Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γυναίκες “υπό διωγμό” στο Πακιστάν


women-in-Pakistan
Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το έγκλημα αλλά και ο βιασμός σε μια από τις χώρες της Νότιας Ασίας, το Πακιστάν.
Τα μέλη του συμβουλίου ενός χωριού της Πρωτεύουσας είχαν αποφασίσει ότι ένας εργάτης αγροτικής εκμετάλλευσης θα πρέπει να «δώσει» νύφη την κόρη του , όπου το άτυχο κορίτσι βρίσκεται στη τρυφερή ηλικία των 9 , σε μια πλούσια οικογένεια έναντι αποζημίωσης για μια φερόμενη υπόθεση βιασμού,  σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε σήμερα από τους τοπικούς αξιωματούχους.

Έλεγχος για φοροδιαφυγή σε καταθέτες της HSBC


Τα «μάτια» όλων είναι στραμμένα στη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας HSBC, ύστερα από έρευνα που διατάχθηκε για offshore λογαριασμούς στο Τζέρσεϊ που διατηρούν εγκληματίες, αλλά και άλλα ύποπτα πρόσωπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό σε διαμαρτυρία


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό «να εκφράσει την οργή και τη διαμαρτυρία του με τη μεγαλειώδη παρουσία του στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα» το απόγευμα της Κυριακής ενόψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό.

Τσίπρας: Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα


Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT υπογράμμισε ότι « η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει» και το αιτιολογεί λέγοντας ότι θα εφαρμόσει ένα ακόμα πακέτο λιτότητας, το οποίο θα προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις.

Βενιζέλος… κατά πάντων στη Βουλή



Το θεσμικό βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2013 επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης, και την πολιτική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.

Καταγγελία της «Χρυσής Αυγής»



Όσοι έχουν λογαριασμό στην πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, γνωρίζουν καλά πως η διαχείριση τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση εναντίον Εθνικιστών χρηστών.

Στάση εργασίας την προσεχή Τρίτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ



Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγγειλε για την προσεχή Τρίτη, 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.

Και επίσημα νέος πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Σκυλλάκος



Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου – Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αντώνης Σκυλλάκος, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου.

Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν σχεδόν εξαντληθεί



Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας στο συνέδριο του Economist, τονίζοντας ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα ταμειακά διαθέσιμα. «Η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους είναι οριακή.

Κεδίκογλου: Το λόμπι της δραχμής θα χάσει κι αυτή τη μάχη


REPORTER
Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, σε όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, που επισήμανε ότι «ο ρόλος του καλού παιδί της Μέρκελ, που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν αποδίδει».
 Αναλυτικά η δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου:
 «Οι ύβρεις και οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού, δείχνουν την κρυφή του επιθυμία να μην πάρει η Ελλάδα τη δόση.

Ο Βενιζέλος περνάει στην αντεπίθεση


Δεν έχει απαντηθεί το εάν θα συγκληθεί η Κ.Ο. επιμένει η πλευρά Λοβέρδου – παρών στο Συνέδριο δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εσωκομματικό πεδίο επιχειρεί να αναλάβει εκ νέου η Ιπποκράτους μετά το χθεσινό καταιγισμό πυρών, που δέχθηκε από τους αντιφρονούντες, μία ημέρα μετά την «υποχρεωτική» διαγραφή 6 μελών της Κ.Ο. του Κινήματος.

Καθυστέρηση (;) εκταμίευσης για να έρθει… δόση-μαμούθ!



Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι και τον Ιανουάριο, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση για το ελληνικό πρόβλημα και ειδικότερα τη βιωσιμότητα του χρέους, μεταξύ της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Καθησυχάζουν τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα


REPORTER
Να καθησυχάσει τους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα απολυθούν, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Προτεραιότητα του Βρούτση η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής


Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο,  έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής στον τομέα των συντάξεων. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Βρούτσης από τις διασταυρώσεις των στοιχείων προκύπτει διαφορά 200 εκ. ευρώ  ανάμεσα στις πραγματικές συντάξεις και σε αυτές που έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Άγριος ξυλοδαρμός Αφγανών στην Πάτρα


Άγριος ξυλοδαρμός τριών Αφγανών  μεταναστών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, που έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στην Πάτρα.
 Οι τρεις Αφγανοί μεταφέρθηκαν καταματωμένοι στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”,
Καθώς τάγματα εφόδου τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν. Οι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ δεν δίστασαν να χτυπήσουν δίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν δύο Αφγανοί μετανάστες.

Με “νέο αίμα” η Εθνική στην Ιρλανδία



Οι Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης και Περιστερίδης είναι τα νέα πρόσωπα στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος ενόψει του φιλικού της Εθνικής μας με την Ιρλανδία (14/11). Εκτός Κατσουράνης, Καραγκούνης.

@ Προσχήματα



# Σε κάθε αντιπαράθεση υπάρχουν οι λόγοι, υπάρχουν και τα προσχήματα.
# Ο ορισμός της διατηρησιμότητας του χρέους ως… 120% του ΑΕΠ το 2020 είναι προφανώς ένα πρόσχημα.
# ΔΝΤ και Ευρωζώνη συνεχίζουν, λοιπόν, να παίζουν με τους αριθμούς. Με μία βασική διαφορά.
# Στο ΔΝΤ θέλουν να τους βγαίνουν τα νούμερα και “φουσκώνουν” τα προσχήματα.

Εθελουσία έξοδος για 1.700 υπαλλήλους του ΟΤΕ


Σήμερα ξεκινά η διαδικασία εθελουσίας εξόδου και αποζημίωση με απόλυση για όσους έχουν εργασία πάνω από 15 και ως 32 χρόνια στον ΟΤΕ, με στόχο τη μείωση του προσωπικού. Την ίδια στιγμή μείωση οικονομικών μεγεθών παρουσιάζει ο ΟΤΕ στην Ελλάδα σύμφωνα με την διοίκηση της Deutsche Telekom η οποία κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία μείωσης του προσωπικού που επιχειρείται από τη διοίκηση του ελληνικού οργανισμού.

Η δόση αργεί, αλλά θα έρθει…


Την ανάγκη να αναγνωρίσουν οι δανειστές και η τρόικα τα θετικά  βήματα που έχει κάνει η χώρα και ταυτόχρονα να προβληθούν στα διεθνή μέσα για να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της υπογράμμισε ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας σε συνέδριο του Economist. «Έχουμε πραγματοποιήσει τα 2/3 όσον αφορά σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κ. Ζανιάς.

Η "Χρυσή Αυγή" για τις Βουλευτικές αποζημιώσεις - ΒΙΝΤΕΟ



Τοποθέτηση του εκπρoσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τον τρόπο με τον οποίο τις διαχειρίζονται οι βουλευτές του Kινήματος. 

Διαλύοντας τους μύθους των λαϊκιστών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή σ’ αυτή τη χώρα έχουν κατά καιρούς καλλιεργηθεί διάφοροι μύθοι, επιτρέψτε μου να σημειώσω δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις, από την επαύριο της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα επώδυνα μέτρα, αλλά και με σοβαρές αλλαγές που θεραπεύουν απίστευτες παθογένειες – ένα κεφάλαιο με το οποίο δεν ασχολείται κανείς.

Μιλώντας χθες ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έκανε ειδική αναφορά στο χάος που επικρατεί επί μήνες και χρόνια στην Ελλάδα με τις συνεχείς απεργίες (που αποθαρρύνουν κάθε μελλοντικό επενδυτή), με τις ελλειμματικές δημόσιες επιχειρήσεις (που δανείζονται επί χρόνια με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού), με την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων, με την έκρηξη της φοροδιαφυγής.

N.Y.Times: “Οι Έλληνες πίνουν το κώνειο”


Έτσι τιτλοφορείται το editorial των Ν.Y. Times, που περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, αλλά και αποδίδει σημαντικές ευθύνες στην Γερμανία για την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

Το εναλλακτικό σχέδιο Σαμαρά


Με το βλέμμα στραμμένο στην εκταμίευση της δόσης βρίσκεται η κυβέρνηση αν και πλέον φαίνεται πως πολύ δύσκολα στο Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξει μια ξεκάθαρη απόφαση για την εκταμίευση του συνολικού ποσού των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εισαγγελική παρέμβαση για επιθέσεις Χρυσαυγιτών σε μέλη της ΚΝΕ


Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αυτεπάγγελτη παρέμβασή της έδωσε εντολή να επισπευστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που κατονομάστηκαν από το ΚΚΕ ότι επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το« Έθνος».

Φωτοβολταϊκά: η διαφοροποίηση προϊόντος “κλειδί” για την επιβίωση στον κλάδο



Προσθήκη λεζάντας
Η διαφοροποίηση του προϊόντος γίνεται ο υπ’αριθμόν ένα παράγοντας κερδοφορίας των κατασκευαστών φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, σύμφωνα με έκθεση τηςLux ResearchΠαράλληλα, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι κατασκευαστές με πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα αναβάθμισης του παραγωγικού εξοπλισμού.

“Αλχημιστική” τεχνολογία μετατρέπει τα υγρά απόβλητα σε χρυσάφι



Μια νέα γαλλική εταιρείααναπτύσσει μια επαναστατική τεχνολογία που παραπέμπει στουςΑλχημιστές του Μεσαίωνα: “μετατρέπει” το νερό σε χρυσάφι.
Αυτό γίνεται με ανάκτηση ιχνών του πολύτιμου στοιχείου από βιομηχανικά υγρά απόβλητα.
“Μας διαφεύγει μόνο ένα μικρογραμμάριο ανά λίτρο” υποστηρίζει ο ένας εκ των δύοσυνιδρυτών της εταιρείας, ο Ολλανδός Στηβ Βαν Ζούτφεν, ο οποίος ίδρυσε τη Magpie Polymersτο 2011 μαζί με τον 30χρονο Γάλλο Ετιέν Αλμορίκ.

Χανιά:Ένα πλωτό παλάτι στο λιμάνι της Σούδας . Δείτε φωτογραφίες


Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στην Σούδα για πρώτη φορά, το Costa Pacifica'' τροποποιώντας το πρόγραμμα της κρουαζιέρας...λόγω των καιρικών συνθηκών. Το εντυπωσιακό πλοίο είχε προγραμματιστεί να "δέσει"  ανοιχτά του λιμανιού των Χανίων, όμως λόγω των θυελλωδών ανέμων αποφασίστηκε να καταπλεύσει στην Σούδα για λόγους ασφαλείας.


Δείτε την εικόνα από την Καπέλα Σιξστίνα στο Βατικανό με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου.



Πατήστε εδώ για να δείτε την εικόνα

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο για την όμορφη είκονα που μας έστειλε

Κλητήρες της Βουλής που ζουν σαν βασιλιάδες!


Αυτά είναι τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής που παίρνουν 16 μισθούς και πάνω από 200.000 ευρώ σε εφάπαξ, μεταξύ των άλλων!
                       

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη


Από τις 8:00-16:00

Χωρίς νερό έχουν μείνει από τις 8 το πρωί οι κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης εξαιτίας εργασιών σύνδεσης νέων αγωγών της ΕΥΑΘ στις οδούς Φιλίππου με Ελ.Βενιζέλου. Προβλήματα θα υπάρχουν στις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Φιλίππου, Πλάτωνος και Εγνατία μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Άξιος της μοίρας του…


Με τραγική εμφάνιση και… παιδικά λάθη για ακόμη έναν αγώνα ο Παναθηναϊκος ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια από την Λάτσιο με 3-0 στο Ολίμπικο. Οι «πράσινοι» πέραν από το πρώτο 20λεπτο που είχαν υποφερτή απόδοση υποτάχθηκαν στους “λατσιάλι” που ουσιαστικά έπαιζαν με… σβηστές μηχανές.

Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της Interpol!


Άλλο ένα ανδρικό… «κάστρο» έπεσε, καθώς για πρώτη φορά γυναίκα τίθεται επικεφαλής της Interpol!
 Ο λόγος για την Γαλλίδα Μιρέγ Μπαλεστραζί που είναι η υπ’ αριθμόν δύο στην ιεραρχία της γαλλικής αστυνομίας, με σημαντικό έργο στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα της.

Η Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφράγματος



Μερικά άρθρα σου αρέσουν και δεν θέλεις να τα «πειράξεις». Απλά προσπαθείς να μεταφέρεις τις σκέψεις του συγγραφέα όσο πιο πιστά γίνεται και ελπίζεις τα λόγια να αγγίξουν και τον αναγνώστη ή έστω να βρει κι αυτός ένα ενδιαφέρον.
Το παρακάτω σχολιαστικό άρθρο ανήκει στην Christiane Schlötzer και δημοσιεύθηκε απόψε το βράδυ στην ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung.

Καταλληλότερος ο Σαμαράς, παράσταση νίκης στον ΣΥΡΙΖΑ, πέφτει η Χρυσή Αυγή


Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία πιστεύει το 76%. Η τρικομματική κυβέρνηση παραμένει η πιο ενδεδειγμένη λύση, αλλά στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 59%!