Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Δευτέρα


Με κακοκαιρία ξεκινάει η νέα εβδομάδα. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφελώδης με βροχές και τοπικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδι θα ασθενήσουν.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια



Εορτάζουμε σήμερα δύο μεγάλες επετείους της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όταν ο ελληνικός στρατός εξόρμησε για να πραγματώσει τα όνειρα του ελληνισμού.

Ελεύθερος ο Βαξεβάνης- Δικάζεται αύριο


Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος το πρωί συνελήφθη παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ.

Συνελήφη ο Κ. Βαξεβάνης


Σε σπίτι της οδού Πόντου στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη στις 11 σήμερα το πρωί ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης, παρουσία εισαγγελέα και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων καταθετών που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

To Twitter… αναστενάζει για τον Βαξεβάνη


REPORTER
Η υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη, με το ένταλμα σύλληψης του γνωστού δημοσιογράφου που εξέδωσε αυτεπαγγέλτως η  Εισαγγελία, λόγω της δημοσίευσης από το περιοδικό ” Ηοτ Dog” της λίστας Λαγκάρντ, γνώρισε… μεγάλες στιγμές στο Twitter, το πλέον παρεμβατικό social media της εποχής μας.

Χρυσή Αυγή» για την 28η Οκτωβρίου!


Το "ΟΧΙ" του Στρατηγού Μεταξά, που βροντοφώναξε σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αποτελεί ένα από τα πιο φωτεινά ορόσημα στην ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού.

Οι λαοί του Νότου… μαθαίνουν γερμανικά


Μια γλώσσα δύσκολη, ξεχασμένη, άχρηστη μέχρι πρότινος για πολλούς ζει ξανά μεγάλες πιένες. Αιτία φυσικά η οικονομική κρίση.
Τον χορό ξεκίνησε η Ελλάδα. Μέσα σε έξι μήνες αυξήθηκαν οι μαθητές που σπουδάζουν γερμανικά κατά 30%.
Ακολούθησαν η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Spiegel: “Νέο κούρεμα με συμμετοχή κρατικών πιστωτών”



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel-online πριν από λίγα λεπτά, η τρόικα προτείνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αυτή την φορά με άμεση συμμετοχή των κρατικών πιστωτών, οι οποίοι θα κληθούν να παραιτηθούν από ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεών τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Παπούλιας: Δεν μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτόν τον λαό


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και η μαθητική στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος στο μήνυμά του έστειλε μήνυμα προς του ευρωπαίους εταίρους:
«Δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτό το λαό, τα έχει δώσει όλα», τόνισε ο κ. Παπούλιας επισημαίνοντας ότι οι Ελληνες έχουν καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία, χώρες που επίσης δοκιμάζονται όπως είπε.
«Ελπίζω», πρόσθεσε, «οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες που θα εμπνεύσουν την ελπίδα στο λαό μας ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση».

Ο καιρός ματαίωσε την παρέλαση στα Γιάννενα


REPORTER
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που από το πρωί επικρατούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η παρέλαση στα Γιάννενα. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου άλλωστε, είναι από τις περιοχές που συνήθως πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία, και η σημερινή εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 1912-13!

Με σκηνές από την κινηματογραφική ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ελευθέριος Βενιζέλος", εκπληκτικές λιθογραφίες των θρυλικών μαχών και της θυελλώδους προελάσεως του Ελληνικού Στρατού, αλλά και μοναδικούς ζωγραφικούς πίνακες της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης του ταλαντούχου Κενάν Μεσαρέ, γιου του Χασάν Ταξίν Πασά - Οθωμανού Διοικητού της Θεσσαλονίκης, η γυναίκα του οποίου λέγεται πως ήταν ελληνικής καταγωγής - το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ζωντανεύει τις μοναδικές αυτές ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού! Το Έπος 1912-13! Το δεύτερο ΄21!


Το ημερολόγιο ενός αγωνιστή


Ο δακτυλογράφος του 44ου Συντάγματος Πεζικού Γιάννης Μπριλάκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αλβανικού μετώπου και μέσα στα χιόνια και το βαρύ ψύχος πολεμούσε και έγραφε αποτυπώνοντας στο ημερολόγιο του τις φρικτές μέρες του ελληνο-ιταλικού πολέμου, μέσα σε ένα διαρκή κίνδυνο.Όπως γράφει το made in creta ο Γιάννης Μπριλάκης κατατάχθηκε στο Στρατό στις 4 Σεπτεμβρίου του ’40 και δυο ημέρες πριν την κήρυξη του πολέμου, γύρισε στο χωριό του το Σπήλι, έχοντας 48ωρη άδεια και «τυχαίως γλεντήσε με φίλους».