Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εμπλοκή στη Βουλή



Σε μείζονα πολιτική εμπλοκή οδηγεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά την οριακή απόρριψη από το Σώμα του άρθρου 4 του νόμου που κατέθεσε ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο οποίος αποτελείται από έξι άρθρα. Κατά την καταμέτρηση, το άρθρο 4 ψηφίστηκε από 146 βουλευτές, ενώ 121 το καταψήφισαν και 26 δήλωσαν παρόντες.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις


Δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία έγινε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλους δημoσίους οργανισμούς. Αντίθετα καταψηφίστηκε η τροπολογία του Υπ. Οικονομικών για την μεταφορά του Ταμείου των Δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις


Δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία έγινε ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλους δημσίους οργανισμούς.

Διεθνής δυσφήμηση της χώρας οι συλλήψεις δημοσιογράφων και οι διακοπές εκπομπών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 Το τελευταίο που μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα συνέβαινε στην ταλαίπωρη χώρα, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει υποστηριζόμενη από τεχνικά μέσα στην εντατική, είναι μια κρίση γύρω από τον Τύπο, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της έκφρασης (ακόμη και ως κιτρινισμό, διότι ως γνωστόν είναι προτιμότερος ένα κίτρινος Τύπος από έναν φιμωμένο Τύπο).

Αποτελεί τρομερή διεθνή δυσφήμηση και προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό που πασχίζει να λάβει η χώρα την επόμενη δόση και να παραμείνει στο παιχνίδι εντός του ευρώ, να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ή να κόβονται εκπομπές.

Πολύ περισσότερο που ο πρωθυπουργός, τον οποίο εκθέτουν, προσπαθεί να εξασφαλίσει τους μισθούς και… αυτών που τον εκθέτουν!

'Ψαλίδι' σε συντάξεις - επιδόματα


Νέες περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ προβλέπονται στο νέο πακέτο μέτρων. Χαμένος ο ένας στους δύο δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων Αυξημένη εισφορά στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, αυστηρά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα και αύξηση κατά μία διετία των ορίων ηλικίας προβλέπει το τελικό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό.

Πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ το απόγευμα



Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στις 18.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τα συνδικάτα να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης


Συνελήφθη περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης. Ο γνωστός δημοσιογράφος συνελήφθη βάσει παλαιότερου εντάλματος για την υπόθεση Γιοσάκη, όπως είπε ο ίδιος σε έκτακτη εκπομπή που έκανε ο αδερφός του και πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης στο κανάλι ΑΡΤ.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στις 3 Νοεμβρίου


Κάθε πέντε δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος τυφλώνεται, με αποτέλεσμα ο αριθμός των τυφλών παγκοσμίως να ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ενώ 270 εκατομμύρια άτομα έχουν μειωμένη όραση.Το 2020 υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τυφλών παγκοσμίως θα φτάσει στα 75 εκατομμύρια. Τα 2/3 περίπου των περιστατικών τύφλωσης θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί με έναν ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο.

Η ανακοίνωση των μέτρων


Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2013 θα καταθέσει στη Βουλή σήμερα στις 11 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μισή ώρα αργότερα, η ηγεσία του υπουργείου θα παρουσιάσει τα βασικά μεγέθη και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


ΑΙΤΙΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιχειρείται η ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ.