Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ανεργη πουλά τα όργανά της για να ζήσει την κόρη της


Μια άνεργη Ισπανίδα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να πουλήσει όσα όργανά της δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη ζωή της, προκειμένου να μπορέσει να βρει μια αξιοπρεπή στέγη για την ίδια και την κόρη της.

Ν.Γ.Μιχαλολιάκος: Στο δίλημμα ευρώ ή Ελλάδα, ψηφίζουμε Ελλάδα! - ΒΙΝΤΕΟ


"Αν το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή, να το συζητήσουμε. Αλλά αν είναι ευρώ ή ελεύθερη Ελλάδα, εμείς οι εθνικιστές είμαστε με την Ελλάδα", τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, υπογραμμίζοντας ότι η παραμονή στο ευρώ τείνει να γίνει εθνικό ιδανικό. Στην συνέχεια επεσήμανε ότι η σημερινή ψηφοφορία δεν αποτελεί παρά την έκφραση αυτού που ψηφίστηκε την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαν οι ελεγκτές στην χώρα μας, θα έπρεπε να υπάρξουν δύο κόκκινες γραμμές. 

Εκρηξη 33% στις διαρρήξεις σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Εκρηκτική είναι η αύξηση των διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Σεπτέμβριο οι διαρρήξεις σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και καταστήματα αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με πέρυσι. Πλέον κάθε μέρα στη Θεσσαλονίκη γίνονται και καταγγέλλονται περισσότερες από 10 διαρρήξεις. Οι συμμορίες των διαρρηκτών δε χτυπούν πλέον μόνο μέσα στην πόλη. Στο στόχαστρό τους έχουν μπει και δήμοι και τα χωριά στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης...

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα



Με νέο συλλαλητήριο αυτήν την ώρα –ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ΠΑΜΕ στην Ομόνοια- αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νέα μέτρα και την ψήφιση του προϋπολογισμού. Λόγω των κινητοποιήσεων, κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το κτίριο του Κοινοβουλίου καθώς και τις δύο πλευρές της οδού Β. Γεωργίου Α’, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Μ. Βρετάνια».

Ανεπιθύμητο πρόσωπο η Μέρκελ στην Πορτογαλία


Οι ομοιοπαθούντες Ίβηρες δεν φαίνεται να την έχουν πάρει με καλό μάτι, όμως εκείνη δηλώνει ατρόμητη και αμετάπειστη και αυτή την ώρα πακετάρει τα γνωστά φανταχτερά της ταγέρ ενόψει της αυριανής επίσημης επίσκεψής της στη Λισαβόνα.

Θα αλλάξει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ;


Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, οι ομιλίες των βουλευτών, η στάση των κομμάτων, και κυρίως η… συμπεριφορά του σύγχρονου πολιτικού δυναμικού του τόπου, συνέθεσαν ένα μωσαϊκό επιδείνωσης της εθνικής μελαγχολίας την οποία διέρχεται η Ελλάδα  τα τρία τελευταία χρόνια. Μετά την πρόκληση κρίσης δανεισμού στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του 2009, και την εν συνεχεία προσφυγή στον μηχανισμό του Μνημονίου.

Απογείωση ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη!


Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη μεγάλο πρωταγωνιστή ο ΠΑΟΚ επικράτησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-0) τον Πλατανιά και πλησίασε στους 2 βαθμούς τον Ολυμπιακό.

Απίστευτο: Μετέτρεψε τον ήχο σε... εικόνα!(pics)


Ο Γερμανός καλλιτέχνης Rainer Tautenhahn κατόρθωσε... το ακατόρθωτο! Κατέγραψε ηχητικά κύματα τα οποία στη συνέχεια οπτικοποίησε μεκαλλιτεχνικό τρόπο. Για να το πετύχει αυτό κατέγραψε τους ήχους με ένα εξαιρετικά ευαίσθητο μικρόφωνο και με τη βοήθεια υπολογιστή κατάφερε να τους μετατρέψει σε εικόνες.

Η χιονοστιβάδα που προβλέπει σεισμούς!


Μία νέα θεωρία για τη συμπεριφορά των υλικών κατά την εξισορρόπηση δυνάμεων ανέπτυξε ο Έλληνας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Yale, Στέφανος Παπανικολάου. Ο Έλληνας φυσικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής αποκάλυψε πως ένα φαινόμενο με μορφή χιονοστιβάδας μπορεί να επιδρά στη ζωή μας μέχρι και να προβλέπει σεισμούς.

