Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ολο το νέο μνημόνιο


"ΤΟ ΒΗΜΑ"
Η τελική συμφωνία με την τρόικα για να μείνουμε στο ευρώ - 3% ως 12% μειώνονται οι συντάξεις και κόβονται τα δώρα - 2 χρόνια πάνω για όλους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - 2% ως 35% αναδρομικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια - Πόθεν έσχες για όσους παίρνουν επιδόματα και για τις άγαμες θυγατέρες - Εργασιακά - Τι αλλάζει για τριετίες και αποζημιώσεις

Γ.Βρούτσης: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά


Η διαπραγμάτευση με την τροίκα βρίσκεται σε καλό δρόμο δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποχωρώντας αργά το απόγευμα από την ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η οποία άρχισε στη 1.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των τελευταίων διαβουλεύσεων με την τρόικα.

Ποιος κερδίζει (λοιπόν) στις ΗΠΑ;



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
President elect… Με κλικαρισμένο το όνομα του υποψηφίου που το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, ή μάλλον τα ξημερώματα της επομένης θα έχει συγκεντρώσει αρκετές εκλεκτορικές ψήφους ώστε να ανακηρυχτεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Καμμένος: Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούν οι βουλευτές μας για να πάμε σε εκλογές


REPORTER
Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξήγησε ότι μπορεί να μπλοκάρει την ψήφιση των μέτρων μέσω της ομαδικής παραίτησης των βουλευτών.

Τσίπρας: Τάγματα εφόδου σπέρνουν τη βία στην ΕλλάδαΤσίπρας: Τάγματα εφόδου σπέρνουν τη βία στην Ελλάδα


REPORTER
Τις συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα μέσω των Μνημονίων και τις απειλές κατά της Δημοκρατίας, περιγράφει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρας σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland», τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να «επανασταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη».

“Έφυγε” ένας αδικημένος


REPORTER
Η είδηση της απώλειας του Αμερικανού πρώην Γερουσιαστή Τζορτζ ΜακΓκόβερν, σε ηλικία 90 ετών, προκάλεσε συγκίνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επρόκειτο για μια από τις πλέον συμπαθείς, αλλά και συνάμα αδικημένες φυσιογνωμίες της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας.

Μήνυμα ελπίδας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

REPORTER
Μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την ομιλία του μετά το πέρας της θείας πανηγυρικής πατριαρχικής λειτουργίας που τελέστηκε στο νέο καθεδρικό Ναό του Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σιντικής, στο νομό Σερρών.

Για λαό ιστορικό ψυχορραγούντα


Tου Χρηστου Γιανναρα
Στο κομμάτι της οδού Σταδίου, από την Oμόνοια ώς την Kλαυθμώνος, ίσως και τέσσερα στα πέντε καταστήματα έχουν κλείσει. H εικόνα από μόνη της γεννάει πανικό.
Δεν έκλεισε τα καταστήματα η οικονομική αποκλειστικά καταστροφή της χώρας. H ανυπαρξία κράτους προηγήθηκε. Oι κυβερνήσεις ήξεραν μόνο να δανείζονται και να σκορπάνε, ήταν προκλητικά, εξωφρενικά ανίκανες να λύσουν προβλήματα όπως των καθημερινών διαδηλώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Aνίκανες να πατάξουν τις ορδές των εγκληματιών «μπαχαλάκηδων». Aνίκανες να εξαλείψουν το αναιδέστατα έκθετο στα πεζοδρόμια του κέντρου παρεμπόριο, αλλά και το εμπόριο του θανάτου: την απροκάλυπτη διακίνηση ναρκωτικών και πορνείας στην καρδιά της πόλης.

ΔΗΜΑΡ: Άστοχη η συζήτηση για ανασχηματισμό



REPORTER
Με αφορμή τα σενάρια για συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ σε πιθανό ανασχηματισμό μετά τη ψήφιση των μέτρων η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι είναι άστοχη αυτή η συζήτηση, από τη στιγμή που υπάρχουν μείζονα θέματα που πρέπει να επιλυθούν.

Τότε που ο Στεφανόπουλος ψήφισε ΠΑΣΟΚ



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το 1989, με αφορμή την υπόθεση παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής φέρεται να είχε διατυπώσει την ιστορική ρήση ότι “έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του”

Η 12η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας της «Χρυσής Αυγής»

Δελτίο τύπου

Δείτε τις  ομιλίες του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου και του συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη στη φετινή 12η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας στο Άλσος Ελληνικού Στρατού χθες.

“Να τεθούν εκτός νόμου συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ”



REPORTER
Με τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε και σε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξισώνοντας ουσιαστικά ορισμένες από τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου με τη Χρυσή Αυγή. Και όπως είχε ζητήσει πριν από μερικές μέρες για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, έτσι ζήτησε να τεθουν και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκτός νόμου.

Το επικίνδυνο δίλημμα της Χρυσής Αυγής


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα προχωρημένο σύμπτωμα παθογένειας που συνοδεύει την εθνική διαδρομή μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη σταδιακή απαξίωση του πολιτικού κόσμου, είναι φυσικά η ενίσχυση των δυνάμεων και της απήχησης της Χρυσής Αυγής. Η Οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου πέτυχε στις εκλογές του Ιουνίου να αναδειχτεί τρίτη δύναμη σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι δε κυλιόμενες δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν σήμερα να εδραιώνεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μπροστά από το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πρόεδρο στη ΓΣΕΕ τον Φωτόπουλο



REPORTER
Η σύγκρουση δυο κόσμων… Μετά την αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας, και τη διασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρώπη, η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας αναμένεται να ενταθεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί νέες συμμαχίες στο… πεζοδρόμιο.

Απάντηση της «Χρυσής Αυγής» στις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιατίστης

Σε απάντηση των δηλώσεων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σιατίστης, τον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το πολιτικό μας πρόγραμμα, το οποίο εκδόθηκε το 1992: "η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν απαραίτητο συστατικό του Έθνους μας και στοχεύει στην ανάδειξη του εθνικού χαρακτήρα της Εκκλησίας και στην αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά".

Θα δει Λαγκάρντ ο Σαμαράς;



REPORTER
Μετά τις τελευταίες, θετικές για την Ελλάδα εξελίξεις, όπως προκύπτουν από την απόφαση των ηγετών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουν την Αθήνα, η προσοχή στρέφεται πλέον στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις επόμενες κινήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει εκπρόσωπο Τύπου


REPORTER
Στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, εδώ και αρκετό καιρό “σέρνονται” φήμες, σενάρια και πληροφορίες για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Φώφη Γεννηματά από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, την οποία της εμπιστεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είτε στο πλαίσιο συναινετικού “διαζυγίου”, είτε δι’ αναβαθμίσεως.

Της μνήμης τα μονοπάτια


Διεγείροντας της  μνήμης  τα απόκρυφα μονοπάτια, οδηγούν σε στιγμές που ούτε ο χρόνος ούτε η λήθη μπορούν να διαγράψουν  οδυνηρές ημέρες για το καθένα μας. Ήταν 21 Οκτωβρίου 1995 όταν εγκατέλειπε τα εγκόσμια για να πορευτεί στο μακρή δρόμο της αιωνιότητας. Όμως ο απόηχος των λόγων του και των διδαγμάτων του αντηχούν ως να υπάρχει σήμερα πλάι μας. 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. Ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ στην Θεσσαλονίκη


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:43 το πρωί 26 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας.

Τι χωρίζει Λοβέρδο και Φλωρίδη


REPORTER
Εδώ και πολύ καιρό, η συρρίκνωση της πολιτικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ και η σημαντική μείωση στα ποσοστά του Κινήματος, όπως τουλάχιστον καταγράφεται από όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα, έχει συνδεθεί περίπου αυτονόητα με την προοπτική δημιουργίας ενός νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου


REPORTER
Όπως διέρρευσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή (13.00) με το οικονομικό επιτελείο και κατά πάσα πιθανότητα με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαδικασία του Μνημονίου.

Μιχαλολιάκος: Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά, αλλά δεν είμαστε κλέφτες


REPORTER
Προκάλεσε για ακόμα μια φορά ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του, σε εκδήλωση στο Γουδή.
Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι επανειλημμένα οι πολιτικές δυνάμεις χαρακτήρισαν τον ίδιο και τους οπαδούς του ναζί, ωστόσο δεν τους χαρακτήρισαν ποτέ κλέφτες.