Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΡΟ Ξεμπλόκαρει το εργοτάξιο στο Παπάφειο

Συμβολαιογραφική πράξη με την οποία παραχωρείται με τη μορφή δουλείας υπόγεια έκταση 2.250 τ.μ. του Παπαφείου, προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός του μετρό, υπογράφηκε χθες από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Χρήστο Τσίτουρα παρουσία του γ.γ. Υποδομών Στράτου Σιμόπουλου.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα μόνο όσοι το τολμήσουμε


Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς το οριακό σημείο, στο οποίο έχουν φθάσει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Σε δήλωσή του μετά και τη νέα -χωρίς οριστικό αποτέλεσμα- σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει με μόνο γνώμονα τη σωτηρία της χώρας.

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Πρέβεζα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.30 σήμερα το απόγευμα, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα δύο χιλιόμετρα και έως πριν από λίγη ώρα δεν είχαν αναφερθεί ζημίες.

«Χρυσή Αυγή» Σύσκεψη εγχώριας τρόικα

Συνεχίζεται το θέατρο σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει "γη και ύδωρ" στους τοκογλύφους. Έτσι θα πάει η παράσταση μέχρι τέλους, μήπως και περισωθούν τα απο-κόμματα της εγχώριας τρόικα, που αύριο φέρνουν στη βουλή το νομοσχέδιο του απόλυτου ξεπουλήματος της χώρας.


Ξεκάθαρη η Κομισιόν στο θέμα της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη


«Η στέρηση της κατοικίας αποτελεί μια από τις πιο ακραίες μορφές φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην σύγχρονη κοινωνία» τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος M. Barnier
Χαρακτηριστική είναι, στο πλαίσιο της πρόσφατης συζήτησης περί άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η απάντηση του Επιτρόπου M. Barnier αρμόδιου σε θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών στη σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη:

Αρχιζει ο διάλογος για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία έναρξης διαλόγου για τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα. 

«Χρυσή Αυγή» Σεσημασμένους ληστές συνέλαβε η φρουρά του Νίκου Μιχαλολιάκου!

Δελτίο τύπου

Άρθρο της σημερινής εφημερίδας «Δημοκρατία»
Φύλακες άγγελοι αποδείχτηκαν στη γειτονιά του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου οι δύο αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς, που συνέλαβαν κοντά στο σπίτι του στην Πεύκη σεσημασμένους αλλοδαπούς διαρρήκτες. Η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πολυκατοικία όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Μιχαλολιάκου.

Κομισιόν: Πρόσθετα μέτρα 1,11 δις για να μην πληρώσουν οι Τράπεζες χρέη που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο

     Ν. Χουντής: «Άβουλοι οι πολιτικοί αρχηγοί απέναντι στην Τρόικα»

Σήμερα συνέρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης για να επικυρώσουν τα δυσβάστακτα μέτρα των 13,5 δις ευρώ σε βάρος των ανέργων, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η Κομισιόν ρίχνει το βάρος της για να μην πληρώσουν οι τράπεζες τις 2 δόσεις του δανείου που έχουν λάβει από το ελληνικό Δημόσιο και ανέρχονται στο ύψος των  1,11 δις ευρώ (555 εκ. ευρώ για τα έτη 2012 και 2013) !! αλλά να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός με πρόσθετα μέτρα.

«Χρυσή Αυγή» Κοινός συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος ο Τσίπρας


 «Κάποιοι που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Θα τους βρούμε και θα πληρώσουνε» - Αλέξης Τσίπρας (22/10/12)
Κοινός συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο Τσίπρας.

Το “αντίο” του Ρουσόπουλου


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος υπήρξε ένα από τα πλέον “hot topics” για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα την προηγούμενη δεκαετία, και ειδικά μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004, και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κώστα Καραμανλή, μέσα σε κλίμα εθνικής ευφορίας και μεγάλων προσδοκιών για την “απαλλαγή” της χώρας από το λεγόμενο σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Η ατάκα του Ομπάμα που “έγραψε”


Μπορεί τα προεδρικά ντιμπέιτ στις ΗΠΑ να μην μας έδωσαν τον τελικό νικητή, μας πρόσφεραν όμως αξιομνημόνευτες ατάκες και άφθονες δόσεις γέλιου.
Στην προηγούμενη τηλεμαχία ήταν τα «κλασέρ γεμάτα από γυναίκες» του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Mitt Romney, που φρόντισαν να μας διασκεδάσουν. Και αυτή την φορά ήταν η εύστοχη ειρωνεία του Προέδρου Obama αυτή που κατόρθωσε να ταξιδέψει ανά τον κόσμο.

Εμπλέκουν στο σκάνδαλο των υποκλοπών τη Μirror!


Αρκετοί επώνυμοι έχουν υποβάλλει επίσημες καταγγελίες για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, όπου εμπλέκουν την Mirror, καθημερινή και Κυριακάτικη, αλλά και την εφημερίδα The People.

Η κρίση, η οικογένεια και τα παιδιά


Η κρίση της οικονομίας έχει περάσει για τα καλά στην κοινωνία. Θα έλεγα μάλιστα ότι η κοινωνική κρίση και η κρίση αξιών μας οδήγησε στα καταστροφικά και ολέθρια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο ο καθένας μας έχει και μια οικογένεια. Με κανένα τρόπο δεν επιτρέπεται να μεταφέρουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες της καθημερινότητάς μας στο σπίτι. Ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά.

Φλερτ Καμμένου με την ομογένεια


Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε στον ΑΝΤ-1 ότι το κόμμα του θα αποστείλει μέσω διαδικτύου στους ομογενείς σχέδιο νόμου για να μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές.

Τα μυστικά του «new deal» Aegean – Olympic

ΘΕΜΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Οι υποψιασμένοι περί τα αεροπορικά δρώμενα γνώριζαν από τις αρχές του καλοκαιριού ότι η MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου και η Αεροπορία Αιγαίου των οικογενειών Βασιλάκη και Λασκαρίδη, βρίσκονταν σε αρκετά προωθημένες συζητήσεις για να κάνουν πράξη αυτό που είχαν αφήσει πριν από τρία χρόνια: τη συνένωση της Aegean με την Olympic.

Πάγκαλος: Να φύγουν κι άλλοι από το ΠΑΣΟΚ

REPORTER
Ορεξάτος εμφανίστηκε γι’ ακόμα μια φορά στο… αγαπημένο του  twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά όσων παραμένουν στην Ιπποκράτους με το πρόσχημα της ανανέωσης.

Θεσσαλονίκη: Καζάνι που βράζει η Ευκαρπία για τα σκουπίδια


Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης και της δημοτικής αρχής του Παύλου Μελά στο χώρο όπου κατασκευάζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία.Κάτοικοι και αντιπροσωπεία του δήμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο χώρο του ΣΜΑ και απαίτησαν εκ νέου από τον εργολάβο να σταματήσει τις εργασίες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η ανεργία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η υπεράσπιση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει είναι θέμα αρχής.

Και ως τέτοιο, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η ανεργία.

Στην ανεργία δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα.

Και επομένως, όσοι υποστηρίζουν ότι μια χώρα με ανεργία άνω του 25% και με ανεργία στους νέους άνω του 50% εξακολουθεί να διαθέτει στην πράξη εργασιακά δικαιώματα, απλώς υποκρίνονται.

Οι τράπεζες πίσω από τις αλλαγές στα εργασιακά

(Πηγή : http://www.newsit.gr)
- Οι ανατροπές που θα έρθουν στα εργασιακά θα αφορούν και χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους
- Μόνο έτσι θεωρούν ότι θα ευδοκιμήσουν οι συγχωνεύσεις
- Στόχος οι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στον ίδιο εργοδότη
Και όμως υπάρχει δάκτυλος. Συγκεκριμένες πιέσεις, από συγκεκριμένο χώρο για τις ανατροπές στα εργασιακά εκατομμυρίων εργαζομένων.

Ο  πιο φτωχός πρόεδρος χώρας του κόσμου

Συνήθως οι αρχηγοί κρατών ζουν - αν όχι πλουσιοπάροχα - σίγουρα πολύ πιο χλιδάτα από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους. Υπάρχει όμως κι ένα φωτεινό και σπανιότατο παράδειγμα προέδρου κράτους, ο οποίος δωρίζει το 90% του μισθού του. Mόνο που βρίσκεται στη μακρινή Ουρουγουάη.

Απειλή για τη συνοχή της κοινωνίας τα εργασιακά


ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ 
Στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα επιχειρηθεί να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, προκειμένου να ψηφιστούν τα μέτρα πριν το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Το ¨αγκάθι” των εργασιακών απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνοχή της κυβέρνησης, καθώς η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσει, την ώρα που η Τρόικα εμφανίζεται ανυποχώρητη, κυρίως στο θέμα των αποζημιώσεων.

Το μνημόνιο για τιμές, αγορές, εισιτήρια και κλειστά επαγγέλματα



Μείωση μισθών και μετά πώληση της ΔΕΗ - Αύξηση 25% σε αστικές συγκοινωνίες, τρένα - Βενζίνη στα σουπερμάρκετ - Ελεύθερο ωράριο παντού - Τέλος οι δικηγόροι στα συμβόλαια

Πυροβόλησαν σκοπό στρατοπέδου στη Θεσσαλονίκη


Περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στις 02:00 περίπου τα ξημερώματα στο στρατόπεδο 523 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα μαύρο βαν πέρασε έξω από το στρατόπεδο και πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο τον σκοπό. 

Τους καταδίκασαν γιατί δεν εκκένωσαν προληπτικά τη Λ’Άκουιλα!

Έξι σεισμολόγοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία γιατί δε σήμαναν... έγκαιρα συναγερμό στο σεισμό του 2009 στη Λ’ Ακουίλα, όπου έχασαν τη ζωή τους 308 άνθρωποι.Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι οι επιστήμονες έδωσαν ανακριβείς διαβεβαιώσεις μετά τις δονήσεις που είχαν προηγηθεί του σεισμού, μεγέθους 6,3 βαθμών.

Επανεμφάνιση ελονοσίας και φυματίωσης στην Ελλάδα


Το θέμα της επανεμφάνισης ξεχασμένων ασθενειών στην Ελλάδα, όπως είναι η ελονοσία και η φυματίωση, από τότε που η χώρα μας εισήλθε στην οικονομική κρίση, θίγει σε ρεπορτάζ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.