ατόμων και αναζητά τρεις ακόμη συνεργούς τους. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει και 11 πινακίδες οχημάτων τις οποίες τοποθετήσουν σε δικά τους αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς τους όταν διέπρατταν τις ληστείες.

Αυτοτελής φορολόγηση για ιδιοκτήτες ακινήτων


aytotelis-forologisi-enoikia
Αυτοτελή φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για τα έσοδα που προέρχονται από ενοικιάσεις ακινήτων φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Πλέον δεν θα προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις και δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Τι σημαίνει για τον πλανήτη η αλλαγή ηγεσίας στην Κίνα (video)


Xi JinpingΜετά από δέκα χρόνια, ο “κόκκινος δράκος” αλλάζει ηγεσία, και όπως είναι εύλογο ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στην Κίνα. Εκεί όπου, ο Ξι Τζινπίνγκ είναι και επισήμως από σήμερα ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, διαδεχόμενος τον Χου Ζιντάο.

Παρέμβαση Ρουπακιώτη για τις καταγγελίες Αραβαντινού


Antonis-Roupakiotis
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παρενέβη στην υπόθεση που αποκαλύφτηκε χθες, με τις καταγγελίες του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού ο οποίος έκανε λόγο για “κρατούμενους VIP”, που απολαμβάνουν προνόμια ακόμη και μέσα στο κελί τους.

Τα “μηδενικά επιτόκια” ξεκλειδώνουν το νέο “κούρεμα”


Wolfgang-Schaeuble-Angela-Merkel
Ακόμη και μηδενικά επιτόκια προς την Ελλάδα συζητά η Γερμανία προκειμένου να αποφύγει το κούρεμα στα δάνεια του επίσημου τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική πλευρά, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εμφανίζεται πρόθυμο να δανείζει με μηδενικά επιτόκια την Ελλάδα, ώστε να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης δανεισμού, ενώ παράλληλα, συζητά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει τα κέρδη από τα δάνεια που έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και εκτιμώνται σε 1 δισ. ευρώ ετησίως.

“Οι πολιτικοί είναι οι καλύτεροι ρεπόρτερ των εφημερίδων”



kourtakisΌταν ξεκινούσε το ταξίδι από την Κρήτη στην Αθήνα, προφανώς και δεν περίμενε ότι μέσα σε μερικά χρόνια θα κατάφερνε να καρφιτσώσει τα “γαλόνια” του εκδότη, και μάλιστα μιας πετυχημένης εβδομαδιαίας εφημερίδας, δίπλα σε εκείνα του μάχιμου ρεπόρτερ.

Στον “αέρα” η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων


Antonis-ManitakisΗ μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στο δημόσιο, με αφορμή την εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, που σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις μέσα στον επόμενο χρόνο, φαίνεται ότι αποτελεί απλώς τον πρόλογο όσων θα ακολουθήσουν.

Τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτών


Θύματα της κρίσης θα είναι και οι Έλληνες στρατιώτες καθώς έρχονται περικοπές και στις δωρεάν μετακινήσεις που είχαν οι στρατιώτες. Η κατάσταση επιβίβασης περιορίζεται σε μία από δύο που ήταν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα όσοι υπηρετούν στον Έβρο, στα νησιά ή σε άλλες παραμεθόριες περιοχές να μην μπορούν να επωφεληθούν από την άδεια που δικαιούνται και να επιστρέψουν για λίγες ημέρες σπίτι τους.

Τα “μηδενικά επιτόκια” ξεκλειδώνουν το νέο “κούρεμα”


Wolfgang-Schaeuble-Angela-MerkelΑκόμη και μηδενικά επιτόκια προς την Ελλάδα συζητά η Γερμανία προκειμένου να αποφύγει το κούρεμα στα δάνεια του επίσημου τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική πλευρά, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εμφανίζεται πρόθυμο να δανείζει με μηδενικά επιτόκια την Ελλάδα, ώστε να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης δανεισμού, ενώ παράλληλα, συζητά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει τα κέρδη από τα δάνεια που έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και εκτιμώνται σε 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Σαμαράς: Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη


Antonis-Samaras-Jose-Barroso
Στη Μάλτα θα βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση την οποία πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο “Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη-Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση”.

Σάντος: Έχει μέταλλο αυτή η ομάδα


santos2Απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά το νικηφόρο φιλικό με την Ιρλανδία, τονίζοντας ότι η Εθνική ομάδα απέδειξε για ακόμη μία φορά το μέταλλο και τον χαρακτήρα που έχει.

Δεν χάνει ούτε στα φιλικά…


hellas2Ούτε για… πλάκα δεν χάνει η Εθνική του Σάντος. Στην τελευταία της εμφάνιση για το 2012 και χωρίς να θέλξει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, σε ένα φιλικό με πολλά νεύρα.

Συγκαλείται ο Αραβικός Σύνδεσμος για τις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα


arabianΟι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν το Σάββατο στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο για να συζητήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Άχμεντ μπιν Χίλι στο Reuters.

Κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού στο νοσοκομείο ύστερα από συμπλοκή


alikarna
Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε απόψε στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλοδαποί κρατούμενοι είχαν έναν άγριο καυγά μεταξύ τους που κατέληξε σε συμπλοκή, με αποτέλεσμα ένας 40χρονος Σύρος να ξυλοκοπηθεί και να τραυματιστεί.

«Πάλεψε με την παράγκα ο Φερέιρα»

REPORTER
fereira100Παρελθόν και με τη βούλα αποτελεί ο Πορτογάλος τεχνικός από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αναλαμβάνει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Για παραίτηση του Φερέιρα κάνει λόγο η ανακοίνωση.