Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Έπεσε από τον 20ο όροφο και σώθηκε..


"Σε όποιον του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει" λέει μια ελληνική παροιμία, η οποία επαληθεύτηκε στην περίπτωση ενός άνδρα από το Βλαδιβοστόκ. Ο απρόσεκτος άνδρας έσκυψε από το παράθυρο του σπιτιού του, στον 20ο όροφο, για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Προφανώς από απροσεξία γλίστρησε με αποτέλεσμα να κάνει βουτιά στο κενό και να προσγειωθεί σε μια στέγη γκαράζ.

Εξαγοράσιμες οι ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Οι ποινές φυλάκισης έως τα πέντε χρόνια που επιβάλλονται από τα δικαστήρια θα είναι εξαγοράσιμες σύμφωνα με το νομοσχέδιο «μαμούθ» για τις ρυθμίσεις του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2014 που κατατέθηκε στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Συνάντηση Τσίπρα με τον Γερμανό πρεσβευτή με θέμα τη λιτότητα


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση στη χώρα, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα Βόλφγκανκ Ντολτ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, που έγινε έπειτα από αίτημα του Γερμανού διπλωμάτη.

Συνελήφθη πρώην εκδότης για οφειλές στο Δημόσιο



Ένας 74χρονος πρώην εκδότης εφημερίδας, συνελήφθη σήμερα στην Πάτρα, κατηγορούμενος για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του 74χρονου εκκρεμούν χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 1.250.000 ευρώ.

Βρούτσης: Αν δεν ψηφιστούν τα εργασιακά δεν θα έχει κανείς δουλειά



Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών επισήμανε ότι τα εργασιακά θέματα που έρχονται στην Βουλή δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά υπήρχαν σαν… «ουρά» στα προηγούμενα μνημόνια.

Η Επιστημονική Ένωση Ιατρών Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδος


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Το Παρόν» ότι το νοσοκομείο μας δυσλειτουργεί. Η έκπληξη αυτή ήταν πιο δυσάρεστη όταν διαπιστώσαμε ότι για την δημιουργία ανυπόστατων εντυπώσεων χρησιμοποιήθηκε αποσπασματικά η επιστολή  την οποία η Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΩΚΚ είχε αποστείλει προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο Κάμερον “κανονίζει” την αποχώρηση Άσαντ



Η επίσκεψη του Ντέιβιντ Κάμερον στη Σαουδική Αραβία “φώναζε” από μακριά ότι ο Βρετανός πρωθυπυργός είχε πολυ συγκεκριμένη ατζέντα συνομιλιών με τον Οίκο των Σαούντ, της κεντρικής δύναμης του μουσουλμανικού κόσμου. Από το Ριάντ λοιπόν, ο Ντέιβιντ Κάμερον πρότεινε να επιτραπεί στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να αποχωρήσει με ασφάλεια από τη Δαμασκό, εφόσον κάτι τέτοιο εγγυάται ότι θα τερματιστεί ο εμφύλιος, και θα αποκατασταθεί η ηρεμία στη χώρα. 

Welcome back… επί πτυχίω



Την επαναφορά της εμβόλιμης/”πτυχιακής” εξεταστικής ανακοίνωσε στη Βουλή χτές ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με μία σειρά άλλων μέτρων, με σκοπό την ανακούφιση και διευκόλυνση των φοιτητών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα αυτή τη κρίσιμη περίοδο της οικονομικής στενότητας και των ελαχίστων ευκαιριών.

Η εξομολόγηση του Ραγκούση στους Γερμανούς



Δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση φιλοξενούνται στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, σχετικά με την λίστα Lagarde, αλλά και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ρυθμός ανάπτυξης 122% στη Λιβύη!


REPORTER
Η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να είναι και για το 2012 το hot issue σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκπληξη ωστόσο έρχεται από τη Λιβύη.

Τι αλλάζει στα επιδόματα τέκνων


Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα και αντικαθίστανται από ένα  ενιαίο οικογενειακό επίδομα που θα καταβάλλεται από το πρώτο παιδί.
Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, το ενιαίο επίδομα στήριξης των τέκνων θα καταβάλλεται στοχευόμενα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη ανάγκη και για τον λόγο αυτό θα υπολογίζεται βάσει κλιμακούμενου εισοδηματικού κριτηρίου.

ΑΣΕΠ κάθε τρία χρόνια για τους εκπαιδευτικούς


Πολλές αλλαγές και στο χώρο της Παιδείας φέρνει το νέο Μνημόνιο που ψηφίζεται την Τετάρτη. Κάθε τρία χρόνια θα γίνεται πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψη τους στα δημόσια σχολεία. Τα προηγούμενα χρόνια ο διαγωνισμός αυτός γινόταν κάθε δυο χρόνια.

Στη δημοσιότητα οι μισθοί των υπαλλήλων της ΕΥΠ


Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τους μισθούς τους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές της τάξεων των 30%, που θα γίνουν στις αποδοχές τους.

«Χρυσή Αυγή» Δεν θα περάσει το ξεπούλημα της χώρας!


Ακόμα και αν περάσουν οριακά τα μέτρα από τη βουλή δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστούν. Η συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος καταρρέει και τα θλιβερά κομματίδια που την αποτελούν, φυλλορροούν.

Ανθρακες ο θησαυρός με τα πλαστικά βραχιόλια. Πρόστιμα 350.000 €


ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Λαγούς με πετραχήλια... ως προς τη βελτίωση της υγείας και τις καλύτερες επιδόσεις του σώματος έταζαν οι εταιρίες που πωλούσαν τα ενεργειακά βραχιόλια στους καταναλωτές.
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισε ό,τι οι ισχυρισμοί των εταιριών που ήθελαν τους πολίτες φορώντας τα βραχιόλια αυτά να έχουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, υγεία και καλύτερες επιδόσεις στο σώμα είναι αναληθείς, ενώ και η προώθησή τους παραπλανητική.

Ο Πούτιν “ξήλωσε” τον Ρώσο υπουργό Άμυνας


Με μια αιφνιδιαστική κίνησή του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας της χώρας Ανατόλι Σερντούκοφ, μετά από έρευνα διαφθοράς που ξεκίνησε στο ρωσικό Πεντάγωνο.

Μια εκτίμηση-σοκ του Bloomberg για την Ελλάδα


Η μόνη «σωτηρία» της Ελλάδας, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι να τερματιστεί ο επιπρόσθετος δανεισμός. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την μη περαιτέρω χορήγηση δανείων από τους διεθνείς πιστωτές, την διαγραφή χρέους από κρατικούς και ιδιώτες δανειστές και με την αύξηση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας σε τέτοιο σημείο, ώστε να δοθεί μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές.

Παρέμβαση Καρχιμάκη για τα εργασιακά


Ο Μιχάλης Καρχιμάκης «χτύπησε» και πάλι μέσω του facebook, αναφερόμενος αυτή τη φορά στα εργασιακά και αναρωτιέται για τη στάση της κυβέρνησης να μην αντιδρά «σε απόψεις και πρακτικές που πιέζουν να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοστούν μετρά αντίθετα στο ευρωπαϊκό κατεστημένο».

Το άναρθρο (ένα) άρθρο



Κάθε μορφή εξέλιξης χρειάζεται μια μεγάλη καταστροφή για να συνεχιστεί.
Νίκος Ερηνάκης, Το άγριο μάτι
 Η δομή και λειτουργία του πολιτικού συστήματος δεν εγγυάται τη θεσμική σταθερότητα και καθιστά αδύνατη την επιτυχή διαχείριση της κρίσης.

Εργολάβοι του κοινωνικού ολοκαυτώματος Αυτόκλητοι Σωτήρες των Τραπεζιτών Υποτελείς των μεγάλων Εργοδοτών


 Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη
Εάν οι βουλευτές, ψηφίσουν τα μέτρα που απαιτεί η ΤΡΟΙΚΑ και οι “εταίροι” μας, θα έχει συντελεσθεί το μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα κατά της χώρας, και του λαού.

Η κραυγή αγωνίας της κοινωνίας



Σε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία, καλούν από σήμερα όλους τους εργαζόμενους τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ  και ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν για ακόμη μία φορά ξεχωριστές συγκεντρώσεις και θα δώσουν ραντεβού στο Σύνταγμα. Απεργούν επίσης, νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι (Τετάρτη έως Παρασκευή) και φαρμακοποιοί (Τετάρτη) αλλά και οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ). 

 Αν χάσει ο Ομπάμα


Μια πιθανή ήττα του Μπαράκ Ομπάμα από τον Μιτ Ρόμνεϊ, σε μια αναμέτρηση η οποία εξελίχτηκε τόσο οριακά, δεν θα εκπλήξει πλέον κανέναν. Σε αντίθεση με το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, ή μάλλον μέχρι και πριν από το πρώτο debate στο Ντένβερ, καθώς μέχρι τότε ο Μπαράκ Ομπάμα εθεωρείτο και μάλλον ήταν το ακλόνητο φαβορί.

2008: Αν ζούσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, θα καμάρωνε… (video)



“Αν υπάρχει κάποιος που ακόμη αμφιβάλλει για το κατά πόσο όλα μπορούν να συμβούν στην Αμερική”… Τα λόγια αυτά ήταν ο πρόλογος της ιστορίας που γράφτηκε στις προεδρικές εκλογές του 2008, από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στο…

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο


Κατατέθηκε χθες το απόγευμα το πολυνομοσχέδιο για την «Έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».Περιλαμβάνει σαρωτικές όσο και επαχθείς μεταβολές σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα κινείται δε προς την κατεύθυνση του ανοίγματος επαγγελμάτων και της απελευθέρωσης αγορών ωραρίων και υπηρεσιών, με κυμαινόμενη, κατά περίπτωση, μεταρρυθμιστική ένταση.

ΟΑΣΘ. 24ωρη απεργία σήμερα και στάση εργασίας αύριο

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί: 24ωρη απεργία σήμερα και στάση εργασίας αύριο από ώρα 11:00΄ π.μ. και έως 16:00΄ μ.μ.,

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς


Κορυφώνεται σήμερα η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αναλυτικά:
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Τρίτη οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου και του Τραμ καθώς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

ΔΑΚΕ ΙΤ. Όσοι νομίζουν πως μας “σκοτώνουν”, θα πρέπει να ξέρουν ότι “αυτοκτονούν”


Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να αγνοήσει τις εκκλήσεις της κοινωνίας και να δώσει “διαπιστευτήρια υποταγής” στην Τρόικα ακολουθώντας πιστά ως “μνημονιακό γενόσημο” το δρόμο που χάραξε η “original μνημονιακή” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Bundestag: Παράνομη η άμεση συμμετοχή της ΕΚΤ σε νέο ελληνικό “κούρεμα”



Σε επτασέλιδη γνωμοδότησή της που ήλθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Die Welt», η επιστημονική επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας κρίνει ως νομικά απαράδεκτη μια πιθανή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

2000: Τότε που η Φλόριντα έγινε… Β’ Αθηνών (video)


Στις 7 Νοεμβρίου του 2000, η Φλόριντα έγινε η… Β’ΑΘηνών των Ηνωμένων Πολιτειών. Μερικούς μόλις μήνες μετά την ευρέως αμφισβητούμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ελληνικές εθνικές εκλογές, χάρη στη μεταστροφή της τελευταίας στιγμής στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, το έργο το ζήσαμε σε επίπεδο εκλογών… πλανητάρχη.

Ορισμό πλαφόν για το 2012 προτείνουν οι φαρμακοβιομήχανοι



Συμβιβασμό προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες. Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Ενώσεων (Efpia) απέστειλε επιστολή στους υπουργούς υγείας και οικονομικών, με την οποία ζητάει ρύθμιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.