Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανάκληση αυτοκινήτων Honda CRV


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Honda CRV εκτελεί η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ,σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Απετράπη η αυτοκτονία…


Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της Αστυνομίας να πείσει έναν αλλοδαπό που απειλούσε να αυτοκτονήσει, να μην κάνει πράξη τις σκέψεις του. Ο αλλοδαπός, βουλγαρικής καταγωγής σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είχε ανέβει στον έκτο όροφο κτιρίου στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Σατωβριάνδου, στο κέντρο της Αθήνας, και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στις Βρυξέλλες την Τρίτη ο Σαμαράς



Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έχει σειρά επαφών με ευρωπαίους παράγοντες. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, καθώς και με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ,

Σύσκεψη των διοικητών των Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας


Σύσκεψη των διοικητών των Ταμείων και ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων συγκαλεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να γίνει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των κυβερνητικών ενεργειών καθώς και η υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο.

Κινδυνεύουν να κλείσουν τα σχολεία στη Φλώρινα!


Παραπάνω από ορατός είναι ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας των σχολείων στον Νομό Φλωρίνης, καθώς παραμένουν χωρίς θέρμανση, με το θερμόμετρο να δείχνει από 2 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε μια… ωραία ατμόσφαιρα



Μάχη μέχρις εσχάτων από τους δύο πρώην συνοδοιπόρους – ενεργοποιούνται σταδιακά τα ανενεργά στελέχη εν όψει συνεδρίου που θα αποτελέσει και τη μητέρα των μαχών.
Στη δίνη σοβαρότατων εσωκομματικών αναταράξεων εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις 6 χθεσινές διαγραφές των βουλευτών, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος, την ανεξαρτητοποίηση δια ραδιοφώνου του Μίμη Ανδρουλάκη και την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, που θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ζητώντας τη σύγκλιση της Κ.Ο.

Γρηγοράκος: Όσοι ανεξαρτητοποιήθηκαν να επιστρέψουν τις έδρες τους



Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος θεωρείται φίλα προσκείμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστήριξε ότι οι βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται, ή διαγράφηκαν από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιστρέφουν την έδρα τους

Το 2011 οι ελληνικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν λιγότερο χρεωμένοι?




Και το 2011 οι ελληνικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που προώθησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, στο Νίκο Χουντή, κατόπιν σχετικής ερώτησης του έλληνα ευρωβουλευτή.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε (επισήμως) στον Λοβέρδο



Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη στον Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, σε απάντηση της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με κοινοποίηση στον Γραμματέα της Κ.Ο:

«Χρυσή Αυγή» Απάντηση στα ανυπόστατα ψεύδη του ΚΚΕ για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά



Την Τετάρτη 07/11 την ημέρα που ψηφίζονταν τα αντεθνικά μέτρα στην βουλή ομάδα ατόμων της ΚΝΕ πραγματοποίησαν αφισοκόλληση ενάντια στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο ΕΠΑΛ του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.  Έξω από το δημόσιο σχολείο, όπου απαγορεύονται οι πολιτικές δράσεις,  η παραπάνω ομάδα συναντήθηκε με δύο νεαρούς συναγωνιστές μας, οι οποίοι τους ζήτησαν να μην κολλούν τέτοιου είδους θέματα έξω από το σχολείο διότι ο χώρος δεν ενδείκνυνται για πολιτικές δράσεις.

Οι Βρυξέλλες καλωσορίζουν την ψήφιση των μέτρων. Αλλά…

REPORTER
Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, καλωσόρισε σήμερα την ψήφιση των μέτρων του νέου Μνημονίου από την ελληνική Βουλή, δεν παρέλειψε ωστόσο να προσθέσει ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν κι άλλα βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά, ώστε να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της δόσης.

ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Την ευλογία της ελεύσεως του ιερού λειψάνου του Οσίου Παταπίου, το οποίο συνόδευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, δέχθηκε κατά τον εορτασμό της εκατονταετηρίδος από την απελευθέρωσή της η πόλη της Αριδαίας.Το Σάββατο 3/11 στις 17.00 έγινε η επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στην είσοδο του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγίων

Πέντε Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν στην επαρχία Σετσουάν



Τουλάχιστον πέντε Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές της Κίνας, μεταξύ τους τρεις έφηβοι μοναχοί, έξω από αστυνομικό τμήμα, παραμονή της έναρξης του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το οποίο θα ορίσει τους νέους ηγέτες της χώρας, έγινε σήμερα γνωστό από την εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση.

«Χρυσή Αυγή» Τα νέα μέτρα δεν αγγίζουν τα προκλητικά προνόμια του πολιτικού συστήματος

Το πολιτικό σύστημα συντρίβει τους Έλληνες με τα νέα μέτρα, διατηρεί όμως τα δικά του προκλητικά προνόμια. Ο αγώνας της Χρυσής Αυγής ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και υπέρ του Ελληνικού λαού συνεχίζεται.


Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των εισοδημάτων



Αλλάζει ο τρόπος που θα υπολογίζονται τα εισοδήματα, καθώς πλέον η εφορία δεν θα υπολογίζει μόνο το εισόδημα με βάσει τι δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος.
Για να προκύψει το πραγματικό εισόδημα θα ελέγχονται όλα, τραπεζικές καταθέσεις, έξοδα και ο τρόπος διαβίωσης όπως το αυτοκίνητο ,το σπίτι κ.τλ.
Στο στόχαστρο της εφορίας είναι κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα, αλλά και οι μισθωτοί και οι επαγγελματίες.

Ανοίγουν το βράδυ τα Τέμπη


Κανονικά θα διεξάγεται από απόψε στις 20.00 η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών, μία μέρα νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί.Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. διαβεβαιώνει ότι η ασφάλεια στην κοιλάδα παραμένει στα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα.

Έξι απαντήσεις και ένα συμπέρασμα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια ημέρα μετά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και μια ημέρα πριν από την έναρξη της συζήτησης επί του Προϋπολογισμού, αισθάνομαι την ανάγκη να επαναφέρω στη μνήμη όλων μας το μήνυμα των πρόσφατων διπλών εκλογών:

Παραμονή στο ευρώ και έξοδος από το Μνημόνιο!

Συγχρόνως!

Διότι αν ο λαός επιθυμούσε κάτι το διαφορετικό, θα το είχε ζητήσει με την ψήφο του.

Αν δηλαδή ο λαός μας ήθελε παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος, τότε θα είχε σκύψει το κεφάλι, δεν θα αντιδρούσε, δεν θα οργιζόταν, θα υπέκυπτε στη… μοίρα του ευρώ!

Μίκης στον ΑΝΤΕΝΑ «ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ»


Τραγική φαρσοκωμωδία η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή
«Κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ψηφοφορίες κατεβαίνουμε και δέκα σκαλοπάτια στου κακού τη σκάλα. Χθες παίχθηκε ακόμα μία τραγική φαρσοκωμωδία στη βουλή και απορώ πως ο ελληνικός λαός που είναι έξυπνος, φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ και όπως λένε «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Μας κοροϊδεύουν. Από τον καιρό που ήρθε η τρόικα κάθε φορά γίνεται το ίδιο».

Ο (πρώην) διευθυντής του Γιώργου στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε.


Το όνομα του Δημήτρη Παρασκευόπουλου δεν είναι άγνωστο στους διπλωματικούς κύκλους, καθώς ο πρέσβης χαίρει συμπάθειας και αναγνώρισης για τη διαδρομή του μέχρι σήμερα, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών. Γι΄αυτό και η τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας, που θα προετοιμάσει την προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014, δεν εξέπληξε κανέναν.

Δωρεάν Wi-Fi από το Facebook με… ανταλλάγματα



Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία έχει στα σκαριά το Facebook,η οποία θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις και καταστήματα να προσφέρουν δωρεάν wi-fi στους πελάτες τους με την προϋπόθεση να κάνουν check in στο κοινωνικό δίκτυο.

Μίκης: Μόνη ελπίδα ο εθνικός μας πλούτος και μια ανεξάρτητη κυβέρνηση


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα «Ο Εθνικός μας Πλούτος και η Πολιτική του Διαχείριση» που διοργάνωσε χθες στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ.

Μάσκες, συντεχνίες και… λαϊκοί ήρωες



Οι μάσκες των συντεχνιακών κομμάτων, έπεσαν,  μετά τη θυελλώδη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.
Όλοι οι Έλληνες είδαν! βουλευτές να αγωνίζονται με λύσσα για τα προνόμια, όχι όσων διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, αλλά για αυτούς τους «βολεμένους» εντός αυτής.

Προφυλακτικά και σερβιέτες από ακτιβιστές στη Β. Κορέα!



Ακτιβιστές κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος έριξαν από τα αερόστατα που ξεκίνησαν από τη Ν. Κορέα προπαγανδιστικά φυλλάδια, προφυλακτικά και σερβιέτες, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Χαλκιά γυμνάστρια στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού!



Σε μια αξιέπαινη ενέργεια προχώρησε η Φανή Χαλκιά, η οποία ανέλαβε να γυμνάσει τις κρατούμενες στις γυναίκες φυλακές του Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso η πρωταθλήτρια του στίβου θαγυμνάζει τις κρατούμενες, μέσω ενός προγράμματος άθλησης και απασχόλησης που απευθύνεται σε οροθετικές γυναίκες.

Η Ευρώπη φέρνει μεταγραφές στον Ολυμπιακό



Με τη νίκη επί της Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός σχεδόν εξασφάλισε την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά τη φάση των ομίλων. Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών θα κρίνουν το αν οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν στους “16″ του Champions League ή αν…

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών


Σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζουν οι οφειλές αυτές από τις αρχές του έτους.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ.

Επαφές Σαμαρά για να φτάσει η δόση στα 41 δισεκατομμύρια ευρώ!



Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την έξοδο του από τη Βουλή, έπειτα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την υπερψήφιση του νομοσχέδιου των μέτρων του νέου Μνημονίου, που συγκέντρωσε τελικά 153 θετικές ψήφους.

Οι επόμενες κινήσεις του Σαμαρά


Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξιμου από την υπερψήφιση των μέτρων και από το γεγονός ότι τελικά ο κυβερνητικός σχηματισμός, παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και το “παρών ” της ΔΗΜΑΡ, παρέμεινε ενωμένος και ισχυρός.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


REPORTER 
Θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Απο τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Χίο και Μυτιλήνη. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Πόρο.

Στουρνάρας: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα



Αμέσως μετά την ολοκλήρωση στη Βουλή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα του νέου Μνημονίου, και την υπερψήφισή του από 153 βουλευτές, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου σχολίασε στους δημοσιογράφους ότι “τώρα αρχίζουν τα δύσκολα”.

Σκανδαλίδης: Γιατί επέλεξα να απέχω



Στην διαδρομή μου έδωσα μάχες για τις ιδέες μου εμφορούμενος πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης στην οποία χρωστώ το περισσότερο απ’ αυτό που είμαι.
Είμαι φανατικά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη.
Αναδέχομαι ακέραιες  τις ευθύνες που μου αναλογούν για τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων που προσυπέγραψα ανεξάρτητα από τις εκάστοτε διαφωνίες που διετύπωσα και τη συμμετοχή μου ή όχι σ’ αυτές.

Μονομερή διαγραφή του χρέους ζήτησε ο Καμμένος



Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας απόψε στη Βουλή.
 «Δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους. Να κάνουμε “κούρεμα” του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στους τραπεζίτες τοκογλύφους της Ευρώπης, που εκμεταλλεύτηκαν την Ελλάδα και ανέβαζαν το επιτόκιο πέντε και έξι τοις εκατό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Ψηφίστηκαν τα μέτρα


ΝΑΙ 153. ΟΧΙ 128, ΠΑΡΟΝ 18
Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης.