Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Χαράτσι» στα ακίνητα από το πρώτο τετραγωνικό


ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο χωρίς να ισχύει αφορολόγητο όριο, σχεδιάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ ετησίως μετά την κατάργηση από το 2013 του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Τσίπρας: Η κλεψύδρα των κερδοσκόπων αδειάζει



REPORTER
Ο Αλέξης Τσίπρας από τις Σέρρες που βρίσκεται έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους υποψήφιους επενδυτές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και όλους τους βουλευτές των κομμάτων ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων.

Αφιερωμένο στον Μιθριδάτη που κρύβουμε μέσα μας


ΗΡΩ ΤΕΝΤΕ 
Τόσο κοινή η εικόνα: σε μια μεγάλη πόλη, ένας άγνωστος ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, ζητώντας βοήθεια. Συνήθως, κρατάει ένα ποτήρι χάρτινο από κάποιο cafe – σπάνια το χέρι απλωμένο με την παλάμη ανεστραμμένη. Είναι κι αυτό ένα μήνυμα στις μέρες μας: «Βοήθησέ με, δε χρειάζεται να με «αγγίξεις». Ένα νόμισμα στο ποτήρι, αρκεί». Η σκέψη μπροστά στο θέαμα αυτό επίσης κοινή:

«Δεν προβλέπεται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup»


REPORTER
Την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματετύσεις της Αθήνας με την τρόικα, εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.

Την Τετάρτη καταθέτει ο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή



REPORTER 
Την Τετάρτη το πρωί θα καταθέσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας είχε προγραμματιστεί να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα,

Την Κυριακή Αλλάζει η ώρα


Σε ισχύ τίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου η χειμερινή ώρα Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00 το πρωί.

Καταγγελίες και παραίτηση μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων



REPORTER
Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων, μετά τη σημερινή παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Νίκου Σαλάτα, και μετά τις καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.

Ρύθμιση-ανάσα από Αρβανιτόπουλο


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ
Ανοιχτό παράθυρο άφησε σε ανακοίνωση του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ώστε να υπάρξει ειδική ρύθμιση και μάλιστα άμεσα για τις οικογένειες που έχουν δύο παιδιά φοιτητές σε διαφορετικές πόλης.
Το σενάριο που εξετάζεται στο υπουργείο Παιδείας είναι η δυνατότητα μεταγραφής φοιτητών που είναι αδέλφια και σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ώστε οι οικογένειες να μην πληρώνουν δύο διαφορετικά σπίτια.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία χρησιμοποιείται σαν μισθοφορικός στρατός


REPORTER
Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δάσος Σκουριών της Χαλκιδικής επιτέθηκε στην αστυνομία για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.
«Η αστυνομία αντί να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού, χρησιμοποιείται σαν μισθοφορικός στρατός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των σύγχρονων αποικιοκρατών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Χρυσή Αυγή» Στέγαση για κάθε ελληνική οικογένεια, να πληρώσουν επιτέλους και οι τοκογλύφοι των τραπεζών


Η Χρυσή Αυγή εναντιώνεται κάθετα στις απαράδεκτες δηλώσεις του "λαγού" του νεοφιλελευθερισμού και πρώην ακροδεξιού ψευτοεθνικιστή Βορίδη. Η στέγαση και η πρώτη κατοικία είναι ιερό δικαίωμα κάθε Ελληνικής οικογένειας που πρέπει να προστατευθεί μόνιμα. Ας πληρώσουν για μια φορά οι τοκογλύφοι των τραπεζών που ξεζούμιζαν μια ζωή τον Ελληνικό Λαό

Δωρεάν τα προϊόντα χωρίς απόδειξη


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ 
Με νέα ‘’τιμωρία’’ απειλούνται όσοι φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, αν οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες δεν «κόβουν» αποδείξεις, αυτόματα οι καταναλωτές θα δικαιούνται να παίρνουν δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, αλλά και κερασμένο καφέ ή γεύμα.

Οι Γιατροί του Κόσμου δημιουργούν τον Κουμπαρά Αξιοπρέπειας.


«Ακόμα και 1 κέρμα κάνει τη διαφορά»
Το μόνο αντίδοτο στην φτώχεια είναι η Αλληλεγγύη. Οι Γιατροί του Κόσμου, για μια ακόμα φορά, ζητούν τη βοήθειά σας για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Ελλάδα. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και χρήματα, όσο και ό,τι μπορεί ο καθένας. Ακόμα και τα κέρματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Η τακτική του ώριμου φρούτου, η μετάθεση ευθυνών και η αναζήτηση «πελατών»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Αυγή της Κυριακής», εδόθη απάντηση για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – εφόσον θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου και «σχιζοφρενικό κρεσέντο» στην κυβέρνηση, η οποία  «μέρα με τη μέρα, χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση» – δεν ζητά νέες εκλογές.

