Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αθώος ο Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ


«Προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε την χώρα σε Κολοσσαίο» ο Κώστας Βαξεβάνης με την δημοσιοποίηση της λίστας, κατά τον Εισαγγελέα Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Ελέφαντας μιλάει… κορεάτικα


Την ικανότητα να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία φαίνεται ότι έχει ο Κόσικ, ένας ασιατικός ελέφαντας, καθώς όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, μιλάει… κορεάτικα.

Σε νέα δημοσκόπηση για «Το Ποντίκι»


Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΝΔ 22%, Χρυσή Αυγή: 13% 

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με τρεις μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Προφυλακίζεται ο πρώτος κατηγορούμενος των εταιρειών Energa-Hellas Power


ΕΚΚΡΕΜΜΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους πέντε υπευθύνους των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με τη μη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία ρεύματος στο Δημόσιο.

Τζάμπα μαγκιά

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ

Αν ακούγατε ότι κάπου, σε κάποια γωνιά του κόσμου, φοιτητές κλείδωσαν επί δεκατρείς ώρες μέσα σε μια αίθουσα τους καθηγητές τους, αφήνοντάς τους χωρίς νερό και πρόσβαση στην τουαλέτα, απειλώντας τους ότι δεν θα τους άφηναν να βγουν εάν δεν όριζαν εξεταστική περίοδο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, ποια χώρα θα σκεφτόσασταν; Τη Σουηδία; Τη Βρετανία; Τη Βόρεια Κορέα; Την Ελλάδα; Και ποια λέξη θα σας ερχόταν στο μυαλό; Εκβιασμός; Αναίδεια; Νταϊλίκι; Ηρωισμός; Στο πρώτο, μάλλον θα συμφωνήσουμε.

ΛΑΓΚΑΔΑΣ Συνεταιρισμός γυναικών στήνει τον πρώτο βοτανικό κήπο


Ο πρώτος βοτανόκηπος στην Ελλάδα που θα λειτουργεί από γυναικεία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, με αυτοφυή φυτά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία παραδοσιακών σαπουνιών, κεραλοιφών και βοτανόλαδων, αναμένεται να λειτουργήσει σε έκταση 125 στρεμμάτων στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη

fkoutsamparis@makthes.gr

Τόσα παίρνει ο Γ.Προβόπουλος και οι υποδιοικητές του


Τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής απέστειλε στη Βουλή, η Τράπεζα της Ελλάδος προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.Όπως ειδικότερα προκύπτει, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής:

Αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές στις συντάξεις


Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Εκλεκτικού Συνεδρίου στο σύνολό τους οι διατάξεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν μειώσεις στις συντάξείς, περικοπή του ΕΚΑΣ και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Ουράνια τόξα πάνω από την Θεσσαλονίκη προμήνυμα για καλοκαιρία. Δείτε το βίντεο


Μετά την βροχή και την καταιγίδα η εμφάνιση του ουράνιου τόξου φέρνει το μήνυμα ότι έρχεται η καλοκαιρία. Πριν από λίγο, διπλό ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνιση του στην βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

Φρίκη: Βασάνισαν 84χρονη και την άφησαν να πεθάνει από ασφυξία

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στην περιοχή Ψηλά Αλώνια της Πάτρας, μετά από τον θάνατο 84χρονης συντοπίτισσάς τους. Το τέλος μάλιστα για την 84χρονη ήταν τραγικό, καθώς οι δράστες σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ιατροδικαστής κ. Τζιόλα στο PatrasTimes.gr χρησιμοποίησαν αυτοκόλλητη ταινία την οποία πέρασαν γύρω από το κεφάλι της προκειμένου να της κλείσουν το στόμα και τη μύτη.

«Χρυσή Αυγή» Καταρρέουν τα απο-κόμματα του μνημονίου



Είναι ευχής έργον να αυτοδιαλυθούν τα αποκόμματα του μνημονίου, ώστε να καταρρεύσει τελικά και η μνημονιακή πολιτική τους. Η Χρυσή Αυγή, στην πρωτοπορία των εθνικών δυνάμεων της χώρας, συνεχίζει τον αγώνα για την ανάκτηση της εθνική μας κυριαρχίας.

Ετοιμαστείτε ψυχολογικά: Ως την Τρίτη έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας


Τις επόμενες μέρες, το αργότερο έως την Τρίτη, θα έχουν αναρτηθεί στο TaxisNet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Μην περιμένετε να έρθουν, όπως γινόταν μέχρι τώρα, μέσω ταχυδρομείου. Μην περιμένετε ούτε αυτοκόλλητο για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας. Φέτος, τα πράγματα αλλάζουν:

Λαφαζάνης: Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε! (VIDEO)


Χάος στην κυβέρνηση και ''μπάχαλο'' στον ΣΥΡΙΖΑ.Λίγο πριν τον Λαφαζάνη ο Στρατούλης δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με πρώτο μέλημα την μονομερή διαγραφή του χρέους.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καλεί το λαό να δώσει τη «χαριστική βολή» στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριχνε μια... βόμβα!

Ταύρος επιτέθηκε και σκότωσε 82χρονο στο Κιλκίς!


Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός 82χρονου στο Κιλκίς, στην αγροτική περιοχή του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από έναν μαινόμενο ταύρο! Συγκεκριμένα το ζώο εισέβαλε στην αυλή του σπιτιού του άτυχου ηλικιωμένου και του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Αποχώρησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ


Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ανακοίνωσε η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την αποχώρησή της από το κόμμα. «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά σας δηλώνω ότι δεν συμμετέχω πλέον στις λειτουργίες του», αναφέρει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.
Η επιστολή της κ. Ξενογιαννακοπούλου προς τον κ. Βενιζέλο είναι η εξής:

Στρατιώτης στην Έδεσσα ήταν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ο Χο Τσι Μινχ


Στρατιώτης στην Έδεσσα ήταν, κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο Χο Τσι Μινχ, πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ.Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα Μπιν Βου που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Αλέξης πήρε από τον Γιώργο (και) την σκυτάλη της δυσφήμησης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η επιβεβαίωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί κατά πόδας τον Γιώργο Παπανδρέου έρχεται και από την εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας, στην οποία επιδίδεται τον τελευταίο καιρό.

Όπως και τότε, όταν ο Παπανδρέου μιλούσε για διεφθαρμένη χώρα και ο Παπακωνσταντίνου για Τιτανικούς, έτσι και τώρα δεν δίνουμε σημασία.

Όπως αργότερα βρήκαμε μπροστά μας τα αποτελέσματα εκείνης της δυσφήμησης, έτσι και ο διεθνής διασυρμός της χώρας που επιχειρείται τώρα από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποβεί μοιραίος σε επόμενο στάδιο.

Τα χτυπήματα απανωτά – με έξαρση κατά τις ημέρες πριν από την εθνική μας γιορτή και χωρίς καμιά νύξη στον ηρωισμό του ελληνικού λαού και στην προσφορά του στην Ευρώπη. 

Ερώτηση του Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ



Ν. Χουντής: «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι απολύτως σαφής.  Η δημοσιοποίηση της «Λίστας Λαγκάρντ» από τον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη, εξυπηρετεί την ανάγκη και το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και προβλέπεται στην κοινοτική οδηγία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων»
Ερώτηση του Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ανοικτή επιστολή της ΔΑΚΕ Ι.Τ προς τους Βουλευτές



Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,

 Aσκώντας το Δημοκρατικό μας δικαίωμα, να μπορούμε ελεύθερα ως Έλληνες πολίτες να εκφράζουμε τις θέσεις, τις απόψεις, και τις αγωνίες μας  για το παρόν και το μέλλον το δικό μας αλλά και της χώρας, σας αποστέλλουμε την ύστατη αυτή ώρα την παρούσα επιστολή, ως έχοντες άλλωστε υποχρέωση να πράξουμε και λόγω του θεσμικού μας ρόλου, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

ΗΠΑ: Στους 63 οι νεκροί από τη «Σάντι»


Τους 63 έφτασαν οι νεκροί. Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια. Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια και το μετρό στη Νέα Υόρκη.
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι, πολλοί άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από τις πλημμύρες, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε την στήριξη του ομοσπονδιακού κράτους στους πληγέντες.

Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα! Κασσής: Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ – Άγριοι διάλογοι στο... πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους!


- Ανεξαρτητοποιήθηκε με δημόσια δήλωση του ο Μιχάλης Κασσής- «Δεν ψηφίζω τα μέτρα για να γίνετε εσείς υπουργοί του Σαμαρά» είπε μετά την Κ.Ο. ο βουλευτής Ιωαννίνων- Φραστικό επεισόδιο Γρήγορακου-Κουλόπουλου: «Κ@@@παιδο, σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις» - Χρυσοχοΐδης: Να ψηφίσουμε εν λευκώ τα μέτρα, μην το παίζουμε τσάμπα μάγκες!

Ο γαμπρός από την Πάτρα… μάγεψε τον Δήμο Αλεξάνδρειας


 «Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού σε πολιτιστικό δρώμενο στην Ημαθία»
 Με τη συμμετοχή και των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις στα Καβάσιλα του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΡΟΥ


 Εξαιρετικές  βραδιές επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
 Τα μουσικοσυνθετικά και μουσικοχορωδιακά δρώμενα έλαβαν χώρα στην αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Αθήνα, την Πέμπτη 21 και το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν,  τα μουσικοσυνθετικά δρώμενα επαναλήφθηκαν και την τελευταία  Παρασκευή  του Σεπτεμβρίου.