Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Χαρίζει τέλη ο δήμος Θεσσαλονίκης!


Μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες, 6% για τις επιχειρήσεις, 50% για τους άπορους και πλήρη απαλλαγή για τους «μετρόπληκτους» καταστηματάρχες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο προϋπολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Αναλυτικά οι αλλαγές στα εργασιακά


Ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών μέσω μίας «συμβιβαστικής φόρμουλας», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκε τελικά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Η Eurostat έδωσε πρωτιά στην Ελλάδα


Τα επίσημα στοιχεία για το χρέος των χωρών της Ε.Ε. κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Eurostat. Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη, ότι η Ελλάδα κατακτά, δίχως πολύ ανταγωνισμό, την περήφανη πρωτιά!

Από πότε έγιναν οι Έλληνες ρατσιστές;


Η  Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών σε έκθεση της για τους Πρόσφυγες, ανέφερε ότι τα επίπεδα ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα και οι Αρχές κάνουν ελάχιστα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπόρων ναυτιλιακού πετρελαίου


Κύκλωμα το οποίο έκανε λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, η οποία συνέλαβε εννέα άτομα ενώ αναζητά ακόμη ένα. Τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν παράνομα το καύσιμο και εν συνέχεια, αφού το αποθήκευαν, το διέθεταν σε πρατήρια καυσίμων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δημόσιο, από τη δράση του κυκλώματος, υπέστη ζημιά η οποία φτάνει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Εντοπίσθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, μέσα στους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βυτιοφόρα , δεξαμενές, δοχεία και αντλία καυσίμων.

Η μαύρη σοκολάτα αυξάνει την ερωτική επιθυμία!


Η διατροφή μας, πράγματι, είναι ένας παράγοντας, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική μας ζωή.
Η σωστή και ισορροπημένη δίαιτα βοηθάει στην αυτοπροστασία του οργανισμού και συμβάλλει στη βελτίωση της σεξουαλικής μας υγείας.

Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Πουπάκης: Ενίσχυση των δικαιωμάτων των επιβατών σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς



Πώς μπορεί να λάβει ένας επιβάτης αποζημίωση για καθυστερήσεις ή φθορά αποσκευών; Σε ποιόν μπορεί να απευθυνθεί για να λάβει αξιόπιστες πληροφορίες όταν μεγαλώνουν οι καθυστερήσεις; Πώς μπορεί να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του εάν η αεροπορική εταιρεία έχει κηρύξει πτώχευση; Ταυτόχρονα απαιτούνται νομικές διευκρινίσεις για την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων των επιβατών, ανεξαρτήτως τρόπου μεταφοράς.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



Προηγούνται οι αλλοδαποί στις φοιτητικές εστίες
Σύμφωνα με δήλωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι μη ελληνικής καταγωγής φοιτητές προηγούνται των Ελλήνων στις φοιτητικές εστίες, . Η Χρυσή Αυγή θεώρησε το γεγονός αυτό απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση για την σχετική αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών, με σκοπό τη σύνταξη επίκαιρης ερώτησης για τη χρηματοδότηση του εν λόγω ιδρύματος.

Παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία η μη καταβολή των χρημάτων για την μεταφορά των παιδιών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής.


·      
·       Ερώτηση του Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν μετά από καταγγελία 33 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για μη καταβολή της δαπάνης από την πολιτεία για τη μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία

Η μη καταβολή της δαπάνης από την Πολιτεία για την μεταφορά των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία είναι παράνομη αφού αποτελεί  δυσμενή διάκριση εις βάρος των ατόμων με αναπηρία γεγονός που αντιβαίνει την οδηγία 2000/78/EC της Ε.Ε..

«Χρυσή Αυγή» 4 άρσεις ασυλίας σε 4 μήνες για την Χρυσή Αυγή - ΒΙΝΤΕΟ



Παμψηφεί αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας των συναγωνιστών Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γεωργίου Γερμενή με ψήφους 220 υπέρ σε σύνολο 220 ψηφισάντων. Ασφαλώς δεν παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη ο βουλευτής Πλακιωτάκης, ο οποίος δεν ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Ο συνδικαλισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια του κ. Φωτόπουλου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν ενθουσιάστηκαν οι συνδικαλιστές που παρακολούθησαν την αλλόφρονα ομιλία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Διατηρώντας σώας τα φρένας και γνωρίζοντας τα όρια του συνδικαλιστικού ακτιβισμού, αλλά και έχοντας συναίσθηση της απαξίωσης του διαρκώς διαπλεκόμενου με την εξουσία συνδικαλιστικού κινήματος, μάλλον έκπληκτοι άκουσαν τον κ. Φωτόπουλο να καλεί σε γενική εξέγερση.

Φυσικά, αντιλαμβάνονται όλοι πως τέτοια παραληρηματική συμπεριφορά μόνο βλάβη προκαλεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

Χατζησωκράτης: Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται


Η ΔΗΜΑΡ  συνεχίζει να κρατά σθεναρή στάση με στόχο να καμφθούν οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά, όπως τόνισε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Δημήτρης Χατζησωκράτης, στο MEGA.

“Κούρεμα” νέου τύπου για το ελληνικό χρέος


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, που αποκάλυψε από χτες το βράδυ την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος ως το 2016, κυοφορείται κούρεμα νέου τύπου για το ελληνικό χρέος.
Αποτελεί ήδη κοινό τόπο, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η νέα ιδέα που εκπορεύεται από το Βερολίνο είναι ένα έμμεσο κούρεμα.

ως είδε το ΔΝΤ την “εμπλοκή”


Έχει σημασία να καταγράψουμε τις πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά τις χθεσινές εξελίξεις με την “εμπλοκή” που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με επίκεντρο τα εργασιακά.

Μέτρα-σοκ στο νέο Μνημόνιο




5.000 απολύσεις στο Δημόσιο, παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης έως το 2018, περικοπές έως 35% στα ειδικά μισθολόγια και καταργήσεις δώρων για μισθούς του δημοσίου και όλους τους συνταξιούχους είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο Μνημονίου που επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα.
Η επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του ελληνικού προγράμματος, κλείδωσε και επισήμως, αφού τόσο στο μνημόνιο συνεννόησης, όσο και στο μνημόνιο για τις οικονομικές και χρηματοδοτικές πολιτικές, οι υπολογισμοί γίνονται με ορίζοντα το 2016. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο κείμενο τα μέτρα για τη διετία θα ήταν πολύ περισσότερα από τα 13,5 δισ. ευρώ εάν δεν δινόταν η επιμήκυνση.

Δημόσιο: 5.000 απολύσεις φέτος – 20.000 το 2013!


Από το υπουργείο δεν χρησιμοποιούν τον όρο απολύσεις, μιλούν για αποχωρήσεις αλλά λένε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.Έτσι το σχέδιο του υπουργείου που έρχεται τώρα στο φως μιλάει για 5.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα άμεσα, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στις 20.000 για τον επόμενο χρόνο. Συνολικά δηλαδή από τις 15.000 που ήταν ο αριθμός που απαιτούσε η τρόικα, πλην συνταξιοδοτήσεων, θα υπάρξουν επιπλέον 10.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων τους επόμενους 15 μήνες.