Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κάπα Research: Δεν θέλει εκλογές το 51,6%


Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της “Κάπα Research” για την εφημερίδα “το ΒΗΜΑ της Κυριακής”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.

(Και) ο Βορίδης τα έβαλε με την Κωνσταντοπούλου


Η διαπίστωση ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί ένα από τα πιο… hot topics της σημερινής Βουλής, δεν είναι φυσικά σημερινή. Αντιθέτως, καθημερινά επιβεβαιώνεται, αν κρίνει κανείς από τη συχνότητα με την οποία η νεαρή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο επίκεντρο σχολίων, κριτικής ή ακόμη και ρητορικών επιθέσεων από συναδέλφους της των υπόλοιπων κομμάτων.

Θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργό;



Σύμφωνα με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, για πρώτη φορά στην Ελλάδα 60 έδρες καταλαμβάνονται από γυναίκες. Αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 20%.
Ιστορικό γεγονός!
Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, στην Ελλάδα η πολιτική εξακολουθεί να θεωρείται ένα «παιχνίδι για άντρες». Γιατί όμως;

Μανιτάκης: Αντισυνταγματικές οι απολύσεις


Ο Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε ότι δεν ισχύει αυτά που υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά του το Spiegel, ότι δηλαδή η τρόικα απαιτεί απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2012.

ΚΚΕ: Να κλιμακωθεί η λαϊκή αντεπίθεση



«Πρέπει να μπει τέρμα στις αυταπάτες ότι είναι δυνατό να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική δίχως αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με μονομερή διαγραφή του χρέους», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιο του γραφείου Τύπου για την εκταμίευση της δόσης και τονίζει:

Και ο Σημίτης… κύριε; Δεν φταίει;



“Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τους χειρισμούς του στο θέμα της κρίσης χρέους, επιδεινώνοντας το κλίμα στο εσωτερικό του σοσιαλιστικού κόμματος, και απειλώντας τη θέση του στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό”.

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα νεογνά νεκρά από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη!


Τέσσερα νεογνά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το skai.gr ο θάνατος των νεογνών οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από το εντεροβακτηρίδιο κλεψιέλα ενώ ελέγχεται εάν ο θάνατος ενός ακόμη νεογνού οφείλεται στην ίδια αιτία.

Ο Μεϊμαράκης… αποσυντόνισε τη Δούρου!


Η Ρένα Δούρου είχε… παρατραβήξει την ομιλία της στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2013, κάνοντας ¨κοιλιά” με την κριτική που άσκησε στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο άλλωστε και παρακολουθεί λόγω αρμοδιότητας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός αποστολής για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ έμεινε Κώστας Μανωλάς, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και στην προπόνηση του Σαββάτου (10/11).  Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός δοκίμασε να προπονηθεί, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ για το ντέρμπι της Κυριακής (11/11), ωστόσο, είχε και πάλι ενοχλήσεις στο πόδι του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια

REPORTER
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, με την οποία υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και κρέμεται σε μια κλωστή, ενώ καλεί τον λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Σάλος με Χαϊκάλη στη Βουλή. Άνοιξε… κασετοφωνάκι!


“Εδώ δεν είναι θέατρο κ. Χαϊκάλη”, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης στον Παύλο Χαϊκάλη, τον βουλευτή Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό, κάποια στιγμή άνοιξε ένα κασετοφωνάκι, από το οποίο ακουγόταν παλαιότερη ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο


Επιτέλους ο περιβόητος φράχτης του Έβρου παραδίδεται στα τέλη του μήνα και έχει περίπου μήκος 12 χιλιομέτρων.  Την ίδια στιγμή ωστόσο, η διέλευση των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει σχεδόν μηδενισθεί.

Απίστευτη ομιλία Παναγούλη-Προειδοποίησε για λιντσάρισμα!


Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη στη βουλή στη συζήτηση που γίνεται για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Παναγούλης είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα πρέπει να εύχονται οι βουλευτές που υπέγραψαν τα μνημόνια να κριθούν στο ειδικό δικαστήριο και να μην έχουν την τύχη του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη, ο οποίος ως γνωστόν λιντσαρίστηκε!

Η «Χρυσή Αυγή» για τον προϋπολογισμό


Ο προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης δεν προβλέπει απολύτως τίποτα για την ανάπτυξη της χώρας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την επιστροφή στην εθνική παραγωγή. Είναι το προοίμιο νέων αντιλαϊκών μέτρων και σαρωτικής ύφεσης για την ελληνική οικονομία.

Η τρόικα ζήτησε (πάλι) απολύσεις με… ονόματα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ 
Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel αναφέρει ότι η τρόικα προβάλλει πλέον και την επιπρόσθετη αυτή υπερβολική αξίωση, δείγμα του κλίματος αμφισβήτησης για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Σταϊκούρας: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών



Από τη δημοπρασία και τη διάθεση εντόκων γραμματίων, 4 και 13 εβδομάδων, σε βασικούς διαπραγματευτές και φυσικά πρόσωπα θα καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ιωαννίδης: Θα στηρίξουμε αθλήματα και σωματεία



Θα κρατήσουμε ανοιχτές, με κάθε θυσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα στηρίξουμε τα σωματεία και τα αθλήματα που συμβάλλουν έμπρακτα στην αθλητική ανάπτυξη και στον πρωταθλητισμό, παρά τις μειώσεις του προϋπολογισμό, διαβεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Μαζική διαγραφή του ελληνικού χρέους προτείνει πρώην μέλος του ΔΝΤ


Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια “μαζική” διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρβιντ Βιρμάνι ο οποίος μόλις αποχώρησε από τη θέση του ως εκπροσώπου της Ινδίας στο ΔΝΤ.

Η λίστα με τις απολύσεις στο δημόσιο περιμένει… υπογραφή



REPORTER
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Έθνους”, η λίστα του μεγάλου “ακρωτηριασμού” των δημοσίων υπαλλήλων είναι ήδη έτοιμη, και θα προωθηθεί προς… υπογραφή, επομένως και εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το μήνυμα του Παπούλια σε Ομπάμα


Ο Κάρολος Παπούλιας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Μπαρακ Ομπάμα για την επανεκλογή του και στο οποίο κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση, αλλά και στις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Ομπάμα μίλησε για την κρίση. Η Ευρώπη… άκουσε;



Για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ, ύστερα από την επικράτησή του απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ, στην αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε σήμερα στο βήμα, για να μιλήσει για τον… πονοκέφαλο της γενιάς μας:

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας θέλει να διαλύσει τον τόπο



Ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε με σκληρές εκφράσεις τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα DIE ZEIT.
Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Παραιτήθηκε λόγω εξωσυζυγικής σχέσης ο διοικητής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους!


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Όπως μετέδωσε το NBC, ο διοικητής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην αρχιστράτηγος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα στο οποίο τον είχε τοποθετήσει ο Πρόεδρος Ομπάμα, παραδεχόμενος ότι είχε εξωσυζυγική σχέση.

Ανακοίνωση των υπαλλήλων της Βουλής για τους μισθούς τους

REPORTER
Σε αναίρεση των κατηγοριών, που επί ένα διήμερο τους απευθύνουν διάφορα μέσα ενημέρωσης και blogs, προβαίνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, με ανακοίνωσή του Συλλόγου τους.
Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι υπενθυμίζουν πως «ο 15ος και 16ος μισθός έχουν καταργηθεί» και επισημαίνουν ότι έχουν καταργηθεί όλα τα επιδόματα (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα αδείας, μηχανογράφησης κ.λπ.). «Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς» σημειώνουν.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή του αγώνα με την Κέρκυρα

REPORTER
Την αναβολή του αγώνα της Δευτέρας με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων ζήτησε επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξαιτίας του θέματος που έχει δημιουργηθεί από το πρωί με τις κλήσεις των Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλου και Χριστοδουλόπουλου στην Εθνική ομάδα για το φιλικό της Τετάρτης με την Ιρλανδία.

Επεισόδια και συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα



Πέντε συλλήψεις και πέντε προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία για τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν μετά από επίθεση σε κατάστημα αλλοδαπού, κατά τη διάρκεια της πορείας κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Γιούνκερ… βάζει στοίχημα ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση


Αισιόδοξος ότι θα αναληφθεί δράση σύντομα σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτορείο, υποστηρίζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που ενέκρινε η ελληνική βουλή αποτελεί “απόδειξη θάρρους”.