Ο Βενιζέλος πήρε τις αποφάσεις του



Κινήσεις και τακτικές των αντιπάλων στρατοπέδων – έως το τέλος Φεβρουαρίου το Συνέδριο  – κρίσιμο το διάστημα έως και τα Χριστούγεννα.
 Με εμπροσθοβαρείς πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα αναμένεται να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πολεμική, που δέχεται εσχάτως τόσο από τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και από την αριστερή τάση του κόμματος.

Μόνο η ελπίδα θα νικήσει τον λαϊκισμό


Η κρίση θεσμών και εθνικού προσανατολισμού, που έχει “εμβολιάσει” το εθνικό dna τα δυο τελευταία χρόνια, στο περιθώριο ή ως αναπόφευκτη συνέπεια της κρίσης δανεισμού την οποία προκάλεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του 2009 και στις αρχές του 2010, οδηγώντας στο Καστελόριζο και το Μνημόνιο, λειτουργεί ως ο “μεγάλος επιταχυντής” της διάβρωσης της Ελλάδας όπως την γνωρίζαμε.

Πιπιλή: Η Σπανοπούλου είναι ο Παναγούλης της δημοσιογραφίας


Το όνομα του Στάθη Παναγούλη είχε την… τιμητική του και σήμερα μετά τα όσα είπε στη Βουλή το Σάββατο. Η Φωτεινή Πιπιλή στην ομιλία της στη Βουλή αποκάλεσε την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, ως «Παναγούλη της δημοσιογραφίας», επειδή «απείλησε δημόσια όλους τους δημοσιογράφους-Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν τη ρύθμιση για την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, να μην τολμήσουν και πατήσουν το πόδι τους στον ΕΔΟΕΑΠ για να πάρουν φάρμακα».

Σύλληψη 61χρονου για χρέη στο δημόσιο άνω των 4 εκ. ευρώ


Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Τρίπολη, από άνδρες της ασφάλειας, 61χρονος, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 4.089.034,32 ευρώ και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Παναγούλης: Κήρυξαν τον εμφύλιο οι δυνάμεις του Μνημονίου



Ο Στάθης Παναγούλης μετά τις ακραίες θέσεις που εξέφρασε χθες στη Βουλή, ότι οι βουλευτές που υπέγραψαν το Μνημόνιο 3 μπορεί να έχουν την τύχη του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, απάντησε με επιθετικούς τόνους σε αυτούς που τον επέκριναν.

“Να λογοδοτήσουν όσοι μας έφτασαν ως εδώ”


“Να βγει η Ελλάδα από αυτή τη μέγγενη, να λογοδοτήσουν όσοι μας έφτασαν ως εδώ, και να διδαχτούμε από τα λάθη μας, γιατί δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο η Ιστορία μας διδάσκει πως επαναλαμβάνεται”…

Η νέα βίαιη παρέμβαση στα όρια ηλικίας

Του Δημήτρη Μπούρλου*

Πριν ολοκληρωθούν οι ήδη νομοθετημένες αυξήσεις ορίων ηλικίας, που προέβλεπε ο νόμος Λοβέρδου (Ν. 3863/2010 κ.λπ.), έχουμε νέα, βίαια παρέμβαση με αυξήσεις και ορίων και, σε κάποιες περιπτώσεις και του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης, που διαψεύδουν τα θεωρούμενα ως ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με τρόπο που αναμφίβολα αντιστρατεύεται τόσο την αρχή της αναλογικότητας όσο και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων προς το κράτος αλλά και του ασφαλιστικού τους φορέα.
Δεν θίγονται από τις νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Χάνουν έως και δύο συντάξεις το χρόνο


Σε 2,6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι συνταξιούχοι που θα χάσουν... στην καλύτερη περίπτωση 800 ευρώ τη νέα χρονιά από το πακέτο μέτρων που πέρασε από τη Βουλή.
 Σε 2,6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι συνταξιούχοι που θα χάσουν... στην καλύτερη περίπτωση 800 ευρώ τη νέα χρονιά από το πακέτο μέτρων που πέρασε από τη Βουλή.

Ο Κενυάτης Ράιμοντ Μπετ τερμάτισε πρώτος


Ο Ρέιμον Μπετ, ο μαραθωνοδρόμος που είχε φθάσει πρώτος στο τέρμα στον Μαραθώνιου του 2010, είναι ο νικητής του φετινού 30ου Μαραθώνιου. Ο Κενυάτης αθλητής τερμάτισε μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Θεσσαλονίκη: Οι ληστές πιάστηκαν στα πράσα!


Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας στην περιοχή της Ξηροκρήνης, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και του «Νόμου περί όπλων».

Η Χαλκιά γυμνάζει τη Βίκυ Σταμάτη!



Με το… καλημέρα δουλειά έπιασε η Φανή Χαλκιά στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.
 Η πρωταθλήτρια του στίβου έχει αναλάβει, ως γνωστόν, χρέη γυμνάστριας στις φυλακές και μια από τις γυναίκες που έχει υπό την επίβλεψή της είναι και η Βίκυ Σταμάτη!

«Χρυσή Αυγή» Σταματήστε την παραπληροφόρηση!

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα Κίνημα πολιτικό, με συγκεκριμένη πρόταση για διέξοδο της χώρας από την κρίση. Τα μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούν τον λαό, αποκλείουν τους εκπροσώπους μας και δεν παρουσιάζουν ποτέ τις πολιτικές μας θέσεις. Αντί αυτών μας χρεώνουν γεγονότα με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση.

Το σχέδιο Καραχάλιου για το “εθνικό comeback”



Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος θα κηρύξει και… επίσημα την κούρσα ταχύτητας αλλά και συνάμα αντοχής που θα πρέπει να αγκαλιάσει η Ελλάδα, ώστε να αφήσει πίσω της την εθνική κρίση των τελευταίων δυο ετών, και να βάλει τα θεμέλια για ένα “εθνικό comeback “, που δεν μπορεί πλέον να αργήσει άλλο.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ περνάει υπαρξιακή κρίση


«Στους υπολογισμούς μου για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης πάντα βάζω στην εξίσωση την Κύπρο», δήλωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» , ο οποίος εξήγησε πως συνδέεται το «νησί της Αφροδίτης» με την ελληνική κρίση.

Η “Φλόγα” τρέχει στον Μαραθώνιο



Μια κίνηση απλή και ανθρώπινη, που όμως “λέει” πολλά. Και μας θυμίζει ακόμη περισσότερα. Περίπου 70 εθελοντές τρέχουν σήμερα στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

Νεκρός εξηντάχρονος στον τερματισμό του Μαραθωνίου

REPORTER
Η γιορτή του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου αμαυρώθηκε με τον θάνατο ενός 60χρονου κατά τη διάρκεια του τερματισμού.

Ξέσπασε πόλεμος Γιώργου – “Πρώτου Θέματος”!


Σκληρή απάντηση επεφύλαξε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, αναφορικά με τις ομιλίες τις οποίες δίνει στο εξωτερικό για την κρίση, τα χρήματα που εισπράττει, και τα ταξίδια που πραγματοποιεί.

Μάρκαρης: Ο εφιάλτης μου λέγεται Χρυσή Αυγή


Ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, μίλησε στην γερμανική εφημερίδα „Tagesspiegel“ και αναφέρθηκε στην Ελλάδα του χτες, του σήμερα αλλά και του μέλλοντος, καθώς και για τον μεγάλο του φόβο.

Ο Κυριάκος και οι “καθυστερημένοι” υπουργοί



Μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκη εντόπισε… καθυστερημένους υπουργούς στην κυβέρνηση, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ακολουθούν τον ταχύ βηματισμό που έχει αναπτύξει ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους.

Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC


Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τζορτζ Εντγουίσλ, υπέβαλε την παραίτησή του, μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, με αφορμή τη μετάδοση μιας εκπομπής στην οποία κατηγορήθηκε λανθασμένα για παιδεραστία ένα σημαντικό στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος της εποχής της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σκληρή απάντηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ για Παναγούλη



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις σχολιάζοντας τις αποστάσεις που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις του Στάθη Παναγούλη.

Τραγωδία σε ερασιτεχνικό αγώνα ταχύτητας στην Τσεχία!


Τρεις νεαρές γυναίκες και ένα 6χρονο κοριτσάκι που παρακολουθούσαν αγώνα αυτοκινήτων κοντά στην πόλη Ζλιν της Τσεχίας σκοτώθηκαν,  όταν ένα από τα αυτοκίνητα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε, με μεγάλη ταχύτητα, πάνω στους θεατές.

Γιατί συναντήθηκαν (αιφνιδιαστικά) Σαμαράς-Βενιζέλος



Στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2013, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν αιφνιδιαστική συνάντηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο.