Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Λάρισα: Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε άνεργη με δάνεια 350.000 ευρώ


Την απόφαση υπέρ άνεργης δανειολήπτριας εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Κισσάβου του Ν. Λάρισας, το οποίο και αποφάσισε την αναστολή χρεών και μηδενική καταβολή δόσεων για ένα χρόνο, χωρίς μάλιστα να λάβει υπόψη ούτε την πρώτη κατοικία ούτε τα έσοδα του συζύγου της!

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας μας υποδέχεται



Από τις 15 Νοεμβρίου και για δέκα μέρες, θα διεξαχθεί το επετειακό 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τον κινηματογράφο Τιτάνια. Τα επίσημα εγκαίνια του θεσμού θα γίνουν στο «Άστυ» με την πολλά υποσχόμενη “Anna Karenina”  του Joe Wright. Στον ομώνυμο, πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι άλλη από την αγαπημένη του σκηνοθέτη Keira Knightley.

Με τον Μάριο Μόντι συναντήθηκε ο Κεδίκογλου


Συνάντηση με τον Ιταλό Πρόεδρο Μάριο Μόντι είχε στο περιθώριο του Ευρωμεσογειακού φόρουμ που διεξάγεται στο Μιλάνο ο Σϊμος Κεδίκογλου. Ο κ. Μόντι τόνισε στον Ελληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο πως στηρίζει την Ελλάδα με κάθε τρόπο και πως ανυπομονεί να επισκεφθεί την Αθήνα μετά και την πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς.

“Καμπανάκι” Ντόρας προς την Ευρώπη

REPORTER | 
Μήνυμα προς τους εταίρους μας να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας πως η Αθήνα έχει τηρήσει όσα έχει επιβάλει η συμφωνία ” Στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, γι’ αυτό ειλικρινώς ελπίζω οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να τηρήσουν τα δικά τους υπεσχημένα, ψηφίζοντας και συμφωνώντας το συντομότερο δυνατόν να μας δώσουν τη δόση.

Απάντηση με υπαινιγμούς του Γιώργου Παπανδρέου στον Σημίτη


Σε ήπιους τόνους, χωρίς, όμως, να αποφεύγει τους υπαινιγμούς, απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Κώστα Σημίτη.

Λαγκάρντ: Ήρθε η ώρα οι πιστωτές να πράξουν τα δέοντα για την Ελλάδα



«Είμαστε υπέρ μια πραγματικής λύσης και όχι μιας ταχείας λύσης για την Ελλάδα», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά την προσέλευσή της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

H Γαλλία πιέζει για θετική απόφαση του Eurogroup


Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Pierre Moscovici πιέζει για θετική έκβαση των συνομιλιών κατά την σύνοδο του Eurogroup που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες και, προσερχόμενος σε αυτήν, έσπευσε να το τονίσει με τις δηλώσεις του: «Ελπίζω, ότι μπορούμε σήμερα να βρούμε πολιτική λύση, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το ελληνικό πρόγραμμα …

Σόιμπλε: Πρέπει να δούμε τι έκανε η Ελλάδα



Συγκρατημένος εμφανίσθηκε, ως συνήθως, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στην Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Δήλωσε λοιπόν: «Πρώτα θα πρέπει να δει κανείς, τι έκανε η Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε εμπεριστατωμένοι». Ταυτόχρονα θύμισε την ανάγκη να περάσουν οι όποιες αποφάσεις από τα εθνικά κοινοβούλια. «Τηρούμε τους νόμους», είπε σχετικά.

Έτοιμοι για την ευκαιρία οι… νέοι



Κώστας Σταφυλίδης, Παναγιώτης Ταχτσίδης και Κώστας Περιστερίδης, δήλωσαν πανευτυχείς για την παρθενική κλήση τους στην Εθνική ομάδα και εμφανίστηκαν έτοιμοι να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που τους δίνει ο Φερνάντο Σάντος.

Ίντερνετ στο διάστημα!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το "διαπλανητικό διαδίκτυο" χρησιμοποίησε αστροναύτης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να δώσει εντολές σε ένα ρομπότ που βρισκόταν στη Γη.Η πειραματική τεχνολογία του διαπλανητικού ιντερνέτ, που ονομάζεται Πρωτόκολλο Disruption - Tolerant Networking (DTN), θεωρείται ένας από τους πιθανούς μελλοντικούς τρόπους επικοινωνίας με αστροναύτες στον Άρη.

Μέρκελ: Σεβόμαστε τις προσπάθειες των Ελλήνων



Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μετέφερε σήμερα το μεσημέρι τη θετική ανταπόκριση της Καγκελαρίου Angela Merkel στη χθεσινοβραδινή υπερψήφιση του προϋπολογισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο:

Αγαπάμε όπερα. Και την “όπερα δωματίου”



Μια «όπερα δωματίου» γύρω από την αναζήτηση του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τον εικαστικό και σκηνοθέτη William Kentridge. Με την παράσταση “Refuse the Hour”, θα μας μιλήσει για το μύθο του Περσέα, τον Αϊνστάιν, το χωροχρόνο και τις μαύρες τρύπες.

ΑΔΕΔΥ: θα αγωνιστούμε για να μην γίνει καμία απόλυση


Θα αγωνιστούμε για να μην γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη δημοσίευση του νόμου, «στον οποίο προβλέπονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων». Παράλληλα, καλεί τους τους συλλόγους να προχωρήσουν «σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις» και να συμμετάσχουν αύριο,Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, στην πανελλαδική και παναττική στάση εργασίας από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο στις Βρυξέλλες



Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Επιτροπής,

Μπήκε στο σχολείο και έδειρε τον δάσκαλο του παιδιού του


Μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών και εκπαιδευτικών ο πατέρας ενός μαθητή έδειρε τον δάσκαλο του γιού του εντός του δημοτικού σχολείου των Απολλώνων της Ρόδου. Το περιστατικό που χαρακτηρίζεται πρωτόγνωρο σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες  και αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης,  ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στου κόλπους των εκπαιδευτικών ολόκληρου του νησιού.

Η Χρυσή Αυγή έχει την… τιμητική της και στο “Reuters”


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρεται, με ειδικό ρεπορτάζ του, στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, σε γνωστές δηλώσεις των στελεχών της και την συνδέει με τα προσφάτως ψηφισθέντα μέτρα λιτότητας.
Το ρεπορτάζ έχει ως ακολούθως:

Μια “άλλη” άποψη για τον Ολυμπιακό



Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα είναι ευρέως αποδεκτή. Κυρίως λόγω αδυναμίας όλων των υπολοίπων να παρουσιάσουν αντίστοιχα ποιοτικά ρόστερ, από την οικονομική δυσκαμψία που βιώνουν. Ωστόσο παρατηρούμε πως οι Πειραιώτες απολαμβάνουν και τα ευεργετήματα των διαιτητών.

Εξηγήσεις Σολδάτου μέσω ανακοίνωσης



Ο βουλευτής Θοδωρής Σολδάτος, που διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί γιατί ψήφισε «παρών» στις δαπάνες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ υπογράμμισε ότι ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο και τον προϋπολογισμό του 2013, για να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του, για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Θέρμανση απο...τηγανέλαιο!


Οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας σκέφτηκαν να ανακυκλώσουν το τηγανέλαιο προκειμένου να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για το σχολείο τους.Την πανέξυπνη πρωτοβουλία αγγάλιασε αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο οποίος σκέφτηκε να την αναπτύξει σε όλα τα σχολεία του νομού ενώ έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες ανακύκλωσης τηγανέλαιου που έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Εξοπλίζονται τα σχολεία στον Δήμο Βόλβης


Ειδικό εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό προμηθεύθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Βόλβης

 Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του δήμου Βόλβης και παρέχει αξιόλογο εξοπλισμό και παιδαγωγικό υλικό, ο οποίος ήδη διατίθεται σε σχολικές μονάδες.

Η διακοπή του αντικαρκινικού φαρμάκου Εrbitux στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο


Ν. Χουντής: «Η έλλειψη του φαρμάκου θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού της εταιρείας από μελλοντικούς διαγωνισμούς;»

Ως «αντικοινωνική» και «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής την  ενέργεια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck να σταματήσει να προμηθεύει τα ελληνικά νοσοκομεία με το αντικαρκινικό φάρμακο Erbitux.

Η μεγάλη έξοδος των υπαλλήλων της Βουλής


Υπό τον φόβο να απολέσουν περισσότερα προνόμια και μεγάλο μέρος του εφάπαξ, δεκάδες υπάλληλοι του Κοινοβουλίου σπεύδουν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Βουλής.

Nέα περαίωση για επιχειρήσεις και επαγγελματίες



Σχέδιο για αναβίωση της ρύθμισης περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 φέρεται να συζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αντλήσει πρόσθετα έσοδα και να περιορίσει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού που μέχρι στιγμής φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ.

"Χρυσή Αυγή" Μαζική διανομή τροφίμων στην Πλατεία Αττικής

Απέναντι στα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό της φτωχοποίησης, η Χρυσή Αυγή ξεκινά νέα σειρά δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαζική διανομή τροφίμων στην Πλατεία Αττικής. Καλούνται όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.


Αυτές είναι οι οργανικές θέσεις στις Εφορίες - Αναλυτικός πίνακας


Στον ανακαθορισμό των οργανικών θέσεων προσωπικού του κλάδου Εφοριακών των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σήμερα αναμένεται η έκθεση της τρόικας


Σύμφωνα με τους Financial Times της Γερμανίας, έντονες πιέσεις ασκούνται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας στο τέλος της εβδομάδας. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, προβάλλει από την μεριά του τις δικές του απαιτήσεις.

Άφησαν τον προϋπολογισμό για να δουν το ντέρμπι!


Ασφυκτικά γεμάτο το καφενείο της Βουλής την ώρα του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός - Δεν προλάβαιναν οι σερβιτόροι να δίνουν ουίσκι
 Τελικά η αναλγησία ορισμένων βουλευτών δεν έχει όρια. 
Κάποιοι μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πόσο κρίσιμες είναι οι μέρες για τη χώρα και συνεχίζουν να μην χαλούν τη «ζαχαρένια» τους ούτε κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. 

Έγκλημα χωρίς τιμωρία και η δυσφήμηση της χώρας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά όλα τα βρίσκουμε μπροστά μας, ξανά και ξανά.

Σηκώθηκε η Ελλάδα στο ποδάρι με την τελευταία – και προφανώς όχι έσχατη, αν κρίνουμε από προηγούμενες ανάλογες δηλώσεις - συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας.

Αν εξαιρέσουμε τα κόμματα του κ. Καμμένου και του κ. Μιχαλολιάκου που δεν έκριναν πως πρέπει να στηλιτεύσουν την συγκεκριμένη αντιπατριωτική πρακτική, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κριτική, όλοι, σε επίπεδο κομμάτων και λαού, εκδήλωσαν τον αποτροπιασμό τους.

Η Ζωή που… δεν χρειάζεται μικρόφωνο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ |
Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013, όπως και εκείνη που προηγήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη για το νομοσχέδιο με τα μέτρα του Μνημονίου, έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο Κοινοβούλιο. Και ο τηλεοπτικός μαραθώνιος απευθείας μεταδόσεων του καναλιού της Βουλής, βοήθησε ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει καλύτερα, ή… να γνωρίσει για πρώτη φορά τους εκπροσώπους που έχει στείλει στο Κοινοβούλιο.

Καταγγελία-βόμβα από Λοβέρδο


Δήλωση-βόμβα από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος υποστηρίζει στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι τα περσινά σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα, που επιβάρυνουν το κοινωνικό κλίμα κατά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και οδήγησαν στην εκπαραθύρωση του τότε πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου μέσω της αντικατάστασής του από τον Λουκά Παπαδήμο, και εν συνεχεία από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέσω της διαδοχής του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχαν “ιθύνοντες νόες”.

Οι δήμοι δεν δίνουν στοιχεία για τις απολύσεις!


Σε… αντάρτικο διαρκείας φαίνεται ότι προχωρούν οι υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαδικασία διαθεσιμότητας υπαλλήλων ως το τέλος το έτους, και να αποτρέψουν έτσι την προοπτική απολύσεων.

Νέα λίστα της HSBC με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες!


Μετά τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει κι άλλη λίστα της HSBC στην οποία υπάρχει έντονα το ελληνικό στοιχείο.
Ο λόγος για τη λίστα που έφερε στο προσκήνιο η «Daily Telegraph»  και σύμφωνα με τους δημοσιογράφους θα φέρει… αναστάτωση σε αρκετές χώρες.

Μέσα σε δέκα μέρες οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο


Εντός των επόμενων δέκα ημερών θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις διευθύνσεις προσωπικού των υπηρεσιών του δημοσίου οι λίστες με τα ονόματα των 2.000 υπαλλήλων οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2012. Και, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούν στην απόλυση, σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση την οποία έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.

Πρεμιέρα για την εφημερίδα του Δελλατόλα



Καλές αντοχές… Η εφημερίδα του Αντώνη Δελλατόλα “6μέρες” βρίσκεται από σήμερα στα περίπτερα, κάνοντας ποδαρικό στον δύσκολο χώρο της καθημερινής μάχης για την ενημέρωση αλλά και την κυκλοφοριακή καθιέρωση.

Ο Μέσσι κατέρριψε το ρεκόρ του Πελέ


Ο επιθετικός της Βαρκελώνης Λιονέλ Μέσσι στο πλαίσιο του αγώνα του ισπανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου με την ποδοσφαιρική ομάδα Μαγιόρκα έσπασε το ρεκόρ του Βραζιλιανού Πελέ, αφού σημείωσε το 76ο του τέρμα στη διάρκεια του 2012.

Αρχίζει η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Από σήμερα 12 Νοεμβρίου αρχίζει η υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Απαραίτητη είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία στην Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Ο Βενιζέλος συγκαλεί την Τετάρτη την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ



Την Τετάρτη θα συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει αποφασίσει σχετικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να περάσουν οι ψηφοφορίες για το νομοσχέδιο με τα μέτρα του Μνημονίου, αλλά και για τον προϋπολογισμό, ώστε να ασχοληθεί στη συνέχεια με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα.

Σαμαράς: “Η επανάσταση ξεκίνησε χωρίς εσάς και προσπαθείτε να την εμποδίσετε”



“Δεν είστε το αύριο, ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε ό, τι απέμεινε από τις συντεχνίες που καταρρέουν”, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Και συνέχισε: “Η ελληνική κοινωνία σας αποβάλλει, κύριε Τσίπρα. Δεν φέρατε άνεμο αλλαγής, αλλά παλαιοκομματισμό. Καμία λύση, καμία πρόταση. Ο κ. Τσίπρας μας ανακοίνωσε τη μεγάλη λύση: Να καταργήσει ό, τι έχει ψηφίσει η Βουλή. να βγείτε επιτέλους από αυτό το κουτάκι, κύριε Τσίπρα”, προέτρεψε ο Πρωθυπουργός τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

48ωρη απεργία των φαρμακοποιών στις 26 και 27 Νοεμβρίου


Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και ανεπαρκείς πόρους του ΕΟΠΥΥ.

Σαμαράς: Έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα


Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Από εδώ και πέρα, ανάκαμψη και ανάπτυξη”.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2013



                                    Ψήφισαν
ΝΑΙ 167           ΟΧΙ    128        ΠΑΡΩΝ 4    ΑΠΩΝ 1