Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το τελικό κείμενο για το "μαχαίρι" στις συντάξεις - Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο


Από 5% έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας.Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.

ΑΠΟ 4% ΕΩΣ 20% Μεγαλύτερες περικοπές σε συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ


Μεγαλύτερη θα είναι τελικά η περικοπή που θα επιβληθεί σε όσες συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Η νέα εισφορά που θα μπει στις συντάξεις θα φτάνει τελικά το 15% για ποσά άνω των 2.000 ευρώ και μάλιστα η περικοπή θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Με καταθέσεις υπαλλήλων του Δήμου συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση


Με τις καταθέσεις δημοτικών υπαλλήλων συνεχίστηκε για 14η μέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης...Σαφείς αιχμές για τη λειτουργία του Διπλογραφικού Συστήματος στο δήμο άφησε η υπάλληλος στη Διεύθυνση Οικονομικών, Δόμνα Πετρίδου.

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ο βασικός κατηγορούμενος του κυκλώματος εκβιαστών


Στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από τα ξημερώματα ο 35χρονος Ελληνοσύρος, βασικός κατηγορούμενος κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος, που μόλις την περασμένη Παρασκευή αποφυλακίστηκε λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης κι ενώ η δίκη για τη δράση του κυκλώματος είναι σε εξέλιξη,αισθάνθηκε αδυναμία στα πάνω άκρα και συμπτώματα διπλωπίας.

Ενημέρωση για τη λύσσα συνιστούν επιστήμονες



Σωστή ενημέρωση, πρόληψη, επαγρύπνηση, αλλά και εμβολιασμό όλων των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων, συνιστούν ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή την επανεμφάνιση -25 χρόνια μετά- του ιού της λύσσας στην Ελλάδα.

Υπάρχουν Ευρωπαϊκά Κονδύλια και Βέλτιστες Πρακτικές για την πάταξη της «μαύρης εργασίας», η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική παρέμβαση του Κ. Πουπάκη


"Στην Ελλάδα διατίθεται συνδρομή στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την αναβάθμιση μηχανισμών για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας", αναφέρει στην απάντησή του ο L. Andor, Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, σε γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με την αναγκαιότητα αποτελεσματικής πάταξης της «μαύρης εργασίας».

Προνομιακή μεταχείριση της Siemens σε βάρος της ελληνικής εταιρίας Ελληνικά Καλώδια, σε μεγάλο διαγωνισμό του ελληνικού δημοσίου καταγγέλλει ο Ν. Χουντής



Ν. Χουντής: «Ευτυχώς, μετά την άφιξη της Κας Μέρκελ στην Ελλάδα, όλα μπαίνουν ξανά σε μια... σειρά»
Ερώτηση - Καταγγελία Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείριση υπέρ κοινοπραξίας στην όποια συμμετέχει η Siemens και σε βάρος της ελληνικής εταιρίας Ελληνικά Καλώδια στον διαγωνισμό της ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση των Κυκλάδων - Ηπειρωτικής Ελλάδας με υποβρύχια καλώδια, ύψους 400 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

«Χρυσή Αυγή» Παραμύθι η διαπραγμάτευση, αντεθνικά τα μέτρα και το ξεπούλημα

Η εγχώρια τρόικα ουδέποτε διαπραγματεύθηκε με τους ξένους, παίζει απλά θέατρο για να παραπλανήσει τους αδαείς. Ακόμα και αν η συγκυβέρνηση περάσει τα αντεθνικά μέτρα, το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου δεν θα εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη.

Να μην κρυφτούν τα κακουργήματα της διαπλοκής, πίσω από ένα δημοσιογραφικό πλημμέλημα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ένας άλλος μύθος που πρέπει να καταρριφθεί άμεσα σχετίζεται με την άποψη πως, μεταξύ αυτών που κέρδισαν πολλά χρήματα και τα μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού, ελεγκτέοι είναι μόνον οι αποδεδειγμένα φοροφυγάδες, δηλαδή οι διακινητές μαύρου χρήματος, αυτοί που παρανόμως πλούτισαν χωρίς να καταβάλλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Συγγνώμη, αλλά επειδή σ’ αυτή τη χώρα ελάχιστα έχουν γίνει νομίμως και τα περισσότερα είτε παρανόμως, είτε απλώς νομότυπα, ο έλεγχος δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στο φορολογικό επίπεδο.

Πρώτον, διότι αν όλοι αυτοί πλήρωναν τους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν, τότε δεν θα οδηγούμεθα στην πτώχευση.

«Χρυσή Αυγή» ''O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας''


Στο μήνυμα συμπαράστασης του ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων στον Άλιμο, απάντησε με θέρμη ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ο ιερέας προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής να συνεχίσουν τον Αγώνα για την Πατρίδα, την Θρησκεία και τα Ιδανικά μας κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. 

Απολύονται από το Δημόσιο όσοι δεν μπήκαν με ΑΣΕΠ;


Οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τους αριθμούς των απολύσεων που ζητάει η τρόικα.Έτσι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος από την κυβέρνηση ώστε ως το τέλος του 2012 να φύγουν από το Δημόσιο 2.000 άτομα, άλλοι 5.000 ως τον Μάρτιο του 2013 και συνολικά 25.000 άτομα ως το τέλος του 2013.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών


Διακοπή κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στην Κοιλάδα των Τεμπών, από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.Την συγκεκριμένη περίοδο θα γίνουν προγραμματισμένες εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, για την ασφαλή εκτέλεση των οποίων είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Πρωτοφανείς εικόνες! 13 νεκροί από τον τυφώνα Sandy – Σκοτάδι στο Μανχάταν – 5,7 εκατ. χωρίς ρεύμα, συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό του Ν. Τζέρσεϊ


NEWSIT

- Σχεδόν τα 10 μέτρα έφτασαν τα κύματα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
- Πλημμύρισε ακόμη και το μετρό της πόλης
- 10.000 κλήσεις ανά 30' δέχονται οι υπηρεσίες άμεσης δράσης
- Απομακρύνονται 200 ασθενείς από πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης
- Έκκληση του δημάρχου της Ν.Υ. να μην κυκλοφορούν οι πολίτες αν δεν είναι απαραίτητο!
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Sandy σαρώνει τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και μέχρι στιγμής το πέρασμά του είναι τρομακτικό. 13 νεκροί ανάμεσά τους τρία παιδιά. 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Το Μανχάταν βυθισμένο στο σκοτάδι. Νοσοκομεία εκκενώνονται, αυτοκίνητα καταστρέφονται από τις πτώσεις δέντρων.