Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Η δόση θα εκταμιευτεί κανονικά


“Η δόση του δανείου θα εκταμιευτεί κανονικά”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου είχε σήμερα σειρά σημαντικών επαφών με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμη πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα”, πρόσθεσε με νόημα ο Πρωθυπουργός.
Αναλυτικά, δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

Πλοία με φυσικό αέριο;

REPORTER
Σε μια πολύ σημαντική από κοινού έρευνα προχωρούν Ελλάδα και Κίνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι εφικτή η χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου ως εναλλακτικού τύπου καυσίμου κίνησης των πλοίων.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους ελέγχους της Χρυσής Αυγής


Σε παρέμβαση προχώρησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, έπειτα από τα δημοσιεύματα στον Τύπο που ήθελαν μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν τις τελευταίες μέρες σε ελέγχους στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν γίνεται επικόλληση του ειδικού σήματος που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητα της γείτονας χώρας όταν αυτά εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος.

Συνάντηση ΑΔΕΔΥ με Μεϊμαράκη

REPORTER 
Με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, σε περιθώριο της διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα σήμερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης.

Αύριο η συνάντηση ΣΕΕΝ-ΠΝΟ


pnoΑύριο θα πραγματοποιηθεί η καθοριστική νέα συνάντηση ανάμεσα στα προεδρεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με θέμα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης Εργασίας. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί, με την ΠΝΟ να έχει θέσει θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, που είναι η ίδια από το 2010, αλλά και για τις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου, που είναι από το 2011.

Κανονικά αύριο τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς



tram
Κανονικά θα κινηθούν την Τετάρτη Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, παρά το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά θα πάρουν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια,

Δεν έχουν απογραφεί 12.788 συνταξιούχοι



Σχεδόν 13.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί ακόμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ. Συνολικά 12.788, δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν προσήλθαν για να απογραφούν έως τη λήξη της φυσικής απογραφής, στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Σόιμπλε επιβεβαίωσε την εφάπαξ δόση των 44 δισ. ευρώ!



Όπως μεταδίδει το πρακτορείο “Reuters”, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και ζυμώσεις για να δοθεί στην Ελλάδα εφάπαξ η δόση-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αποτελέσει μια μεγάλη πολιτική νίκη για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Διανομή τροφίμων σε χιλιάδες Έλληνες στην πλατεία Αττικής από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Από πολύ νωρίς, μία ώρα πριν ξεκινήσει η μαζική διανομή τροφίμων από την Χρυσή Αυγή, η πλατεία Αττικής κατακλύστηκε από πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές. Χιλιάδες Έλληνες προμηθεύτηκαν τρόφιμα από την πρώτη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής απέναντι στα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό που οδηγούν στην φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Πτώχευσε η “Frankfurter Rundschau”


Η κρίση “χτύπησε” την πόρτα και της “Frankfurter Rundschau”. Η γερμανική εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στην κεντροαριστερά και ιδρύθηκε το 1945, κήρυξε πτώχευση σε δικαστήριο της Φρανκφούρτης.

Εισαγγελική έρευνα για τα Apache



Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθήνας Παναγιώτα Φάκου για την αγορά 12 ελικοπτέρων τύπου Apache, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Φλώρινα. Παραλίγο σύγκρουση τρένου με ελκυστήρα



Η αμαξοστοιχία ιντερσίτι που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα –Θεσσαλονίκη λίγο έλειψε να συγκρουστεί με γεωργικό ελκυστήρα σε αφύλακτη διάβαση λίγο έξω από την Φλώρινα.
Περισσότερα πατήστε εδώ

Μεγάλη πτώση του “οικονομικού συναισθήματος” στη Γερμανία


Στο χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2010 έπεσε ο δείκτης ZEW, που καταγράφει το «οικονομικό συναίσθημα» στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, αφού βρέθηκε στις -15,7 μονάδες από τις – 11,5 της προηγούμενης μέτρησης.

«Πάνω από 44 δισ. ευρώ η δόση της Ελλάδας»


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild (αυριανή έκδοση), η επικείμενη δόση που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι εφάπαξ και θα ανέρχεται σε πάνω από 44 δισ. ευρώ. Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Το χρηματοδοτικό αυτό πακέτο θα αποτελείται, σύμφωνα πάντα με την Bild, από τα 31,3 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην δόση του β’ τριμήνου που ακόμα δεν εκταμιεύθηκε, στα οποία θα προστεθούν 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο.

«Χρυσή Αυγή» «Καταδικαστέα η ανθελληνική προπαγάνδα σε πεντάχρονα Ελληνόπουλα»

Είναι θλιβερό εκπαιδευτικοί να αναρτούν ιταλικές και αλβανικές σημαίες σε νηπιαγωγείο, την ημέρα που η Ελλάς εορτάζει το "ΟΧΙ" και τη νίκη ενάντια σε Ιταλούς και Αλβανούς. Τέτοιου είδους ανιστόρητη και ανθελληνική προπαγάνδα σε Ελληνόπουλα πέντε ετών είναι καταδικαστέα από όλους.


Πως να πάρουμε “διαζύγιο”… από την αϋπνία


Αν αναζητήσετε σε βιβλία ή στο διαδίκτυο πηγές ενημέρωσης σχετικά με το φαινόμενο της αϋπνίας, θα εκπλαγείτε από την ποσότητα των δημοσιευμάτων που θα προκύψει.
Ο ύπνος είναι ο τρόπος συμπεριφοράς με τον οποίο ο οργανισμός ικανοποιεί την ανάγκη για ανάπαυση ή πιο ειδικά την ανάγκη να κοιμηθεί.

Η έκθεση της τρόικας: Μεταξύ ταινίας… τρόμου και επιστημονικής φαντασίας


Η διετής παράταση στην εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος και οι διαφωνίες στους κόλπους της τρόικας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προκάλεσαν σήμερα τις αντιδράσεις σημαινόντων στελεχών του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

Τσίπρας: Υποστηρίζω αυτό που λέει κι ο Ομπάμα!



Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο «αποτυχημένο μνημόνιο», στις κοινές ιδέες που έχει με τον Ομπάμα, ενώ έκανε κάλεσμα για επενδύσεις, λίγες ημέρες μετά τα όσα είχε δηλώσει σε γερμανικό ΜΜΕ ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανούσε τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Αντλήθηκαν 4,062 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ελληνικών ομολόγων



Στη δημοπρασία που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, η Ελλάδα πούλησε βραχυπρόθεσμα ομόλογα αξίας 4,062 δισ. ευρώ διάρκειας ενός (επιτόκιο 3,95%) και τριών μηνών (επιτόκιο 4,2%) αντίστοιχα.

Δικαστικό μπλόκο στα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής


Του Παναγιώτη Στάθη

Σε συνολικό «πόλεμο» κατά των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής προχωρεί το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού λίγες μέρες μετά τις βολές που εξαπέλυσε περί σκανδαλώδους «εξαίρεσης» των συνταξιούχων της Βουλής ο γενικός Επίτροπος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Διον. Λασκαράτος προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη, όσο και σπάνια παρέμβαση. 

Ποιες αλλαγές έρχονται στη φορολογία



Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φέρνει στη ζωή μας το νέο Μνημόνιο, όπως μπορεί κανείς να εντοπίσει στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου κειμένου μέτρων που ψήφισε η Βουλή, μετά την απαίτηση των εταίρων ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση που προβλέπεται στο δάνειο προς την Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έρχονται είναι μεταξύ άλλων:

Ο Μπίστης δείχνει την πόρτα της εξόδου σε Μουτσινά και Βουδούρη



Να αποχωρήσουν από τη ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, όπως είχε πράξει ο ίδιος σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Μπίστης, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

“Οι Ελληνίδες δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα γέννας”


Συνέντευξη του Νικήτα Κανάκη, Προέδρου του δικτύου «Γιατροί του κόσμου», φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», με θέμα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Λίστα με εργαζόμενους επιβάλλει στους επιχειρηματίες η Χρυσή Αυγή!

REPORTER
Προσθήκη λεζάντας
Πολλές επισκέψεις σε επιχειρηματίες που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες» τέσσερα μέλη της ομάδας «Δουλειά στους Έλληνες» της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας για να πουν… δύο κουβέντες με τον ιδιοκτήτη.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού… αποχαιρετούν τον Φερέιρα


REPORTER
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που επιθυμούν την αποχώρηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον πάγκο της ομάδας ολοένα και αυξάνονται, ενώ κάποιοι από αυτούς άνοιξαν και σελίδα στο facebook με τίτλο “Adeus Zesualdo”.

Οι μετανάστες και οι βανδαλισμοί σε εικόνες



Μετανάστες έκαψαν και κατέστρεψαν εικόνες και άλλα χριστιανικά σύμβολα στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, σε σπίτι υπό κατεδάφιση. Οι κάτοικοι της περιοχής οργισμένοι κάνουν λόγο για προσβολή των συμβόλων του χριστιανισμού, για απίστευτη θρασύτητα και μάλιστα εντελώς απρόκλητα.

Πρόβλεψη-σοκ: 15 (ακόμη) δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα


Οι Έλληνες, που ξύπνησαν με την αγαλλίαση των αποτελεσμάτων του χθεσινού άκαρπου Eurogroup, λαμβάνουν μια ακόμα ένεση αισιοδοξίας από επίσημα χείλη. Αυτή την φορά, ο φορέας των καλών ειδήσεων ονομάζεται Luc Frieden και είναι ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Αναχώρηση της Εθνικής για Ιρλανδία


san2Δείτε πλάνα από την άφιξη της Εθνικής ομάδας στο «Ελ. Βενιζέλος». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχώρησε για το Δουβλίνο, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία σε φιλικό αγώνα.  


Το “κούρεμα” που βλέπει η κυβέρνηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ 
Θετικός είναι ο απολογισμός της εβδομάδας που πέρασε με τις κρίσιμες ψηφοφοριες στη Βουλή σύμφωνα με την αποτίμηση που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν πως κατάφεραν να πιάσουν τους τρεις στόχους που είχαν θέσει: Να περάσει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα αλλά και ο προϋπολογισμός από το Κοινοβούλιο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, να παραμείνει σταθερή η κυβερνητική συνοχή και να υπάρξουν περιορισμένες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο «Ιός των Πειρατικών Windows» κλειδώνει PC και απαιτεί λύτρα


Πλαστό το τελεσίγραφο του FBI

Ένας ιός που βασίζεται στα υψηλά ποσοστά χρήσης αντιγράφων των Windows κάνει τον γύρο των υπολογιστών απαιτώντας άμεσα λύτρα 100 ευρώ από τους «πειρατές». Ο ιός Windows Antipiracy έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Ιού της Αστυνομίας και τον Οκτώβριο 2012 έπληξε συστήματα στην γειτονική Ιταλία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχελογιαννάκης


Ο Μιχελογιαννάκης θα ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του.
Ο βουλευτής πριν ανακοινώσει τη συνεργασία του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έντοκα γραμμάτια: Επειδή τα λεφτά δεν κόβονται από τον τοίχο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή τα προπαγανδιστικά τρυκ του λόμπι της δραχμής δεν έχουν τέλος – βρίσκοντας ευήκοα ώτα και κρύβοντας την πραγματικότητα, ενημερώνω πως σήμερα το υπουργείο των Οικονομικών προχωρά σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, διάρκειας ενός και τριών μηνών, συνολικού ύψους 3,125 δις ευρώ.

Το πρώτο, ύψους 2,125 δις ευρώ θα λήξει στις 14 Δεκεμβρίου 2012 (δηλαδή σε έναν μήνα, για να μην ξεχνιόμαστε) και το άλλο, ύψους 1 δις, στις 15 Φεβρουαρίου 2013.

“Υπάρχουν ακόμη λίγα προαπαιτούμενα για την Ελλάδα”



Το  Eurogroup ενέκρινε απόψε τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας για την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασικών του αποψινού Eurogroup.

Τι μεταδίδει το Reuters για το Eurogroup



Σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες του Reuters από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η τρόικα έχει συμφωνήσει ότι, όπως βαίνουν τα πράγματα, το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται το 2020 στο 144% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2013 στα επίπεδα του 190%.

«Όχι» Μπουτάρη στη λίστα με ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα



Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μη στείλει λίστα στην κεντρική διοίκηση με ονόματα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
 «Πρέπει να αντιληφτεί η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα ότι τέτοιου είδους μέτρα αποκεφαλίζουν την ήδη ευνουχισμένη τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο “οδικός χάρτης” Σαμαρά προς τους υπουργούς


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ
Αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την καταβολή της επόμενης δόσης δηλώνει ο  Πρωθυπουργός ο οποίος και αναμένει την κατάληξη των διαβουλεύσεων που διεξάγονται στο εξωτερικό.

Φέκτερ: Ψάχνουμε ένα… ειδικό μείγμα για την Ελλάδα

REPORTER 
Ως «πάρα πολύ δύσκολες» χαρακτήρισε τις σημερινές διαπραγματεύσεις του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, για την Ελλάδα, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ.
Όπως τόνισε γίνεται μια προσπάθεια για να βρεθεί ένα «μείγμα» δυνατοτήτων το οποίο θα αντέχουν και θα αποδέχονται οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

IIF: Η καθυστέρηση της δόσης στην Ελλάδα δημιουργεί κινδύνους

REPORTER
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Χανγκ Τραν, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Reuters, πως όσο αργεί η έγκριση της δόσης στην Ελλάδα, τόσο θα υφίσταται μεγαλύτερη ζημιά η οικονομία της χώρας.

Ουάσινγκτον και Βερολίνο εξελέγησαν στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα



Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Ιρλανδία εξελέγησαν σήμερα στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μετά από μια ψηφοφορία που αμφισβητήθηκε ευρέως.

Ο Σαμαράς προανήγγειλε συμψηφισμό χρεών δημοσίου με ιδιώτες

REPORTER
Στο υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Μια μέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη “φωλιά” της διαμόρφωσης συνθηκών εξόδου από την κρίση, και είχε πολύωρη σύσκεψη με τον Κωστή Χατζηδάκη και συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να μπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του στρατηγικού πλασίου βάσει του οποίου θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.