Είναι προφανές ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης (που απέφυγε να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, για να μην ξεχνιόμαστε), έχει επιλεγεί η λογική του ώριμου φρούτου, ενώ παράλληλα η ευθύνη μετατίθεται στον λαό, που, με τον τρόπο αυτό, καλείται ουσιαστικά να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Με ποιον τρόπο; Μα με έναν «ειρηνικό ξεσηκωμό», ώστε αυτά «να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν».

«Χρυσή Αυγή» Απάντηση στους άθλιους προπαγανδιστές

Σε μείζον θέμα έχουν αναδείξει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και οι άθλιοι προπαγανδιστές τον δήθεν "ναζιστικό" χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου κατά την ομιλία του στην Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας. Τα γνωστά φερέφωνα για ακόμη μία φορά έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν τις δηλώσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και προκαλώντας τις αντιδράσεις σύσσωμου του σάπιου πολιτικού κατεστημένου.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει τη Συλβάνα Ράπτη στο Υγείας


REPORTER
Η συζήτηση που φούντωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης Σαμαρά, κυριαρχεί… τουλάχιστον στα πολιτικά παρασκήνια. Παρά τις εκατέρωθεν και κατηγορηματικές διαψεύσεις, τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και σε εκείνο της Δημοκρατικής Αριστεράς οι συζητήσεις, οι ζυμώσεις και οι προβληματισμοί περισσεύουν.

“Κόπηκαν” 33.000 συντάξεις του ΙΚΑ



ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ
Δεν θα καταβληθεί αυτόν τον μήνα η σύνταξη σε 33.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ που δεν έχουν προσέλθει να απογραφούν.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις συντάξεις καταβάλλονταν για χρόνια σε νεκρούς και ήδη περίπου 250 υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Έθνος.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διάλογος δημάρχου Βόλβης και κατοίκων, με τις συναντήσεις σε Μάδυτο, Ασπροβάλτα και Νυμφόπετρα


Υπόσχεση για κοινή δράση

Πρόσκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά, μέσα από μια κοινή δράση δήμου-δημοτών, απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, στις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Μαδύτου, Αγίου Γεωργίου και Εγνατίας.
Οι τρεις αυτές εκδηλώσεις έγιναν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στο πρώην δημαρχείο Μαδύτου, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στην  αίθουσα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Ασπροβάλτας και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Νυμφόπετρας, παρουσία δημοτικών – τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Αξιοποιήστε τα βαγόνια που σκουριάζουν


Αν οι επιθυμίες για αξιοποίηση παλιών σιδηροδρομικών βαγονιών κατευθύνονταν προς τον ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αντί των «Σ.Ν» τότε είναι βέβαιο ότι οι επιθυμίες αυτές θα είχαν ικανοποιηθεί και το κράτος θα εισέπραττε ένα σημαντικό ποσό Χρημάτων.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σαμαρά στο Μόναχο



REPORTER
Η χριστιανοκοινωνική ένωση της Βαυαρίας (CSU) δεν είναι και ο μεγαλύτερος οπαδός της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να επισκεφθεί τα κεντρικά του κυβερνητικού εταίρου της Angela Merkel, σε μια προσπάθεια να αλλάξει αυτή την άποψη.

Φωτόπουλος… reloaded!



REPORTER 
Ξαναχτύπησε και πάλι πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που άρχισε σήμερα στην Αθήνα, ότι  μόνο με πολυήμερες απεργίες «θα σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας», ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ για να καλυφθούν τα κενά!

Να κατακτήσουμε το αύριο που έρχεται




Συναντηθήκαμε ξανά μετά από μήνες.

 Σε ένα καινούργιο χώρο , σε άλλο μέρος μα πάντα οι ίδιοι φίλοι.

Το καφεδάκι της παρέας μας μπορεί να δοκιμάζει ένα νέο στέκι αλλά η παρέα είναι η ίδια.

Κάποτε λέγανε ότι την Ιστορία την γράφουν οι παρέες  σήμερα μάλλον πρέπει να λέμε ότι το αύριο το γράφουν οι φίλοι.

Οδηγίες Σαμαρά προς τους υπουργούς


Τις βασικές κατευθύνσεις προς τους  υπουργούς του έτσι ώστε να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και να ολοκληρωθούν τα πάντα μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια έθεσε ο Πρωθυπουργός στη μαραθώνια συύσκεψη που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και ολοκληρώθηκε μετά από 7 σχεδόν ώρες.