Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στα 35.000 ευρώ το πλαφόν για το επίδομα θέρμανσης

Σε βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να λάβουν περισσότερα νοικοκυριά την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης στην Βουλή.

Τυφώνας Σάντι: Παρέλυσαν οι βορειοανατολικές ΗΠΑ



Τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιήθηκαν, πτήσεις ακυρώθηκαν, σχολεία έκλεισαν καθώς οι βορειοανατολικές ΗΠΑ ετοιμάζονταν να υποδεχτούν απόψε τον τυφώνα Σάντι, ο οποίος έχει ήδη παραλύσει μεγάλο μέρος της χώρας αλλά και την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων, οκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές.

Κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη


«H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 25ης/10/2012, προχωρεί άμεσα σε αγωνιστικές δράσεις ενάντια στον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, αφαίμαξης των εισοδημάτων και απολύσεις των εργαζομένων που κατατίθεται στην Βουλή μεθαύριο Τετάρτη, 31/10/2012, αλλά και ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα - δράσεις που συμφώνησαν συγκυβέρνηση και τρόικα, ακυρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα», όπως αναφέρουν οι ομοσπονδίες σε κοινή τους ανακοίνωση.

Δήλωση Του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!!!
 Αφού οι κυβερνώντες κατάφεραν να παρίστανται στην δοξολογία του Ι.Ν. ΑΓ. Δημητρίου, έχοντας σιδηροδέσμιους τους πιστούς και τους πολίτες και αφού διασφάλισαν την τήρηση  του νόμου και την τάξη, για να πραγματοποιηθεί η παρέλαση για τον εορτασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 28ης Οκτωβρίου, απέμεινε να φιμώσουν όλους  όσους τους ΚΡΙΝΟΥΝ με βάση τις πράξεις τους, απολύοντας δημοσιογράφους από την κρατική τηλεόραση και διαγράφοντας όσους αντιστέκονται στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και στα βάρβαρα χιλιόμετρα των μέτρων τους!!!

Ρήξη με το κατεστημένο, το σάπιο, το τεμπέλικο, το παρασιτικό…



Κάθε μέρα που περνά (και χάνεται), επιβεβαιώνεται με οδυνηρό τρόπο για την ελληνική κοινωνία, πως το πρόβλημα που βιώνει η πατρίδα μας είναι βαθύτατα και πρωτίστως πολιτικο-κοινωνικό και δευτερευόντως οικονομικό.
Η γνώση σχετικώς με τον πραγματικό πλούτο που διαθέτει η χώρα μας, η χρήση της κοινής λογικής για τη διάγνωση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και συνάμα η ευθεία σύγκρουση με τις κακοδαιμονίες μας, είναι τα προαπαιτούμενα για την επαναφορά της Ελλάδας στην ευημερία και την αξιοπιστία.

«Χρυσή Αυγή» Συμψηφισμός εξωτερικού χρέους με το κατοχικό δάνειο

Τα καταστροφικά μέτρα έχουν στόχο την διάλυση της οικονομίας μας και την παράδοση της εθνικής περιουσίας μας στους τοκογλύφους. Η Χρυσή Αυγή αντιπροτείνει τον συμψηφισμό του εξωτερικού μας χρέους με το κατοχικό δάνειο, ώστε να κοπεί η φόρα σε όσους ορέγονται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο.

Αποκάλυψη “Reuters” για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών



Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι ελληνικές τράπεζες θα εκδώσουν κοινές μετοχές, ώστε να εξασφαλίσουν το 6% από το 9% του κριτηρίου κεφαλαιακής επάρκειας, που η Κεντρική Τράπεζα θα θέσει σαν μέσο ανακεφαλαιοποίησής τους.

Αναβολή για την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κ.Βαξεβάνης


Για την Πέμπτη πήρε αναβολή για να δικαστεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη την Κυριακή για την δημοσίευση στο περιοδικό του της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ.

«Χρυσή Αυγή» Τρεις υποθέσεις αυτοφώρου: Βαξεβάνης, Κασιδιάρης, Παπαδόπουλος



 Στην περίπτωση Βαξεβάνη έχουμε έναν δημοσιογράφο με ένα καυτό προϊόν στα χέρια, που ως «καλός ενημερωτής του λαού» αποφασίζει να το πουλήσει με το σχετικό αντίτιμο. Προηγουμένως έχει φροντίσει να διαφημίσει άριστα το προϊόν αυτό, ώστε την ημέρα κυκλοφορίας του, το σχετικό έντυπο να έχει ήδη παρελάσει ως είδηση από τα τηλεοπτικά δελτία. Η Χρυσή Αυγή, παρ’ όλο που ο συγκεκριμένος τύπος μας έχει επανειλημμένως επιτεθεί αδίκως και ανοικείως, στην προκείμενη περίπτωση δεν μπορεί παρά να τον υποστηρίξει.

Ο εχθρός είναι εσωτερικός: Να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι (αληθινές) λίστες με τους ληστές!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και τώρα, που η τύχη της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και οικονομικοί (λέμε τώρα) παράγοντες για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την πατρίδα μας με τη μωροφιλοδοξία, την απληστία και την εθνοπροδοτική στάση τους, τότε θα εκλείψει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη. 

Αν και τώρα, που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, δεν κληθούν να πληρώσουν αυτά που έκλεψαν οι φοροφυγάδες, τότε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέφτει σε ένα κενό δυσπιστίας και θα καταδικάζεται σε απαξίωση. 

Στα χέρια του Σαμαρά τα εργασιακά



“Είναι πλέον θέμα του Πρωθυπουργού να βρει φόρμουλα συμβιβασμού με τον κ. Κουβέλη για τα εργασιακά”. Με τη φράση αυτή, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αποτύπωνε το οριακό σημείο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών.

Αγωνία για τον τυφώνα Sandy (video-live update)


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν από το πρωί οι Αμερικανοί την εξέλιξη του τυφώνα Sandy, που πλήττει τις ανατολικές αρχές. Με τη Νέα Υόρκη να έχει… κατεβάσει ρολά, και το Χρηματιστήριο της Wall Street να παραμένει κλειστό, το στοίχημα των αρχών είναι να παρουσιαστούν ετοιμοπόλεμες για την περίπτωση που ο τυφώνας αποδειχθεί χειρότερος και από τον Κατρίνα.

Αεροπορική επιδρομή στη Συρία σκόρπισε το θάνατο



Τουλάχιστον δεκάξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και πέντε γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλέμπ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Η Μαδρίτη γέμισε... πρόβατα

Περισσότερα από 2.000 πρόβατα έβγαλαν στο κέντρο της Μαδρίτης ισπανοί κτηνοτρόφοι υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην βόσκηση και την μετακίνηση των ζώων τους που, όπως ισχυρίζονται απειλούνται από την υπερβολική ανάπτυξη των αστικών κέντρων.

Από σήμερα οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν απόδειξη, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό!


 Έτσι ο καταναλωτής θα μπορεί να μην καταβάλλει αντίτιμο σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών δηλαδή σε γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς σε περίπτωση που δεν λάβει απόδειξη.
Η συγκεκριμένη διάταξη θα αναγράφεται και στους καταλόγους των εστιατορίων.Έτσι εάν δεν σας δώσουν απόδειξη σε κάποιο εστιατόριο, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης, μπορείτε απλά να φύγετε από το κατάστημα και να θεωρήσετε τον λογαριασμό... κέρασμα!

Θεσσαλονίκη: Σκίστηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία!


«Θύμα» των θυελλωδών ανέμων έπεσε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τ.μ. και βάρους 130 κιλών.
Η σημαία που κυματίζει από την Πέμπτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης..